Top 10 Rijkste DJ's Ter Wereld

Wie zijn de rijkste DJ's ter wereld? Als het gaat om de muziekindustrie, zijn DJ's waarschijnlijk één van de laatste mensen waaraan je zou denken dat ze over enige rijkdom beschikken. Echter, je zou aardig verrast kunnen zijn als je weet hoeveel geld deze DJ's verdienen. Dit zijn momenteel de top 10 rijkste DJ's in de wereld.

10. Avicii - Netto Waard: $20 miljoen

Avicii
Bron: Shawn Tron

Tim Bergling werd geboren in Zweden en was een DJ, remixer, platenproducer, muzikant en songwriter.

 

Hij werd bekend in 2011 met zijn single "Levels". Zijn debuutalbum, True (2013), mengde elektronische muziek met invloeden uit tal van andere genres die over het algemeen positieve recensies kreeg. Het album bereikte de top tien in meer dan vijftien landen en stond bovenaan de internationale hitlijsten; de leadsingle, "Wake Me Up", stond bovenaan de meeste muziekmarkten in Europa en bereikte nummer vier in de Verenigde Staten.

 

Bergling werd genomineerd voor een Grammy Award voor zijn werk aan "Sunshine" met David Guetta in 2012 en "Levels" in 2013. Verschillende muziekpublicaties crediteren Bergling als een van de dj's die elektronische muziek in de Top 40-radio duwden in de vroege jaren 2010.

 

Bergling trok zich in 2016 terug van touren en leed al enkele jaren aan stress en een slechte geestelijke gezondheid. Op 20 april 2018 pleegde hij zelfmoord in Muscat Oman. Zijn postume derde album, Tim, werd uitgebracht in 2019.

 

Ondanks zijn trieste einde was Bergling bij zijn dood naar schatting 20 miljoen dollar waard. Zijn nettowaarde bereikte mogelijk een hoogtepunt van 28 miljoen.

9. Paul Oakenfold - Netto Waard: 25 miljoen dollar

Paul Oakenfold
Bron: Jeff McGrath

Paul Oakenfold is een Engelse platenproducer en trance DJ. Hij heeft drie Grammy Awards en twee World Music Awards op zijn naam staan. Hij werd in 1998 en 1999 twee keer door DJ Magazine uitgeroepen tot de nummer 1 DJ van de wereld. Oakenfold heeft meer dan 100 remixen gemaakt voor meer dan 100 artiesten waaronder U2, Moby, Madonna, Britney Spears, Massive Attack, The Cure, New Order, The Rolling Stones, The Stone Roses, en Michael Jackson.

 

Oakenfolds bekendste optreden was op maandagavond in Heaven in Charing Cross Londen, waar hij in 1987 begon en vele jaren speelde tot het werd opgeheven. Sinds dat vroege succes toerde hij door het Verenigd Koninkrijk en de VS en sinds mei 2015 leidt Paul de afdeling DJ's en EDM-vocalisten bij Isina, een wereldwijd programma voor het zoeken en ontwikkelen van talent en mentorschap.

 

Oakenfold won Beste Techno DJ van de DJ Awards voor zowel 1999 als 2000 en stond op nummer één van de World's Top 100 DJs voor 1998 en 1999. Hij werd ook genomineerd voor twee Grammy's in 2007 en 2010 voor Best Electronic /Dance Album en het Best Dance Album.

 

Paul Oakenfold heeft een geschat persoonlijk vermogen van ongeveer 25 miljoen dollar. Hij is geboren op 30 augustus 1963.

8. Armin van Buuren - Netto Waard: 30 miljoen dollar

Armin van Buuren
Bron: Odi Jin

Armin van Buuren heeft sinds 2001 een wekelijkse radioshow genaamd A State of Tranche.

 

Deze wordt uitgezonden naar bijna 40 miljoen luisteraars in 84 landen op meer dan 100 FM-radiozenders. Volgens DJs and Festivals "heeft de radioshow hem naar het sterrendom gestuwd en geholpen om interesse te kweken voor trance muziek over de hele wereld.

 

Van Buuren heeft een aantal onderscheidingen in de wacht gesleept. Hij werd door DJ Mag een recordaantal keren uitgeroepen tot de nummer één DJ, vier jaar op rij. In 2015, 2016 en 2019 stond hij op de vierde plaats van de DJ Mag Top 100 DJ-lijst, en in 2017 op de derde.

 

In 2014 werd hij genomineerd voor een Grammy Award voor Best Dance Recording voor zijn single "This Is What It Feels Like" featuring Trevor Guthrie, waarmee hij de vierde trance-artiest ooit is die een Grammy Award-nominatie heeft ontvangen. In de Verenigde Staten heeft hij het record voor de meeste binnenkomers, eenentwintig, in de Billboard Dance/Electronic Albums chart.

 

Hij staat momenteel op nummer 2 van de 10K top Global DJs zoals gerangschikt door The Official Global DJ Rankings.

 

Armin van Buuren, geboren op 25 december 1976, heeft naar schatting een persoonlijk fortuin van zo'n 30 miljoen dollar.

7. Paul van Dyk - Netto Waard: 40 miljoen dollar

Paul van Dyk
Bron: JoeJoeJoe93

Een van de echt wereldberoemde DJ's, van Dyk heeft echt over de hele wereld gedraaid, headliner in clubs van Los Angeles tot Bangkok.

 

Geboren als Matthias Paul op 16 december 197, van Dyk is een Duitse DJ, platenproducer en muzikant. Paul van Dyk was de eerste artiest die een Grammy Award nominatie kreeg in de nieuw toegevoegde categorie van Best Dance/Electronic album voor zijn in 2003 uitgebrachte Reflections.

 

Hij werd uitgeroepen tot 's werelds nummer één DJ in zowel 2005 als 2006, iets wat maar weinig DJ's ooit hebben bereikt. Hij was de allereerste DJ die door Mixmag in 2005 tot nummer één werd uitgeroepen. In 2008 had hij wereldwijd meer dan 3 miljoen albums verkocht.

 

Als trance-producer vanaf het begin van de jaren negentig verwierf Van Dyk al snel populariteit met zijn remix van "Love Stimulation" van Humate op het platenlabel MFS in 1993 en met zijn hitsingle "For An Angel" en nog steeds een fervent trance-liefhebber.

 

Van Dyk is momenteel de radio host van "Vonyc Sessions with Paul" op Dash Radio. Hij heeft gepubliceerd onder Vandit, Armada, Armind, A State of Trance, Black Hole Recordings, Mainstage Music, Spinnin', Ultra, Deviant, Magik Muzik, Mute, Perfecto Records, MFS, Who's Afraid of 138?! En Universal Music

 

Deze bijna legendarische DJ wordt geschat op een netto waarde van 40 miljoen dollar.

6. AfroJack - Netto Waard: 40 miljoen dollar

AfroJack
Bron: Q1q2q3qwertz

Nick van de Wall is Afrojack op het podium. Hij is een Nederlandse DJ, platenproducer en remixer uit Spijkenisse. In 2007 richtte hij het platenlabel Wall Recordings op. Nick bracht in 2014 zijn debuutalbum Forget the World uit. Afrojack staat regelmatig als een van de tien beste artiesten in de Top 100 DJ's gepubliceerd door DJ Mag. Hij is ook de CEO van LDH Europe.

 

In maart 2020 kondigde Afrojack aan dat hij zal optreden op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam; de wedstrijd werd echter afgelast vanwege de COVID-19 pandemie.

 

Van De Wall heeft in 2011 een Grammy gewonnen voor de Best Remixed Recording, Non-Classical voor zijn track Revolver, geproduceerd met David Guetta. Hij is ook 10 keer genomineerd voor een MTV Europe Music Award en won er een in 2012.

 

Zijn muziekgenres omvatten Dutch House, minimal house, electro house, progressive house, big room house, future house, dance pop, trap, future bass en moombahton. Hij heeft gepubliceerd onder Wall, Armada, Island, Def Jam, Spinnin, Revealed en LDH.

 

Hij is geboren op 9 september 1987 en wordt geschat op een waarde van 40 miljoen dollar.

5. Guy-Manuel - Netto Waarde: 65 miljoen dollar

Guy-Manuel
Bron: spike

Guillaume Emmanuel "Guy-Manuel" de Homem-Christo is een Franse muzikant, platenproducer, zanger, songwriter, DJ, en filmregisseur. Hij is de helft van het Franse house muziekduo Daft Punk. Zijn partner is Thomas Bangalter. Het Daft Punk Duo zou hun verbluffende debuutalbum Homework (1997) uit het niets hebben gemaakt.

 

Het duo produceerde de tracks zonder plannen om een album uit te brengen. Het succes van Homework bracht wereldwijd succes en aandacht voor het Franse house-duo, met noteringen in 14 landen en een piek op nummer 3 in de Franse Album Chart, nummer 150 in de United States Billboard 200 en op nummer 8 in de UK Album Chart. Van het album zijn zo'n twee jaar later meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Het album is ook goud en platina gecertificeerd.

 

Homem-Christo is ook medeoprichter van de groep Le Knight Club, samen met Éric Chedeville van Pumpking Records. Zij zijn de oprichters van het platenlabel Crydamoure.

 

De muziek van het duo Daft Punk bestaat uit house, electronic, dance en disco. Homem-Christo, geboren op 8 februari 1974, zou samen met zijn partner Thomas Bangalter zo'n 65 miljoen dollar waard zijn.

4. Steve Aoki - Netto Waarde: 80 miljoen dollar

Steve Aoki
Bron: Amnesia Ibiza

Aoki heeft samengewerkt met artiesten als will.i.am, Afrojack, LMFAO, Linkin Park, Iggy Azalea, Lil Jon, blink-182, Laidback Luke, BTS, Monsta X, Louis Tomlinson, Backstreet Boys, Rise Against, Vini Vici, Lauren Jauregui, en Fall Out Boy.

 

In 2012 werd Aoki door Pollstar aangewezen als de best verdienende dance-artiest in Noord-Amerika van tournees. In 2013 werd zijn Wonderland genomineerd voor een Grammy Award voor Best Dance/Electronica Album.

 

Steve is nog steeds actief en heeft gepubliceerd onder labels Dim Mak, Ultra, Spinnin, en Ministry of Sound. Onlangs op 9 september 2019 bracht Aoki "Let It Be Me" uit, een samenwerking met Backstreet Boys. Op 8 mei 2020 trad hij op in de Fortnite Party Royale Première met Dillon Francis en Deadmau5. Steve Aoki, geboren op 30 november 1977, is een Amerikaanse entertainer, DJ, platenproducer en muziekdirecteur. Hij wordt verondersteld ook 80 miljoen dollar waard te zijn.

3. David Guetta - Netto Waard: 100 miljoen dollar

David Guetta
Bron: TNS Sofres

Het muziekgenre waar DJ Pierre David Guetta beroemd om is, wordt algemeen beschouwd als elektronische dansmuziek (EDM) hoewel hij ook house, progressive house, electro house en dance-pop speelt. De labels waaronder hij heeft uitgebracht zijn What a Music, Big Beat, Atlantic, EMI, en Capitol.

 

Zijn grootste en internationale doorbraak album was One Love, uitgebracht in augustus 2009, met de eerste single When Love Takes Overtopping op #1 in de UK Singles Chart en in ook vele andere landen wereldwijd. Het album One Love werd ook uitgeroepen tot Best Electronic/Dance Album tijdens de 52e jaarlijkse Grammy Awards. Revolver (2009) won de Grammy Award voor Best Remixed Recording, Non-Classical categorie tijdens de 53e Grammy Awards.

 

Guetta is ook platenproducer en songwriter, en heeft albums geproduceerd voor topzangers als Black Eyed Peas, Rihanna, en Lady Gaga.

 

Guetta is geboren op 7 november 1967 en heeft wereldwijd meer dan negen miljoen albums en dertig miljoen singles verkocht. Guetta werd uitgeroepen tot de nummer één DJ in de DJ Mag Top 100 DJs poll in 2011 en bekroonde zijn album "When Love Takes Over" als de nummer één dance-pop samenwerking aller tijden.

 

Hoewel hij in 1984 begon in de Broad Club in Parijs, is Guetta still going strong en werd hij onlangs in 2019 door DJ Mag Top 100 DJs poll uitgeroepen tot de nummer 3 DJ in de wereld.

 

David Guetta wordt geschat op een persoonlijk vermogen van 100 miljoen dollar.

2. DJ Tiesto - Netto Waard: 120 miljoen dollar

DJ Tiesto
Bron: Julia Keiser

DJ Tiesto is door Mix magazine in een poll onder fans uitgeroepen tot de Greatest DJ of All Time. In 2013 werd hij door de lezers van DJ Mag uitgeroepen tot de beste DJ van de afgelopen 20 jaar. Hij wordt ook algemeen erkend als de peetvader van EDM.

 

Tiesto heeft ook de zeldzame eer om live op het podium te staan tijdens een Olympische Spelen - de opening van de Olympische Zomerspelen van 2004 in Athene.

 

In april 2007 lanceerde Tiësto zijn radioshow Tiesto's Club Life op Radio 538 in Nederland en bracht hij zijn derde studioalbum Elements of Life uit. Het album bereikte de eerste plaats in de Belgische albumcharts en in de Billboard Top Electronic Albums in de V.S. en ontving een nominatie voor een Grammy Award in 2008. Zijn vierde studioalbum Kaleidoscope kwam uit in oktober 2009, gevolgd door A Town Called Paradise in juni 2014. Hij won de Grammy Award voor Best Remixed Recording, Non-Classical voor zijn geremixte versie van John Legend's hit "All of Me" tijdens de 57e jaarlijkse Grammy Awards.

 

DJ Tiesto's muziekgenre varieert van Dance-pop en Bass house, electro house en deep house en progressive trance tot trance. Hij heeft gepubliceerd onder Musical Freedom, AFTR-HRS, Spinnin, PM:AM, Universal, PIAS, Ultra, Black Hole, en Nettwek.

 

Hij heeft naar schatting een persoonlijk vermogen opgebouwd van 120 miljoen dollar.

1. Calvin Harris - Netto Waard: 200 miljoen dollar

Calvin Harris
Bron: Carlos Delgado

Geboren als Adam Richard Wiles in Schotland op 17 januari 1984, werd deze Schotse DJ, professioneel bekend als Calvin Harris een internationaal succes nadat hij samenwerkte met Rihanna op We Found Love (2011) dat de US Billboard Hot 100 aanvoerde. Hij produceerde ook Where Have You Been voor Rihanna.

 

In oktober 2014 werd hij de eerste artiest die drie nummers tegelijk in de top 10 van Billboard's Dance/Electronic Songs chart had staan. Hij was ook de eerste Britse soloartiest die meer dan een miljard streams op Spotify bereikte. Harris heeft twaalf Brit Award-nominaties ontvangen - hij won de Britse Producer van het Jaar in 2019 - en vier Grammy-nominaties - hij won Beste Muziekvideo in 2013. In 2013 ontving hij ook de Ivor Novello Award voor Songwriter van het Jaar van de British Academy of Songwriters, Composers, and Authors, en werd hij uitgeroepen tot Top Dance/Electronic Artist tijdens de 2015 Billboard Music Awards. Hij stond ook zes jaar op rij bovenaan de lijst van 's werelds best betaalde DJ's van Forbes, van 2013 tot 2018.

 

Harris' genres omvatten EDM, electro-house, electro-pop, dance-pop, en nu-disco. Hij heeft uitgebracht onder de labels Fly Eye, Columbia, Ministry of Sound, Ultra, Roc Nation, en Deconstruction.

 

Harris staat bovenaan onze lijst met zijn fortuin van 200 miljoen dollar.