Top 10 Sterkste Anime Personages

Met zoveel vechtlust in anime, is het geen verrassing dat debatten over welk personage sterker is dan een ander, een hoofdbestanddeel van anime fans zijn.

Anime is op zichzelf al geweldig en het praten met andere anime fans in digitale of fysieke ruimtes kan de ervaring enorm verbeteren. Sommige van de langstlopende gesprekken onder de anime fans gaan over welke personages sterker zijn dan andere personages, of wie zou winnen in een gevecht. Deze debatten zullen waarschijnlijk zo lang doorgaan als er elk seizoen nieuwe anime wordt uitgezonden.

Hoewel anime een breed scala aan verhalen kan vertellen en de mogelijkheden van animatie anime in staat stellen om zowat elk genre van fictie aan te pakken, gevechtsgerichte anime hebben de neiging om enkele van de meest populaire en commercieel succesvolle anime die er zijn. Met zoveel gevechtsgerichte inhoud in anime, is het geen verrassing dat debatten over welk personage sterker is dan een ander een hoofdbestanddeel van anime fans zijn. Natuurlijk is dit gesprek altijd in beweging omdat er meer anime wordt uitgezonden dan ooit tevoren en ieders favoriete hoofdpersonages steeds sterker worden.

Het is misschien onmogelijk om met zekerheid te zeggen wie zou winnen in een één-op-één gevecht, maar de sterkste personages in anime kunnen worden gerangschikt wanneer ze op hun sterkst en meest capabel zijn. Deze personages behoren tot de sterkste uit alle anime series. Wat vinden jullie van onze top 10 sterkste anime personages lijst?

10. The Avatar - Avatar: The Last Airbender And The Legend Of Korra

Avatar: The Last Airbender, misschien wel de populairste westerse anime van de laatste 20 jaar, liet het publiek kennismaken met een personage dat de kracht van alle vier de elementen kon hanteren en kon communiceren met de geestenwereld. Terwijl in de meeste anime de held één van de elementen kan beheersen, kon Aang ze allemaal gebruiken.

 

Het is echter moeilijk Aang als de sterkste te beschouwen, aangezien Korra in staat is terug te komen nadat ze haar gaven helemaal niet meer kon gebruiken en Kyoshi haar eigen eiland creëert. Elke Avatar heeft dezelfde vaardigheden als de anderen, maar hun sterke punten zijn allemaal geschikt voor verschillende taken.

9. Mob - Mob Psycho 100

Kageyama Shigo, of beter bekend als Mob, is een ultra-krachtige esper die iedereen of alles kan vernietigen met een simpele gedachte. Zijn krachten zijn zo intens dat hij zijn emoties moet bedwingen om te voorkomen dat ze op hol slaan.

 

Als hij echter iets te sterk voelt of bewusteloos raakt, komen zijn vermogens naar boven en oefent hij krachten uit die vergelijkbaar zijn met die van grootschalige natuurrampen. Niet alleen maakt de aard van zijn vermogens het onmogelijk zich ertegen te beschermen, maar de kracht erachter is ook zo groot dat zelfs de sterkste helderziende eronder bezwijkt.

8. Jotaro Kujo - JoJo’s Bizarre Adventure

Jotaro Kujo is de hoofdrolspeler van JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders, en één van de sterkste karakters in anime. Hij is net zo slim als hij taai is en in staat om de vaardigheden te onderscheiden en te counteren van iedereen die probeert om met hem te vechten.

 

Zijn standvermogen, Star Platinum, stelt hem in staat de tijd stil te zetten en zijn vijanden zowel binnen als buiten de bevroren tijd met onvoorstelbaar krachtige slagen te treffen. Er is geen manier om zich tegen deze techniek te verdedigen en hij is krachtig genoeg om iedereen die het tegen hem opneemt dodelijk te verwonden.

7. Simon - Gurren Lagann

Simon is een eenvoudige aardbewoner die spiraalkracht in de aanvallen van zijn reusachtige mech verwerkt voor verwoestende resultaten. Als bevelhebber van een mech die zo groot is dat hij melkwegen overspant, kan Simon een boormachine creëren die de werkelijkheid uit elkaar kan trekken en letterlijk iedereen en alles kan vernietigen die hem in de weg staat.

 

Met een bijna goddelijke macht over het leven en het hiernamaals, en ook over de realiteit zelf, is deze metafysische strijder bijna niet te stoppen en kan hij het universum zelf uitwissen als hij dat zou willen. Alleen wezens met het vermogen om hele universums te vernietigen, maken een kans tegen hem.

6. Son Goku - Dragon Ball Super

Goku is de sterkste martial artist in de anime. Hij is de sterkste vechter in zijn eigen universum en in alle andere universums van Dragon Ball.

 

Met zijn nieuw verworven Ultra Instinct vorm, kan hij elke vechter verslaan zolang hij in staat is om die kracht aan te boren. Maar zelfs buiten deze vorm loopt hij, als hij lang genoeg vecht met vijanden die sterk genoeg zijn, het risico dat hij een heel universum vernietigt als nevenschade. Met deze indrukwekkende vermogens is het moeilijk te geloven dat zijn verhaal begon met hem als een jonge, apenstaartige jongen die alleen in het bos woonde.

5. Kaguya Otsutsuki - Naruto

Kaguya, bekend als de Konijnengodin, is één van de machtigste schurken in de Naruto reeks, en niet te vergeten de machtigste vrouw in anime. Kaguya komt niet van de Aarde, maar reist naar de planeet om de vruchten van de Goddelijke Boom te plukken. Haar plan was om de mensen te verenigen door ze bang voor haar te maken, wat zeker werkt.

 

Het is niet moeilijk voor te stellen dat mensen, zelfs de machtige shinobi van Naruto, bang zijn voor een wezen dat gedachten kan lezen, herinneringen kan manipuleren, door de ruimte kan reizen en de elementen kan beheersen. Als ze eenmaal van het fruit van de God Tree heeft gegeten, kan ze ook haar eigen verwondingen genezen, waardoor ze bijna onverwoestbaar is.

4. Tetsuo Shima - Akira

Tetsuo Shima, de de facto antagonist van Akira, ontwaakt zijn onmetelijke paranormale krachten na een botsing met een andere paranormaal begaafde. Zijn krachten nemen snel in kracht toe en al snel loopt hij het risico het hele universum weg te vagen.

 

Gelukkig, voordat dat kan gebeuren, kromt hij zichzelf naar een plaats buiten de werkelijkheid en de kracht van zijn psychische explosie geeft geboorte aan een geheel nieuw universum. Weinig andere anime-personages bezitten het vermogen om zowel realiteit te creëren als te vernietigen, en dat is wat Tetsuo tot een van de sterkste personages in het medium maakt.

3. Kyubey - Madoka Magica

Kyubey uit Madoka Magica is de verpersoonlijking van entropie of het verhitte einde van het universum. Hij is almachtig, onsterfelijk, en leeft alleen om het hele bestaan te gronde te richten. Hoewel hij zelf niet bijzonder sterk is, manipuleert hij mensen en de werkelijkheid om door te gaan met de cyclus van vernietiging die onvermijdelijk leidt tot het uitwissen van alle materie in het bestaan.

 

Als er iets bestaat, zal Kyubey het uiteindelijk vernietigen en er is vrijwel geen manier om aan zijn vernietigende kracht te ontsnappen. Simpel gezegd, zijn kracht is vergetelheid en er zijn slechts een paar anime personages die hopen een kans te hebben tegen deze overweldigende kracht.

2. Zeno - Dragon Ball Super

Zeno is de heerser van elke realiteit in Dragon Ball Super en hij kan het hele bestaan in één keer creëren en vernietigen. De kindachtige god bezit absolute macht en kan alles en iedereen in een opwelling uitroeien. Hij heeft geen technieken of speciale bewegingen, hij is gewoon een almachtige god die ruimte en tijd commandeert met een jeugdige overgave.

 

Hij heeft talloze realiteiten vernietigd voor zijn eigen vermaak en speelt met melkwegstelsels alsof het knikkers zijn. Er is geen enkele manier om het tegen deze god op te nemen en slechts één enkel ander anime-personage heeft een kans om deze god in een gevecht te verslaan.

1. Saitama - One Punch Man

Saitama uit One Punch Man is het sterkste personage in anime. One Punch Man is anders dan de meeste andere vecht anime's, in die zin dat de hoofdpersoon al de sterkste persoon is die er is, in plaats van ernaar te streven dat doel te bereiken. Na drie jaar rigoureuze training kan hij elke klap weerstaan en elke vijand verslaan met een enkele serieuze slag.

 

Deze onverslaanbare kracht maakt Sitama echter depressief, en de serie verkent de leegte die volgt op het bereiken van een levenslang doel. Saitama is het machtigste personage in anime omdat het hele punt van het personage is dat het nastreven van kracht of iemands doel meer voldoening geeft dan het hebben van zo'n positie.