Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld

Treinen zijn veel veiliger en comfortabeler om te reizen als we ze vergelijken met wegvoertuigen, passagiersvliegtuigen of cruises. Maar wat als je lange afstanden wilt afleggen met een minimum aan reistijd, dan hebben conventionele treinen beperkingen in termen van snelheid. Om dit probleem op te lossen heeft de Japanse ingenieur Hideo Shima, ondersteund door Shinji Sogō, de eerste hogesnelheidslijn ontwikkeld, Tōkaidō Shinkansen, om Tokio en Shin-Osaka met elkaar te verbinden door middel van 0 serie Shinkansen treinsets. Sindsdien is de snelheid van dit type spoorwegtechnologie drastisch verbeterd. Maar je kunt je afvragen, hoe snel gaat een kogeltrein? De gemiddelde snelheid van een kogeltrein ligt rond de 250 km/u om in aanmerking te komen voor een hogesnelheidsspoor (HSR) gemiddelde gangsnelheid van meer dan 200 km/u is vereist. Maar door geavanceerde technologische ontwikkelingen zijn sommige HSR’s uitzonderlijk snel. Met de nieuwste uitvinding van Maglev treinen verwachten we alleen maar dat het nog beter wordt. Enkele voorbeelden hiervan zijn, Onlangs heeft Japan zijn snelste ALPHA-X trein in 2016 getest, en we kunnen verwachten dat de Japanse spoorwegen vanaf 2046 een trein zullen gaan exploiteren. Op 21 april 2015 vestigde het prototype van de L0-serie van de Chūō Shinkansen-spoorlijn het snelste wereldsnelheidsrecord voor spoorvoertuigen door de snelheid van 603 km/u te halen. Voor het geval je je afvraagt of de kogeltrein die in dienst is met de hoogste operationele snelheid, niet de maximumsnelheid die voor records is ingesteld. Hier zijn de top 10 snelste treinen ter wereld.

10. ETR 400 (Frecciarossa 1000) – Topsnelheid 300 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld


De nieuwste toevoeging aan de hogesnelheidstreinen van Bombardier’s ZEFIRO-klasse is Frecciarossa 1000, ook wel bekend als de V300ZEFIRO of de ETR 1000. Vanwege het exotische uiterlijk, design, luxe en natuurlijk de snelheid is deze verbeterde versie van de Frecciarossa ETR 500 een “supercar” equivalent in vergelijking met andere gewone treinen. Een Italiaanse spoorwegmaatschappij, Trenitalia bestelde in 2010 50 treinstellen van Frecciarossa 1000 treinen. In samenwerking met AnsaldoBreda, een dochteronderneming van de Finmeccanica Group, bouwde Bombardier de hogesnelheidstreinsystemen in Italië. De ontwerper van de trein is Gruppo Bertone (die ook Lamborghini en andere wagens ontwerpt). Qua specificatie is hij uitgerust met 16 tractiemotoren, die zorgen voor een acceleratie van 0,7 m/s2. De ETR 400 is in staat om met een maximum snelheid van 360 km/u te rijden, maar is commercieel gezien een hoge snelheid van 300 km/u.

9. AVE Class 103 – Topsnelheid 310 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Op 22 juni 2007 heeft Siemens via het staatsspoorwegbedrijf RENFE, dat actief is tussen Madrid en de tijdelijke terminal op de hogesnelheidslijn naar Barcelona bij Tarragona, Spanje, AVE-klasse 103 ingevoerd voor commerciële diensten. De Velaro E lijkt buiten de deur bijna hetzelfde als ICE 3 (ontwikkeld door dezelfde fabrikant Siemens), een product dat in Duitsland door verschillende bedrijven is ontwikkeld. Vanwege licentieproblemen, vergelijkbaar met het geval van de vierde generatie Eurostar e320, heeft Siemens geen onderdelen van de ICE 3 opnieuw geproduceerd, waarmee het hogesnelheidsplatform in Velaro is voltooid. Velaro E is ook herzien om te voldoen aan de vraag naar hogere snelheid en de maximale operationele snelheid van RENFE in de tractieafdeling. Hierdoor kan AVE klasse 103 met 350 km/u rijden en is daarmee een van de snelste treinen ter wereld. De operationele hoge snelheid is echter beperkt tot 310 km/u voor het maximum dat vanaf 2011 door de Spaanse autoriteiten voor de ETCS-lijn van niveau 1 is goedgekeurd.

  Top 10 Oudste Talen In De Wereld

8. Euroduplex – Topsnelheid 310 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Euroduplex is de derde generatie hogesnelheidstreinen van Alstom voor TGV (Train à Grande Vitesse). De Franse Nationale Spoorwegen (SNCF) exploiteert de trein en is ontworpen en geproduceerd door de Alstom-spoorwegmaatschappij. Het merendeel van de technische specificaties van Euroduplex is aangepast aan de vorige generatie treinen. Het gewicht is veel lager en de aerodynamica is sterk verbeterd. In december 2011 is de trein in gebruik genomen en kon hij 1020 reizigers per moment vervoeren. Hij verbindt de Franse, Zwitserse, Duitse en Luxemburgse hogesnelheidstreinen.

7. E5 Series Shinkansen Hayabusa – Topsnelheid 320 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
De East Japan Railway Company exploiteert een van de snelste hogesnelheidstreinen in Japan. De Shinkansen is een netwerk van hogesnelheidstreinen in Japan, in het Engels algemeen bekend als de kogeltrein. Op 5 maart 2011 is de trein in gebruik genomen. Het heeft een lijn van 714.57 km van Tokio naar Aomori met een hoge snelheid van 318.65 kilometer per uur, die precies 2 uur en 56 minuten duurt. De Shinkansen H5, E6 en E5 serie zijn twee van Japans nieuwste kogeltreinen en de snelste van het land.

6. TGV POS – Topsnelheid 320 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
In de Franse vloot van Trains à Grande Vitesse is de TGV POS een recordmodel van het hogesnelheidsnet dat eigendom is van en wordt geëxploiteerd door de nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk, de SNCF. Rail Europe, een uitgebreid netwerk van lijnen die zich uitstrekken van het noorden en oosten van het continent tot aan de Middellandse Zee, maakt zelf deel uit van de steeds breder wordende TGV-dienst. SCNF TGV POS is een van de nieuwste operationele spoordiensten in Frankrijk voor de ontwikkeling van hogesnelheidstreinen over lange afstanden vanaf het einde van de jaren zeventig, die bekend staat om het traject Parijs-Oostfrankreich-Süddeutschland (POS). Toen de TGV begon te groeien naar nabijgelegen landen, werden treinen zoals POS gebruikt voor langeafstandsreizen met hoge snelheden. Project V150, een opgepompte versie van de POS, is speciaal ontworpen om het snelheidsrecord op wieltjes van 574,8 km/u in 2017 te breken.

  10 Moderne Landen Waar Kinderhuwelijken Nog Steeds Voorkomen

5. Talgo 350 HSR – Topsnelheid 350 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Talgo 350 is de 5e snelste trein ter wereld, met 46 treinstations in Spanje, en staat algemeen bekend als El Pato (Eend in het Spaans). De T350 rijdt met 350 km/u, maar tijdens een testrit bereikte hij een maximumsnelheid van 365 kilometer per uur. Vanaf het traject Madrid-Zaragoza-Lleida van de hogesnelheidslijn Madrid-Barcelona in Spanje is hij vanaf 2005 in gebruik genomen en oorspronkelijk ontwikkeld als RENFE AVE klasse 10. Het wordt geproduceerd door Patentes Talgo (Tren Articulado Ligero Goicoechea Oriol) in samenwerking met Bombardier Transportation. De trein is uitgerust met een natuurlijk kantelsysteem en bestaat uit 2 wagens met 12 rijtuigen. De ontwerpers moesten de voorkant specifiek voor het voorkomen van de aërodynamische weerstand ontwerpen.

4. AGV Italo – Topsnelheid: 360 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Automotrice Grande Vitesse (AGV) is ontworpen en ontwikkeld door Alstom omdat een geavanceerde hogesnelheidstrein met een maximumsnelheid van 360 km/u de snelste trein ter wereld is. Het zou ‘s werelds meest economische en milieuvriendelijke trein zijn, met 98 procent van de recyclebare onderdelen en een 15 procent lagere levensduur en energiekosten. Alstom toonde deze trein voor het eerst in Berlijn, Duitsland, op de beurs InnoTrans 2008. De AGV is de meest energie-efficiënte trein die voldoet aan de technische specificaties voor interoperabiliteit (TSI). Het is het eerste treinontwerp ter wereld dat een gezamenlijke rijtuigarchitectuur combineert met een gedistribueerd tractiesysteem en PMM’s.

3. CRH380A Hexie – Topsnelheid 380 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
De CRH 380A is de op één na snelste werkende porseleinen hogesnelheidsspoorlijn ter wereld. Deze elektrische trein met meerdere eenheden kan een maximale snelheid van 379,99 km/u bereiken in commerciële diensten. Maar tijdens de eerste proeven, bereikte hij een record-snelheid van 415.21 kilometer per uur. In oktober 2010 exploiteerde de Chinese trein de CRH 380A routinematig op het Shanghai-Nanjing pad. Deze trein wordt geproduceerd door de CSR Qingdao Sifang Locomotive and Rolling Stock Company. De aluminiumlegering CRH 380A heeft een laag gewicht en een aërodynamisch ontwerp aan de voorzijde. Deze opmerkelijke treinstructuur zou de aërodynamische weerstand kunnen verlagen. De Harmony CRH 380A draaistellen zijn ook vrij van trillingen en geluid. De cabine biedt plaats aan 494 reizigers met faciliteiten zoals een e-display, een leeslampje, een elektrische poort en een VIP-vizichtafdeling dicht bij de bestuurdersplaats.

  Top 10 Torrent Websites (2022)

2. CR400AF Fuxing – Topsnelheid 400 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Fuxing Hao is ontwikkeld en gebouwd door het Chinese bedrijf CRRC samen met China Railway als een nieuwe hogesnelheidskogeltreinfamilie. Deze lokaal gebouwde hogesnelheidstrein is operationeel sneller dan de Japanse Shinkansen. Fuxing kan in een reistijd van slechts vier uur van het station in Peking Zuid naar Shanghai rijden, met een hogere betrouwbaarheid en operationele efficiëntie. Het aërodynamische ontwerp verlaagt de luchtweerstand en laat de trein sneller rijden, waardoor de bedrijfskosten door een efficiënt brandstofverbruik worden gereduceerd. De CR400AF heeft een gemiddelde snelheid van 350 km/u en een maximumsnelheid van 400 km/u.

1. Shanghai Maglev – Topsnelheid 431 km/u

Top 10 Snelste Treinen Ter Wereld
Shanghai Maglev, met de hoogste snelheid van 431 km/u, is de snelste trein ter wereld. Shanghai Maglev Transportation Development Co. exploiteert deze dienst. MagLev is een afkorting voor Magnetic Levitation, een methode waarbij een object met alleen magnetische velden wordt opgehangen. De magnetische kracht gaat de zwaartekracht van de aarde tegen (technisch zweven op lucht). Shanghai Maglev is heeft geen wielen en zweeft tussen de trein en het spoor op de magnetische grond. Door deze elektromagnetische druk kan de magnetische levitatietrein met de krachtige magneten over het pad rijden, omdat er geen trein-spoorcontact plaatsvindt. In slechts 4 minuten kan Shanghai Maglev zijn topsnelheid bereiken. Duitse bedrijven bouwden Shanghai Maglev Siemens en ThyssenKrupp. De openbare dienst van Shanghai Maglev begon op 1 januari 2004. Het opereert tussen Pudong International Airport en de buitenwijken van Shanghai Long Yang Road. De maglev-trein van Shanghai heeft een totale capaciteit van 574 passagiers. De gehele reis van 32,19 km, Shanghai Maglev duurt slechts 7 minuten en 20 seconden. De technologie was exponentieel verbeterd sinds de grote Thomas Savery de eerste stoommachine uitvond en Rudolf Diesel de dieselmotor. Ook het respect voor het vader-zoon duo George Stephenson, die de eerste stoomlocomotief bouwde, is bijzonder. Vanaf dat moment zijn we van de snelste Amerikaanse stoomlocomotief naar de snelste Maglev gegaan.