Top 10 Sterkste DC Superhelden Aller Tijden

Ongeacht het superheldenfandom, is er één klassieke vraag die nooit verdwijnt: welke superheld van DC is het sterkst?

Fans zullen bijvoorbeeld tot het einde der tijden discussiëren over de vraag of Batman in staat zou moeten zijn om Superman te verslaan. En het laatste wat we willen zien is dat stripfanaten met elkaar kibbelen.

Daarom hebben wij onze definitieve lijst van de sterkste personages in DC Comics samengesteld. Dit zijn de sterkste DC superhelden aller tijden.

10. Wonder Woman

Wonder Woman
Eerste verschijning: All Star Comics #8 (Oktober 1941)

Als superheld, heeft Wonder Woman vele trucs in haar kogelvrije mouwen. Superkracht, onkwetsbaarheid, vliegen... ze helpen haar allemaal in de strijd tegen het kwaad.

Ze heeft ook een paar verrassingen, waaronder dingen als een Lasso van de Waarheid en een onzichtbaar vliegtuig. Plus, we kunnen de krachten van haar geest niet negeren: naast de ruwe kracht, belichaamt Wonder Woman ook de collectieve wijsheid van de goden zelf.

9. Martian Manhunter

Martian Manhunter
Eerste verschijning: Detective Comics #225 (November, 1955)

Martian Manhunter is als het Zwitserse zakmes onder de personages. Hij heeft krachten zoals vliegen, snelheid, en kracht die hem helpen in de grote competities. Maar het zijn zijn andere krachten die hem echt over de rand duwen.

Hij kan bijvoorbeeld gedachten lezen en zichzelf onzichtbaar maken. Hij kan zelfs veranderen in wie (of wat dan ook) hij maar wil. Als hij niet zo'n lastige vuurzwakte had, zou hij misschien wel het sterkste personage in het DC Comics universum zijn.

8. Supergirl

Supergirl
Eerste verschijning: Superman/Batman #8 (mei, 2004)

Dankzij de tv-show kennen meer mensen Supergirl dan ooit tevoren. Om een lang verhaal kort te maken: ze kan alles wat Superman kan, omdat ze allebei Kryptonians zijn die worden aangedreven door de gele zon van onze planeet.

Tenzij een schurk moeilijk te vinden Kryptoniet bij zich heeft, kan bijna niemand het opnemen tegen Supergirl. Ze heeft kracht, snelheid, vliegen, en zelfs vermakelijke vaardigheden zoals laserogen en vriesadem. Iedereen die letterlijk iemand kan vernietigen met een blik is superkrachtig!

7. Lobo

Lobo
Eerste verschijning: Omega Men #3 (Juni 1983) In veel opzichten is Lobo begonnen als een parodie op karakters als Wolverine. Dat is een deel van wat hem zo sterk maakt: hij heeft een absoluut absurde genezingsfactor die hem helpt te herstellen van bijna elke verwonding.

Hij heeft ook waanzinnige hoeveelheden ruwe kracht en uithoudingsvermogen. Hij kan alles overleven, van het vacuüm van de ruimte tot de vuisten van Superman. Samen met zijn krankzinnige ruimtemotor wil je Lobo als schurk (of superheld) niet kwaad maken.

6. Orion

Orion
Eerste verschijning: New Gods #1 (februari 1971)

Wat maakt Orion zo sterk? Om te beginnen is hij een god. Als één van de Nieuwe Goden, heeft Orion genoeg kracht om het op te nemen tegen één van de grootste bedreigingen in het universum: Darkseid. En hadden we al gezegd dat hij Darkseid's kind is?

Hij is sterk genoeg om Darkseid te verslaan, en hij is ook sterk genoeg om het op te nemen tegen Superman en Wonder Woman. Met zijn combinatie van ruwe kracht en high-tech gadgets (zoals de Mother Box), is het voor iedereen moeilijk om hem in de weg te staan.

5. Shazam

Shazam

Eerste verschijning: Whiz Comics #2 (Februari 1940)

Wat is Shazam? Zie het zo: hij is zoals Superman behalve dat hij aangedreven wordt door magie in plaats van door de gele zon.

Zijn geheime identiteit is Billy Batson, een normaal kind. Maar met het magische woord (Shazam!), kan hij veranderen in iemand wiens kracht die van Superman zelf evenaart.

4. Power Girl

Power Girl

Eerste verschijning: All Star Comics #58 (februari 1976)

Jammer genoeg is Power Girl bij de fans vooral bekend om haar kledingkeuze (inclusief het beruchte decolleté). Ze zou echter bekend moeten staan als een absolute krachtpatser.

Ze is eigenlijk een Kryptoniaan van een andere planeet, wat betekent dat ze de krachten van Supergirl heeft. Echter, de extra tijd heeft haar nog meer kracht en ervaring gegeven en maakt haar nog meer een bedreiging voor schurken.

3. Doctor Manhattan

Doctor Manhattan
Eerste verschijning: Watchmen #1 (September 1986)

De meeste helden in het Watchmen universum zijn niet zo super. De uitzondering is Doctor Manhattan, wiens vermogen om alles te doen wat hij wil hem tot een magisch personage op de grens maakt.

Deze man kan materie controleren tot op moleculair niveau. Dat betekent dat hij zichzelf in een reus kan veranderen, teleporteren naar andere planeten, enzovoort. Voeg daarbij zijn vermogen om de toekomst te zien en dingen te verplaatsen met zijn geest dan heb je een ultra sterke superheld.

2. Superman

Superman
Eerste verschijning: Action Comics #1 (Juni 1938)

Ah, Superman. Wat kunnen we je nog vertellen wat je nog niet weet? Hij is kogelvrij, supersterk, kan vliegen, en heeft nog een hele reeks andere krachten om samen te gaan met een zeer super intelligentie.

Hoewel er krachten zijn die krachtiger zijn dan Superman, is hij waarschijnlijk de meest meedogenloze macht voor het goede in zijn zelfbenoemde eeuwigdurende strijd: Superman heeft de hele realiteit en zelfs het multiversum meerdere keren gered.

1. Spectre

Spectre
Eerste verschijning: More Fun Comics #52 (februari 1940)

The Spectre is een ander personage met de kracht van een god. In dit geval is hij een wraakgod die een menselijke gastheer bewoont en dan diegenen straft die gezondigd hebben.

Hij beschikt over een hele waaier aan magische en spirituele vaardigheden en hij is in staat om enkele van de sterkste personages zoals Shazam met één enkele slag te verslaan. Gelukkig staat hij aan de kant van de engelen. Laten we hopen dat geen van onze helden over de schreef gaat!