Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)

Wie zijn de top 10 rijkste mensen ter wereld? Hier is een lijst van de 10 rijkste mensen ter wereld voor 2021.

10. Amancio Ortega – 89 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)


Amancio Ortega staat bekend als de rijkste persoon van Europa. En hij is de eigenaar van de meest waardevolle Zara Fashion Chain. Amancio Ortega bezit ongeveer 60% aandelen in het Inditex bedrijf dat 8 merken heeft zoals het populaire “Massimo Dutti” en Pull & Bear, en runt in totaal meer dan 7.500 winkels over de hele wereld. Zijn nettowaarde bedraagt 89 miljard dollar volgens de laatste berichten.

9. Sergey Brin – 89 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Sergey Brin is de partner van Larry Page en richtte samen met Larry Google op. Google heeft vele miljardairs gemaakt en doet dat nog steeds. Google is zo’n groot bedrijf dat zelfs Elon Musk zegt dat hij bang is voor Google en Jeff Bezos zei dat Google een berg is die we nooit kunnen beklimmen. Sergey Brin is ook de mede-oprichter van Alphabet en de CEO van The sinds 2015.

8. Larry Page – 100,2 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Larry Page was een van de medeoprichters van Google met Sergey Brin sinds 1988. En heeft een netto waarde van $100,2 Miljard. Larry is in 2019 afgetreden als CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Hij was de CEO van Google tot 2001 en daarna de CEO van Alphabet van 2011-2015. Larry Page is de stichtende investeerder in het ruimte-exploratie bedrijf “Planetary Resources” en hij investeert ook in de “vliegende auto” startups Kitty Hawk en Opener en waarschijnlijk zal hij winst maken.

  Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld

7. Larry Ellison – 102,3 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Larry Ellison is de mede-oprichter van het softwarebedrijf “Oracle” dat hij in 1977 begon. Hij heeft het grootste deel van zijn nettowaarde aan dit bedrijf verdiend en hij heeft een nettowaarde van $102,3 miljard. Larry Ellison is in 2014 gestopt als CEO van Oracle en werkt momenteel als technisch hoofdadviseur en voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf. In 2018 kocht hij 3 miljoen aandelen Tesla en als de koers van het aandeel Tesla hoog gaat dan gaat zijn nettowaarde ook hoog. Sommige berichten zeggen dat Larry Ellison bijna het hele Hawaïaanse eiland Lanai bezit.

6. Warren Buffett – 108,7 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Warren Buffett is 90 jaar oud en heeft een nettowaarde van ongeveer $108,7 miljard. Buffet is ook bekend als “Orakel van Omaha” en de Koning van de Aandelenkoers. Warren Buffet’s bedrijf Berkshire Hathaway heeft de hoogste aandelenkoers op de markt. De koers van Berkshire Hathaway per aandeel ligt rond de $4.300 en de reden hiervoor is Warren Buffet. Warren Buffet kocht zijn eerste aandeel toen hij 11 jaar oud was. Warren Buffet heeft het grootste deel van zijn nettowaarde verdiend via de aandelenmarkt en zijn beste vriend is Bill Gates, de 4de rijkste man ter wereld. Als iemand in een hoek van de wereld dan zal hij zeker Warren Buffet opnemen in zijn gesprek als de koning van de aandelenmarkt.

5. Mark Zuckerberg – 114,7 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
De oprichter van Facebook en de eigenaar van Instagram, WhatsApp en nog veel meer wereldberoemde Mark Zuckerberg bekleedt de vijfde positie met een netto waarde van $114,7 Miljard. Mark Zuckerberg is de koning van de sociale media en hij bezit 15% van de aandelen in Facebook nadat het bedrijf naar de beurs ging. Mark Zuckerberg heeft ook de titel van jongste miljardair in de wacht gesleept. Een van de belangrijkste redenen voor de groei van de nettowaarde van Mark Zuckerberg is Instagram Reels, omdat Instagram na het verbod van TikTok zijn eigen reels heeft opgestart en wereldwijd gebruikers heeft aangetrokken.

  Top 10 Snelste Sprinters Ooit

4. Bill Gates – 125,5 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Bill Gates is de mede-oprichter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Volgens rapporten heeft Bill Gates een nettowaarde van $125,5 miljard. Bill Gates richtte samen met Pual Allen Microsoft op en verdiende veel, maar Bill Gates verkocht het grootste deel van zijn Microsoft-aandelen en bezit nu nog maar 1% van de aandelen. Hij investeerde al zijn geld in veel verschillende bronnen en als gevolg daarvan heeft hij een piek in zijn inkomen gezien. In april 2020 betrad Bill Gates de club van 100 miljard dollar toen de koers van het aandeel van de softwaregigant Microsoft na de winstcijfers omhoogschoot. Volgens berichten uit 2020 en 2021 is “The Bill & Melinda Gates Foundation” de grootste particuliere liefdadigheidsstichting ter wereld geworden.

3. Elon Musk – 147.3 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Ik denk niet dat het nodig is om hem uit te leggen, want hij is de meest revolutionaire persoon van de eeuw. Elon musk doet verwoede pogingen om de toekomst van zowel de ruimtevaart als van het reizen op aarde te veranderen. Elon musk’s Tesla autobedrijf is ‘s werelds meest waardevolle autobedrijf geworden van $ 320 miljard. De marktwaarde van Space X is ongeveer 100 miljard dollar. Elon Musk’s bedrijf “The Boring Company” maakt tunnels in wegen om het verkeer te verminderen en reizen sneller te maken. De nettowaarde van Elon Musk is ongeveer $147,3 miljard.

  Top 10 Machtigste Families Ter Wereld

2. Jeff Bezos – 186 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
Jeff Bezos is de enige miljardair die de nummer 1 positie al 3 jaar onafgebroken vasthoudt. Maar in 2021 is de situatie voortdurend aan het veranderen, ook al is hij erin geslaagd om zijn positie in de Top 3 altijd te behouden. Jeff Bezos heeft een nettowaarde van ongeveer $186 Miljard slechts $300 miljoen minder dan Bernard Arnault. Een van de meest succesvolle bedrijven is Amazon dat hij in een garage is begonnen. Pandemie heeft Jeff Bezos veel voordeel opgeleverd omdat meer en meer mensen online zijn gaan winkelen. Nu staat hij op de tweede plaats in de lijst van rijkste mensen ter wereld 2021.

1. Bernard Arnault & Familie – 186,3 miljard dollar

Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld (2021)
De nummer 1 positie van rijkste mensen ter wereld is de afgelopen maanden erg onstabiel geweest. In maart 2020 had Bernard Arnault een nettowaarde van $76 Miljard en in mei 2021 bereikte zijn nettowaarde $186,3 Miljard met een stijging van $110 Miljard in slechts 14 maanden. Het is allemaal mogelijk gemaakt door de pandemie en zijn luxe groep LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). LVMH-groep en Bernard Arnault vertegenwoordigen de opmerkelijke opkomst van de Europese modehuizen en luxe tijdens de lockdown.