Top 10 Rijkste Mensen Ter Wereld

Dit zijn de top 10 rijkste mensen ter wereld. De top tien bestaat enkel uit mannen, volgens de laatste real-time netto waardecijfers van Forbes.

10. Sergey Brin – 65,5 miljard dollar

Sergey Brin
De medeoprichter van Google is in december afgetreden als voorzitter van Alphabet, maar blijft wel lid van de raad van bestuur. Hij brengt veel tijd door in Alphabet’s moonshot research lab X. Brin nam onlangs Mukesh Ambani, wiens overleden vader Reliance Industries in India oprichtte, over om de tiende plaats op de lijst van rijkste mensen ter wereld in te nemen.

9. Larry Page – 67,9 miljard dollar

Larry Page
In 1998 heeft Page samen met zakenpartner Sergey Brin Google opgericht. Hij trad in december terug als CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google, maar is nog steeds lid van de raad van bestuur.

8. Carlos Slim Helu – 69,2 miljard dollar

Carlos Slim Helu
De rijkste man van Mexico, Slim Helu, en zijn familie beheersen América Móvil, het grootste mobiele telecombedrijf van Latijns-Amerika. Hij heeft ook een aandeel in de Mexicaanse bouw, consumptiegoederen, mijnbouw en onroerend goed, evenals 17% van The New York Times.

7. Larry Ellison – 69,4 miljard dollar

Larry Ellison
Ellison, medeoprichter van softwarebedrijf Oracle, is in 2014 teruggetreden als CEO, maar is nog steeds voorzitter van de raad van bestuur en chief technology officer.

6. Amancio Ortega – 77 miljard dollar

Amancio Ortega
Ortega trad in 2011 af als voorzitter van Inditex, bekend van het merk Zara, maar hij bezit nog steeds bijna 60% van de aandelen.

5. Mark Zuckerberg – 79,3 miljard dollar

Mark Zuckerberg
Zuckerberg begon in 2004 op 19-jarige leeftijd met Facebook en behoort nu tot de top vijf van rijkste mannen ter wereld.

4. Warren Buffett – 89,4 miljard dollar

Warren Buffett
Nu in zijn negende decennium is de Berkshire Hathaway chief executive, bekend als het ‘Orakel van Omaha’, een van de meest succesvolle investeerders aller tijden. Net als Gates heeft hij beloofd meer dan 99% van zijn fortuin weg te geven aan een goed doel.

3. Bernard Arnault – 106,2 miljard dollar

Bernard Arnault
Arnault is de rijkste Europeaan op de lijst van rijkste mensen ter wereld. De Fransman houdt toezicht op een rijk van meer dan 60 merken, waaronder Louis Vuitton en Sephora. En hij nam onlangs Bill Gates over om de op één na rijkste man op de planeet te worden.

2. Bill Gates – 113,1 miljard dollar

Bill Gates
De oprichter van Microsoft staat al 20 jaar bovenaan de lijst van Forbes en heeft een groot deel van zijn aandeel in het bedrijf verkocht of weggegeven – hij bezit slechts 1% van Microsoft – en richt zich nu voornamelijk op zijn filantropische werk.

1. Jeff Bezos – 129,9 miljard dollar

Jeff Bezos
De voormalige hedgefondsmanager werd online boekenverkoper en startte Amazon in 1994 in zijn garage. Bezos heeft zwaar geïnvesteerd in ruimtevaarttechnologie en is ook eigenaar van The Washington Post.

LEES  Top 10 Mooiste Vrouwen Uit De Geschiedenis
Loading...