Top 10 Roblox Horror Games (2022)

Top 10 Roblox Horror Games (2022)

Roblox is een spel waar je je fantasie de vrije loop kunt laten, want de soorten spellen die je tot je beschikking hebt zijn bijna eindeloos. Ondanks de schattige en kindvriendelijke sfeer van het spel, zijn er een aantal horrorgames gemaakt waar spelers van kunnen genieten.

Zoeken naar het juiste horror spel om te spelen kan een uitdaging zijn omdat sommige minder eng zijn dan andere. Zoek niet verder want deze lijst zal je helpen om de beste horror spellen te vinden die Roblox te bieden heeft. Of je nu een solo-ervaring wilt of iets om jou en je vrienden bang te maken, er is voor elk wat wils.

10. Piggy

C:\Users\Kevin\Downloads\Piggy.jpg

Piggy is een spel dat de meesten in eerste instantie niet eng zouden vinden, omdat de belangrijkste tegenstander Peppa Pig zelf is. Laat je niet voor de gek houden, want een demonische versie van het stripfiguur die je achtervolgt met een knuppel kan iedereen de stuipen op het lijf jagen. Terwijl je probeert te ontsnappen gaat je hart altijd tekeer.

In het spel kun je zelfs als Peppa spelen en op overlevenden jagen met verschillende karaktermodellen die je kunt uitrusten. Er zit ook een verhaal achter het spel dat je als overlevende kunt ontdekken. Het spel krijgt voortdurend updates, dus pak een vriend en overleef samen tegen je varkensvanger.

9. Survive The Night

C:\Users\Kevin\Downloads\Survive The Night.jpg

In Survive The Night doe je precies wat de titel suggereert. Je moet in leven blijven tot 6 uur 's ochtends en proberen de moordenaar (Slasher) te ontwijken. Het is bijna als verstoppertje spelen, maar als je gepakt wordt, sterf je. Samenwerken met een groep vrienden en het maken van een strategie kan een spannende tijd worden.

Er is een winkel in het spel waarmee je aanpassingsmogelijkheden kunt kopen, zoals karakterskins en nieuwe stickers voor je uitrusting en wapens. Een level-up systeem is ook aanwezig voor degenen die willen pronken met hun overlevingsvaardigheden.

8. 3008

C:\Users\Kevin\Downloads\3008.png

Heb je je ooit voorgesteld hoe het zou zijn om opgesloten te zitten in een IKEA met verschillende SCP's die je proberen te vermoorden? Grappig genoeg laat 3008 je precies dat doen. Terwijl de winkel open is, moet je spullen pakken, een basis bouwen en je voorbereiden op de nachtelijke uren als de winkel vol zit met SCP's en IKEA-medewerkers die op je jagen.

Het is beslist angstig als er wordt ingebroken in de basis die je hebt gebouwd en je op een stormloop door de winkel wordt gestuurd. Je komt ook andere spelers tegen, dus je kunt altijd met hen samenwerken als je basis in gevaar komt. 3008 is een unieke maar broodnodige kijk op het horrorgenre.

7. Scary Elevator 2

C:\Users\Kevin\Downloads\Scary Elevator 2.jpg

In Scary Elevator 2 ga je door meerdere verdiepingen met niets dan verschrikkingen. Hoe verder je omhoog gaat, hoe kleiner je overlevingskansen worden. Je krijgt te maken met een grote verscheidenheid aan monsters, zoals SCP's, Slender Man, Freddy Fazbear en andere klassieke horrorfiguren. Je weet nooit wat je te wachten staat. Bij elke update komen er nieuwe monsters bij.

Je kunt uitrusting kopen met punten die je verdient door te overleven, waarmee je in leven kunt blijven. Het spel zelf kan soms chaotisch zijn, maar dat maakt het juist zo leuk. Met vrienden zul je zeker een enge tijd beleven.

6. Apeirophobia

C:\Users\Kevin\Downloads\Apeirophobia.jpg

Apeirophobia is in werkelijkheid de achterkamers van Roblox, want je wordt geteleporteerd naar een kamer die eeuwig lijkt door te kunnen gaan, vandaar de naam. Er zijn verschillende puzzels en levels die je moet verslaan en dat kan een uitdaging zijn. Niet alleen dat, maar als je probeert te ontsnappen zijn er monsters en jump scares die je onderweg opwachten.

Gezien het feit dat het spel een hoop knipperende lichten, harde geluiden en zelfs enkele onsmakelijke beelden heeft, kan het je zeker een beetje laten schrikken. Spelen met vrienden is sterk aanbevolen, tenzij je stalen zenuwen hebt.

5. Specter

C:\Users\Kevin\Downloads\Specter.jpg

Als je ooit Phasmophobia hebt willen spelen, maar er nooit aan toe bent gekomen om het te kopen, dan is Specter het spel voor jou. Het spel is gebaseerd op Phasmophobia en laat je verschillende locaties onderzoeken op paranormale activiteiten. Je kunt samen met drie anderen het mysterie van het paranormale oplossen.

Net als Phasmophobia blijkt het een spannende en opwindende tijd te zijn. Je kunt ook nieuwe uitrusting vrijspelen die het oplossen van mysteries een stuk makkelijker kan maken. Er zijn momenten geweest waarop solo spelen voelde als een sleur, dus feesten is de manier om te gaan.

4. Break In

C:\Users\Kevin\Downloads\Break In.jpg

Hoewel Break In een verhaalgebaseerd horrorspel is, blijft het leuk, hoe vaak je het ook speelt. Jij en een stel andere spelers verhuizen naar een nieuw huis waar dezelfde nacht wordt ingebroken. Je moet overleven en verschillende opdrachten overwinnen terwijl je in leven probeert te blijven tegen je aanvallers.

Er zijn twee teams: kinderen en volwassenen. Als een volwassene maakt het spel veel moeilijker voor je. Het spel zelf is een knaller omdat alles heel snel van 0 naar 100 gaat. Het is angstaanjagend van begin tot eind, vooral als het de eerste keer is dat je het speelt.

3. Murder Mystery 2

Murder Mystery 2

Murder Mystery 2 is een spel dat draait om misleiding en vluchten voor een moordenaar. Er is één moordenaar, een sheriff, en de rest van de spelers zijn onschuldigen. Het is aan de sheriff om uit te zoeken wie de moordenaar is en hem neer te schieten waar hij staat.

Het spel heeft niet alleen een heleboel cosmetische items die je kunt kopen, maar het wordt ook voortdurend bijgewerkt. Met de juiste groep mensen ga je samen een angstige tijd tegemoet. Het is precies zoals verstoppertje spelen, maar nu met een paar extra stappen voor de spelers.

2. Recoil Zombies

C:\Users\Kevin\Downloads\Recoil Zombies.jpg

Als je een fan bent van Call of Duty Zombies dan ga je RECOIL ZOMBIES geweldig vinden. Het spel speelt precies zoals COD Zombies en heeft zelfs enkele nostalgische maps van het spel zoals Kino en Nacht. Je moet alleen of met vier andere mensen golven van zombies afweren en daarbij je wapens upgraden.

Hoe langer je in leven blijft, hoe moeilijker het wordt. Er zijn ook perks die je kunt verzamelen om het je makkelijker te maken. Het spel heeft zelfs een PvP-modus voor je, die de dingen competitief en nog enger maakt.

1. The Maze

C:\Users\Kevin\Downloads\The Maze.jpg

Van alles op deze lijst is The Maze er één die je zeker moet spelen. Zoals de naam al doet vermoeden moet je door een doolhof, maar het is niet je gemiddelde heggendoolhof. Bij elke bocht kom je jump scares, monsters, lijken en andere verschrikkingen tegen.

Het doolhof zelf is erg donker, en je hebt alleen een zaklamp en een camera als lichtbron. De zaklamp zelf gaat soms aan en uit, dus het houdt je altijd scherp. Je kunt met maximaal 12 mensen spelen, dus je bent nooit alleen. Pak een paar vrienden en beleef samen een angstaanjagende tijd.