Top 10 Sterkste Vrouwelijke Superhelden

Marvel en DC Comics hebben veel toonaangevende dames. We rangschikken de 10 sterkste vrouwelijke superhelden. Van Jessica Jones tot Wonder Woman en meer.

Als mensen het hebben over de sterkste superhelden in stripboeken, staan namen als Superman, The Hulk en Thor bovenaan de lijst. Om een of andere reden geven mensen in stripboeken echter niet zoveel krediet aan de vrouwelijke superhelden, ook al zijn sommige van hen sterk genoeg om met elke mannelijke held of schurk in een gevecht in de clinch te gaan.

In zowel Marvel als DC zijn er enkele machtige vrouwelijke helden, en veel van hen zijn sterk genoeg om een tank te gooien, een gebouw neer te halen of een planeet te verplaatsen. Hoewel er maar heel weinig uitschieters zijn op dat bovenste niveau van superkracht, komen ze in ieder geval gelijkmatig overeen met hun mannelijke tegenhangers. Hier is een blik op de 10 sterkste vrouwelijke superhelden volgens hun superkrachten.

10. Jessica Jones

 

Jessica Jones werd als tiener blootgesteld aan radioactieve chemicaliën tijdens een ongeluk dat ook haar familie het leven kostte. Nadat ze na het ongeluk uit een coma kwam, ging ze naar een adoptiehuis en leerde dat de chemicaliën haar bovenmenselijke kracht en bestendigheid gaven.

Als het om haar kracht gaat, heeft Jessica Jones nooit haar hoogste krachtniveau laten zien, maar ze heeft wel een politieauto opgetild en gegooid, een gat in een metalen motorkap geslagen en een gewortelde boom omver geworpen. Haar krachtniveau heeft het vermogen bereikt om minstens twee ton te tillen. Ze is zwakker op de Netflix-serie Jessica Jones, maar nog steeds sterker dan normale mensen.

9. Molly Hayes

 

Het minder bekende personage op deze lijst is Molly Hayes, de fans die Runaways hebben bekeken of gelezen herkennen dit tenminste. In de strips waren haar ouders telepathisch en testten ze haar bij de geboorte op het X-gen, en de resultaten waren negatief. Aanvankelijk kreeg ze de bijnaam Bruiser, maar Molly was eigenlijk een mutant, en haar vaardigheden waren superkracht en onkwetsbaarheid.

Er is nog geen bovengrens aan haar krachten bekend. Ze heeft reusachtige monsters zo hoog als een gebouw neergehaald, door vaste aarde geslagen om een tunnel te creëren en een auto gegooid. Ze raakte Wolverine ook zo hard dat hij naar de overkant vloog. Haar piekkracht in strips is tot 25 ton, hoewel ze mogelijk meer kan tillen naarmate ze ouder wordt.

8. Mera

 

Mera is vergelijkbaar met Aquaman, maar kan om een van de belangrijkste redenen iets sterker zijn. Ze leefde haar hele leven onder water terwijl hij als kind op het land leefde. Dat betekent dat ze meer jaren heeft om superkracht te ontwikkelen op basis van hoe moeilijk het is om te overleven in de diepten van de oceanen, wat meer dan 1000 pond druk per vierkante centimeter oplevert.

Hierdoor kan Mera minstens 70 ton tillen. Haar kracht is ook sterk genoeg om de schedel van een wezen uit de Trench met slechts een stoot te verbrijzelen. Zelfs op het land is haar kracht genoeg om de arm van een mens met weinig druk te breken en ze kan gemakkelijk door metalen deuren scheuren.

7. Captain Marvel

 

Een van de klachten over de Captain Marvel film was dat Carol Danvers bijna te machtig was met heel weinig zwakte. Ze was zo sterk dat Avengers: Endgame haar voor het grootste deel van de film van de aarde moest houden om het gevecht met Thanos eerlijk te maken. Ze is net zo krachtig in de strips.

Als je naar Carol kijkt vanuit een sterk standpunt, is ze bovenmenselijk sterk, maar de niveaus van haar kracht variëren. Toen ze Binary was, was ze een Class 100 krachtniveau, maar op dit moment zit ze nog maar in Class 50. Met dat in het achterhoofd kan ze nog tijdelijk haar Binary-krachten aanspreken en voor korte tijd tot Class 100+ pompen. In Avengers Vol. 7 #2 droeg ze het gewicht van een dode Celestial.

6. Geiger

 

Het enige personage op deze lijst dat alleen hardcore Marvel-fans kennen is Delilah Dearborn, ook wel bekend als Geiger. Als haar uiterlijk een beetje bekend is, dan komt dat omdat haar krachtniveau afhankelijk is van een connectie met Doc Samson uit The Incredible Hulk stripboeken.

Dearborn werd getroffen door de kracht die uit een Deeltjesversneller (Particle accelerator) kwam, en het gaf haar uiteindelijk de mogelijkheid om de krachten van elk gamma-aangedreven wezen in haar buurt na te bootsen. Ze kan hun krachten urenlang behouden, en als ze in de buurt van Hulk is, kan ze eindigen met zijn grenzeloze kracht. Meestal is ze echter een Class 75 (70 ton) omdat ze wat van Doc Samson's haar bij zich draagt om zijn krachten op peil te houden.

5. Wonder Girl

 

Er zijn twee Wonder Girls - een daarvan is de originele, Donna Troy. Maar het is Cassandra Sandsmark die de lijst van de sterkste vrouwelijke superhelden in strips uitmaakt. Het Teen Titans lid is de kleindochter van Zeus, de dochter van Lennox, en het nichtje van Wonder Woman.

In eerste instantie had ze haar krachten dankzij een link met Zeus. Toen Zeus echter vertrok en ze tijdelijk haar krachten verloor, hielp Ares haar om ze terug te krijgen en zelfs haar niveau te verhogen. Dankzij zijn upgrades kan Wonder Girl door muren heen slaan, staal buigen en meer. Haar bovenste niveaus zijn onbekend, maar ze heeft laten zien dat ze een Class 100 is.

4. Rogue

 

Het X-Men lid Rogue heeft de kracht om iedereen aan te raken en zijn of haar superkrachten, maar ook zijn of haar herinneringen en geest te winnen. Hoe langer ze iemand aanraakt, hoe meer van hun krachten ze opneemt en hoe langer ze ze vasthoudt. Bij twee gelegenheden hield ze ze permanent - Captain Marvel en Wonder Man.

Van Captain Marvel kreeg ze het permanente vermogen om te vliegen en ook een deel van haar kracht. Wat haar kracht op het hoogste niveau betreft, heeft ze die van Wonder Man gestolen. Ze hield zijn krachtniveau, en dat betekent dat ze een Klasse 100 is als het gaat om haar macht, hoewel haar maximale niveaus onbekend zijn.

3. She-Hulk

 

De Hulk is een van de krachtigste en sterkste superhelden in alle strips, en hoewel She-Hulk een stapje lager ligt, is ze nog steeds sterker dan de meeste andere mannelijke of vrouwelijke helden. Jennifer Walters kreeg haar krachten toen ze een bloedtransfusie kreeg van Bruce Banner, maar ze kan haar woede onder controle houden en haar persoonlijkheid behouden.

Wat betreft de bovenste niveaus van haar kracht, die in de loop der jaren is toegenomen. Oorspronkelijk was ze een Class 50 held, maar na de oorspronkelijke Geheime Oorlogen bleek ze minstens Class 75 te zijn. Marvel noemt haar nu als Class 100, dat is hetzelfde niveau van een held als Thor, en ze wordt sterker naarmate ze kwader wordt, zoals Hulk.

2. Supergirl

 

Superman is een van de sterkste superhelden die er bestaan, hoewel Hulk in theorie sterker is omdat hij geen bovengrens heeft met zijn onmeetbare woede. In de tv-serie Supergirl wordt echter meestal aangenomen dat ze sterker is dan haar neef, wat haar sterker zou kunnen maken dan bijna iedereen in DC.

In de strips staat ze echter onder haar neef in sterkte, dus ze staat slechts op de tweede plaats op deze lijst. Het idee is dat ze wel 100.000 ton of meer kan tillen, maar het kan fluctueren in de tijd. Ze heeft meer potentie dan Superman, maar is nog steeds een kleine stap lager.

1. Wonder Woman

 

Diana van Themyscira is de sterkste vrouwelijke superheld in stripboeken. Wonder Woman is een Class 100+ als het gaat om pure kracht, maar haar volle krachtniveau is grenzeloos omdat ze bovenmenselijke kracht heeft gekregen van Demeter, de Godin van de aarde.

De Amazone is letterlijk zo sterk als de Aarde zelf door haar band met de Aarde. Ze is sterker dan Hercules, die zichzelf als een van de sterkste van de Griekse goden beschouwde. Ze is ook in staat geweest om Superman op de grond te bevechten, wat laat zien dat ze net zo sterk is, of misschien wel sterker dan de Man van Staal, waardoor ze de sterkste superheld in DC Comics is.