Top 10 Snelste Pokémon

Een van de meest succesvolle Japanse anime ooit gemaakt, Pokémon siert de internationale schermen al meer dan 10 jaar en heeft een toegewijde cultuuraanhangers over de hele wereld. Met meer dan 600 verschillende Pokémon in zijn steeds groter wordende assortiment, is het niet zo eenvoudig om elke kleurrijke variëteit van de Pokedex te benoemen. Dit zorgt echter wel voor een interessante en felle concurrentie als het gaat om hun statistieken; namelijk welke Pokémon is het snelst.

Op deze lijst hebben we geen Mega Evolutions opgenomen en hebben we slechts één van elke Pokémon opgenomen als deze twee of meer vormen heeft.

Dit zijn de top 10 snelste Pokémon.

10. Shaymin

 

De eerste deelnemer op onze lijst is nummer 492 in de Pokedex. Deze Pokémon verscheen in de 11e Pokémon-film: 'Giratina and the Sky Warrior' en werd voor het eerst onthuld in 2008. Hoewel het niet bekend is dat het zich ontwikkelt tot of van een andere Pokémon, heeft Shaymin een tweede vorm die geactiveerd wordt door het gebruik van een Gracidea bloem in de dag. Shaymin is een kleine, witte egelachtige Pokémon. In Land Forme heeft hij een groene grasachtige vacht op zijn rug en een roze bloem met twee blaadjes aan weerszijden van zijn hoofd, die lijkt op de Gracidea-bloem. In de Sky Forme (de snelste van de twee) heeft hij een slanke, hoekige verschijning die lijkt op een klein rendier. De vacht op zijn rug wordt een mohawk en hij heeft een rood bloemblaadje aan de rechterkant van zijn nek, dat lijkt op een sjaal of cape. In deze vorm heeft hij een maximum snelheid van 388 stuks.

9. Meloetta

 

Een andere legendarische Pokémon is Meloetta. Hoewel het geen evolutie heeft, heeft het wel twee verschillende vormen die het verandert tussen het moment dat het het Relic Song zingt. De snelste van de twee is de Pirouette Forme die, in tegenstelling tot de Aria Forme, sierlijke dansen kan uitvoeren. Op nummer 648 in de Pokedex verschijnt deze Pokémon pas in Generatie V en pas in de 739e aflevering van de serie: 'An Epic Defense Force'. Meloetta lijkt een vrouwelijke, antropomorfe figuur met muzikale streepjes in het haar, kwartnoten (crotchets) voor de armen en handen en pupilloze ogen die lijken op hele noten (semibreves). Het heeft een juweel op zijn voorhoofd en een zwart hoofddeksel dat de vorm lijkt te hebben van een driehoekskloof die het als een aangesloten microfoon heeft. Volgens de legende zong en danste hij ooit vrolijk en inspireerde hij vele kunstwerken, muziek en liederen. Maar toen het verdriet de wereld verduisterde, verloor het de melodie en zijn rode schoenen. Zelfs zonder die schoenen heeft Meloetta een maximale snelheid van 390.

8. Crobat

 

Hoewel het de laatste evolutie van Zubat is die Pokedex nummer 41 is, werd Crobat niet ontdekt tot Generatie II en verdiende het nummer 169. Dit dual Flying/Poison type verscheen voor het eerst in aflevering 196: 'Control Freak', toen Brock's Golbat evolueert. Crobat is een paarse, vleermuisachtige Pokémon en heeft een tweede paar vleugels met groenblauwe onderkanten en twee stoppelige 'vingers' ontwikkeld. Crobat besluipt zijn beoogde prooi met vier vleugels die nauwelijks een geluid maken. Met de evolutie van de twee vleugels heeft deze kerel een maximum snelheid van 394.

7. Mewtwo

 

Mewtwo werd de eerste Pokémon die wetenschappelijk werd gecreëerd na jaren van gruwelijke genetische splitsing en DNA-techniek. Deze experimenten waren gebaseerd op Mew, die naar verluidt het DNA van elke Pokémon in zijn lichaam heeft en als zodanig in staat is om elke aanval te leren. Als gevolg daarvan zou Mewtwo het meest woeste hart van alle Pokémon hebben, mist hij compassie en slaat hij met koude, gloeiende ogen angst in zijn vijand. Starring als de belangrijkste antagonist in de eerste Pokémon Movie, 'Mewtwo Strikes Back', is dit meesterbrein, psychische type een van de meest prestigieuze in de eerste generatie. Moeiteloos de zwaartekracht trotserend, heeft deze kerel een maximumsnelheid van 394. Het is een humanoïde wezen met enkele katachtige kenmerken, het is vooral grijs met een lange, paarse staart.

6. Aerodactyl

 

Na het struikelen in een grot veroorzaakt door een explosie dankzij Team Raket, ontdekt Ash een groep die wordt verondersteld te zijn uitgestorven Pokémon. Onder de zeldzame vondsten is niemand anders dan de reusachtige, vliegende Aerodactyl. Deze aflevering, 'Aanval van de Prehistorische Pokémon', was de 46e van de serie en de eerste verschijning van het gevleugelde wezen. In de Pokémon-spellen wordt dit gemene beest weer tot leven gebracht met behulp van het DNA van een oud Amber-fossiel. Het is niet bekend om te evolueren van een andere Pokémon, maar het heeft wel een Mega Evolution in de nieuwste gaming edities. Een reptielachtige Pokémon met grote, vliezige vleugels, deze kerel kan een maximale snelheid van 394 bereiken. Met een lichaam bedekt met een lichte violetgrijze huid heeft de Aerodactyl ook een gapende mond en een sterke onderkaak vol getande hoektanden die hij gebruikt om zijn prooi te verslinden.

5. Jolteon

 

Een van Eevee's uiteindelijke vormen, Jolteon, kan alleen worden verkregen wanneer Eevee wordt blootgesteld aan een dondersteen. Hij lijkt op een grote hond en is bedekt met een gele vacht die niet alleen scherpe naalden kan worden, maar ook de elektrische ladingen kan versterken die door zijn cellen worden geproduceerd - waarbij tot 10.000 volt aan elektriciteit wordt opgehoopt. Met een maximum snelheid van 394 is Jolteon, ook wel bekend als de Lightning Pokémon, een van de oorspronkelijke 150 en verscheen voor het eerst in aflevering 40 van de serie 'The Battle of the Eevee Brothers'. In deze aflevering proberen de drie oudere broers van Mikey hem te overtuigen om zijn Eevee te laten evolueren naar 1 van de 3 laatste evoluties. Eén daarvan is Jolteon, eigendom van broer Sparky. In latere generaties worden meer laatste evoluties van Eevee ontdekt waardoor de elektrische type 1 van 8 keuzes wordt gemaakt.

4. Elektrode

 

De elektrode is een ronde Pokémon die lijkt op een omgekeerde Poké Ball met een mond en ogen. De bovenste helft is wit, terwijl de onderste helft rood is. Daarom proberen veel trainers hem op te pakken en verwarren hem met een voorwerp. Hij heeft de neiging om te leven in krachtcentrales waar verse elektriciteit wordt opgewekt, die hij verbruikt. Als gevolg daarvan veroorzaakt het vaak black-outs. Hoe meer elektrische energie de elektrode verbruikt, hoe sneller hij beweegt. Deze temperamentvolle elektrische Pokémon verscheen voor het eerst in de 93e aflevering van de serie, 'Navel Maneuvers', en staat er om bekend dat hij zelfs bij de kleinste stimulatie explodeert. Het doet dit gewoon om zichzelf te vermaken of omdat het te veel elektriciteit heeft opgenomen. Deze Pokémon, die voortkomt uit een Voltorb, heeft een maximale snelheid van 416.

3. Accelgor

 

Gevonden in vochtige gebieden zoals moerassen en moerassen, heeft deze snelle Pokémon aanvallen die vergelijkbaar zijn met de manieren van een ninja. Op nummer 617 in de Pokedex verscheen hij pas in Generatie V en de 714e aflevering van de serie, 'The Mighty Accelguard to the Rescue'. Met een maximum snelheid van 427, Accelgor evolueert van Shelmet, maar alleen wanneer het wordt ingeruild voor een Karrablast. Accelgor heeft een groot roze hoofd dat lijkt op een helm (die in de rug gekruld is), groene strepen die van de ogen naar de top van het hoofd lopen en een zwarte sterachtige markering, of gat, op het voorhoofd. Als het lichaam van deze Bug Pokémon uitdroogt, wordt hij verzwakt. Om uitdroging te voorkomen, wikkelt hij zich in vele lagen dun vlies.

2. Ninjask

 

Voor het eerst in de 318e aflevering van de serie, 'De prinses en Togepi', heeft dit schepsel een maximum snelheid van 460 stuks. Ninjask is een dubbele Bug/Flying type Pokémon van generatie III, die naar verluidt in staat is om elke aanval te ontwijken. Het beweegt zich met zo'n hoge snelheid dat het niet te zien is, ook al is zijn gehuil duidelijk te horen. Deze Pokémon werd dan ook lang als onzichtbaar beschouwd. Het is een klein, cicade-achtig wezen met twee paar vleugels, zijn lichaam is meestal geel met accenten van zwart en grijs. De Ninjask is de geëvolueerde vorm van Nincada en vormt tijdens zijn evolutie ook een tweede evolutie Shedinja die de holle vorm van zijn cocon is.

1. Deoxys

 

Deze Pokémon heeft eigenlijk drie verschillende vormen die hij kan veranderen in, de snelste is zijn snelheidsvorm met een duizelingwekkende status van 540. Dit mystieke wezen is van het psychische type en is nummer 386 in de Pokedex. Het verscheen voor het eerst in de 7e Pokémon-film, 'Destiny Deoxys', voordat het in generatie III van de spellen verscheen. Deoxys is een alien-achtige tweevoeter Pokémon met elk van zijn vormen gericht op een ander statuut. De belangrijkste componenten die constant zijn voor alle vier de vormen zijn een dominante roodachtige oranje kleur, een blauwachtig groen gezicht en drie blauwachtig groene stippen op zijn rug die in een driehoek zijn gerangschikt. Deze vreemde Pokémon wordt verondersteld te zijn gevormd uit het DNA van een ruimtevirus dat een plotselinge mutatie onderging bij blootstelling aan een laserstraal. Als gevolg van deze mutatie lijkt het kristallijne orgaan op de borst van deze Pokémon het brein te zijn van waaruit het lasers schiet.