Top 10 Sterkste MCU Schurken

Net als hun tegenhangers in de stripboeken, zijn de schurken van de MCU er in vele soorten en maten. Hier zijn de schurken, gerangschikt volgens hun kracht.

De helden van de MCU hebben de verbeelding van de wereld veroverd, en brengen de Marvel-goedheid die comic-lezers al tientallen jaren kennen naar het grote publiek. Deze machtige helden vechten om het universum te beschermen tegen enkele van de meest achterbakse bedreigingen, hoewel ze de wereld vaak gevaarlijker maken door hun bestaan zelf.

Net als hun tegenhangers in de stripboeken, zijn de schurken in de MCU er in vele soorten en maten. Sommige van deze schurken zijn gewone mensen, begiftigd met macht maar bezeten van vreselijke ambities, en anderen zijn kosmische vernietigingskrachten die hun zin willen doordrijven in het universum. Dit zijn de top 10 sterkste MCU schurken.

10. Iron Monger

Iron Man heeft in de MCU tegen vele sterke vijanden gevochten, maar één van de gevaarlijkste was Iron Monger. Obadiah Stane was ooit de zakenpartner van Tony Stark, maar werd na verloop van tijd jaloers op hem. Hij plande een plan om Stark te vermoorden, zodat hij Stark Industries kon overnemen. Hij slaagde er bijna in, maar zijn aanval was de belangrijkste katalysator voor het ontstaan van de boogreactor en het harnas van Iron Man.

Stane liet in het geheim zijn eigen boogreactor bouwen en nam uiteindelijk het heft in eigen handen door Iron Man aan te vallen als Iron Monger. Het pak was niet zo geavanceerd als het Iron Man harnas, maar was nog steeds enorm krachtig, en Iron Monger doofde bijna de helderste ster van de MCU voordat hij de kans kreeg om echt te schitteren.

9. The Extremis Soldiers

Tony Stark, zowel in de comics als in de films, heeft in de loop der jaren veel fouten gemaakt, en één daarvan was het mijden van wetenschapper Aldrich Killian. Killian maakte het Extremis virus nadat Stark hem had gemeden, stichtte AIM en zwoer wraak. Nadat Stark Iron Man was geworden, nam hij wraak. Hij gebruikte het Extremis-virus om drie soldaten superkrachten te geven.

Extremis gaf de geïnfecteerden veel kracht, en elke geïnfecteerde kon Iron Man een paar van zijn zwaarste gevechten bezorgen. Een door Extremis versterkte Killian versloeg de gepantserde Avenger bijna volledig totdat Iron Man al zijn andere pantsers inschakelde, en ook Pepper Potts kreeg haar eigen harnas.

8. Mysterio

Hoewel Tony Stark in de loop der jaren aanzienlijk verzachtte, creëerde hij ook eigenhandig veel problemen met zijn arrogantie. Quentin Beck was een werknemer van Stark Industries die Stark slecht behandelde, zijn onderzoek negeerde en hem op een zeer duister pad zette. Beck zou zijn holografische technologie perfectioneren en na Starks dood weer opduiken als Mysterio, waarbij hij iedereen voor de gek hield door te denken dat hij uit een ander universum kwam en een held was.

Mysterio's duivelse plot zou uiteindelijk blootgelegd worden, en Spider-Man zou hem neerhalen. Hoewel zijn gaven slechts op technologie gebaseerd waren, waren ze toch voldoende om een dreiging van Avengers-niveau te veroorzaken die Spider-Man maar ternauwernood kon stoppen.

7. Kurse

Thor's belang in de MCU ging heen en weer, maar hij stond tegenover enkele van de dodelijkste vijanden denkbaar als een god. Eén van die vijanden was Kurse. Een Dark Elf versterkt door de Kursed Stone, Kurse was Malekith's spierbundel in zijn strijd om de Aether, de Asgardian naam voor de Reality Stone.

Kurse was een zeer gevaarlijke vijand, die het op kon nemen tegen Thor zelf, vooral door zijn vechtkunsten als lid van het leger van Duistere Elfen. Thor werd tot het uiterste gedreven door Kurse en won het gevecht maar nipt.

6. Loki

Loki heeft een grote rol gespeeld in de MCU voor zowat zijn hele bestaan. Loki, die beschouwd wordt als één van de beste schurken in de franchise, vocht eerst met zijn broer Thor om de controle over Asgard, alvorens samen te spannen met Thanos om de Tesseract voor hem te bemachtigen. De Avengers versloegen de God van het Onheil, en zijn volgende verschijningen zouden minder schurkenachtig zijn, waarbij hij verschillende keren samenwerkte met zijn broer.

Hij kon Asgard een tijdje overnemen door zich voor te doen als Odin voor hij gedood werd door Thanos. Loki's magie en vechtkunsten maakten van hem een gevaarlijke bedreiging voor de superhelden wanneer hij dat wilde en maakten het hem ook mogelijk een grote hulp te zijn wanneer hij zich meer altruïstisch voelde.

5. Hela

Hela was lange tijd Odin's rechterhand, hielp hem bij zijn verovering van de Negen Rijken en leidde de legers van Asgard voordat zij probeerde de macht voor zichzelf te grijpen. De Godin van de Doden was verantwoordelijk voor de dood van de Valkyries, de machtige krijgsvrouwen van Asgard. Ze zou na Odin's dood terugkeren, Mjolnir aan stukken slaan en Asgard overnemen.

Hela was in staat om zowat elke Asgardiaan die ze tegenkwam te verslaan. Om haar te verslaan, moesten Thor en Loki nucleair te werk gaan, en haar en haar ondode troepen tegen de kracht van de vuurdemoon Surtur zetten, een strijd die Asgard verwoestte en de mensen op de vlucht dreef.

4. Ultron

Ultron begon zijn leven als iets dat de wereld moest helpen. Na de aanval van Loki en de Chitauri op New York, wilde Iron Man robots maken om bedreigingen aan te pakken, en hij en Banner gebruikten de Mind Stone, gevonden in Loki's scepter, om een AI te maken die daarbij kon helpen. Ultron besloot echter dat de beste manier om een einde te maken aan alle bedreigingen van de Aarde was om de mensheid te vernietigen en zou daarin geslaagd zijn als de Avengers er niet waren geweest.

In staat om in zijn eentje het hele team tegen te houden en zijn bewustzijn tussen robotlichamen te verplaatsen, werd hij alleen maar gevaarlijker toen hij een lichaam bouwde uit vibranium. Ultron testte het team tot hun breekpunt. Iets wat weinig andere schurken in hun eentje konden doen.

3. Ego

Ego was het machtigste wezen waar de Guardians of the Galaxy ooit mee te maken kregen. Ego's lichaam, een machtig Hemels wezen dat de vader van Star-Lord bleek te zijn, vertegenwoordigde een gigantisch planetair organisme, dat bijna de ondergang van het team betekende. Zijn ultieme doel was om "zaden" die hij op andere werelden plantte, zijn kinderen, te gebruiken om planeten over te nemen en ze te absorberen, om uiteindelijk de enige levensvorm in het universum te worden.

Ego's kracht was ongekend, en hij was moeilijk te doden. Iemand moest tot de kern van zijn wereld doordringen en hem vernietigen. Dit was zeer moeilijk, omdat hij gemakkelijk alle wezens zwakker dan hem kon verslaan. Alleen Star-Lord's gebruik van zijn geboorterecht redde het universum van Ego's duistere plannen.

2. Thanos

Een van de meest angstaanjagende wezens in het universum, Thanos, was geobsedeerd door evenwicht na de dood van zijn thuiswereld. Hij reisde door het heelal en roeide de helft van de bevolking uit van elke wereld die hij tegenkwam, in een waanzinnige zoektocht om ervoor te zorgen dat het leven in het heelal niet alle hulpbronnen zou opgebruiken. Uiteindelijk wilde hij de kracht van de Infinity Stones opeisen om het allemaal makkelijker te maken.

Zelfs zonder de macht van de Infinity Stones, was Thanos een machtige vijand. Toen een vroegere versie van hem naar het post-Snap heden kwam, kon hij zowat elke superheld op aarde verslaan en verloor hij alleen omdat Iron Man de Infinity Gauntlet kon bemachtigen en zijn leger uit het bestaan kon rukken.

1. Dormammu

Dormammu verscheen maar kort in Doctor Strange, maar hij is waarschijnlijk het machtigste wezen waar de superhelden van de MCU ooit mee te maken kregen. Thanos krijgt alle eer, maar zelfs hij zou het moeilijk hebben om Dormammu te verslaan zonder de hulp van een Infinity Stone, wat de enige manier was voor Doctor Strange om de schurk te verslaan na talrijke pogingen.

Dormammu is de heerser van zijn eigen duistere dimensie en zijn kracht is onbekend, maar moet behoorlijk groot zijn, want zelfs Doctor Strange had geen hoop de schurk te kunnen raken. Zelfs nu wacht Dormammu nog in de coulissen, want zijn nederlaag was meer een stopzetting van de vijandelijkheden dan iets anders.