Top 10 Rijkste DJ’s Ter Wereld (2021)

Wie zijn de rijkste DJ’s ter wereld? Als het gaat om de muziekindustrie, zijn DJ’s waarschijnlijk niet de eerste mensen die je denkt dat alle rijkdom hebben. Echter, je zou verrast kunnen zijn over het geld dat deze DJ’s binnenhalen! We hebben een top 10 gemaakt van de rijkste DJ’s ter wereld, maar voordat je verder leest, raden we eerst even aan wie je denkt dat er hieronder zal verschijnen.

10. Afrojack – netto waarde: 60 miljoen dollar

Rijkste DJs Afrojack
Afrojack is een Nederlandse DJ, platenproducent en remixer. In 2014 bracht hij zijn debuutalbum Forget the World uit. Afrojack komt regelmatig voor in de top 10 van de DJ Mag Top 100 DJ’s. Met een geschatte netto waarde van 60 miljoen dollar is hij uitgegroeid tot een van de rijkste DJ’s ter wereld.

9. Paul Oakenfold – netto waarde: 65 miljoen dollar

Rijkste DJs Paul-Oakenfold
Paul Mark Oakenfold is een Engelse platenproducer en trance DJ. Oakenfold is een twee keer Grammy Award en twee keer genomineerd voor de World Music Awards. Hij werd in 1998 en 1999 door DJ Magazine twee keer uitgeroepen tot de nummer 1 DJ in de wereld. In de loop van zijn carrière heeft Paul een nettowaarde van 65 miljoen dollar vergaard, waardoor hij de 9e rijkste DJ ter wereld is geworden.

8. Thomas Bangalter – netto waarde: 70 miljoen dollar

Rijkste DJs Thomas-Bangalter
Thomas Bangalter, rechtsboven afgebeeld, is een Franse muzikant, platenproducer, zanger, songwriter, DJ, componist en filmregisseur. Hij is de andere helft van het Franse housemuziekduo Daft Punk en heeft door zijn carrière 70 miljoen dollar netto vergaard.

7. Guy-Manuel de Homem-Christo – netto waarde: 70 miljoen dollar

Rijkste DJs Guy-Manuel-de-Homem-Christo
Guy-Manuel de Homem-Christo, linksboven afgebeeld, is een Franse muzikant, platenproducent, zanger, songwriter, DJ en filmregisseur. Hij is vooral bekend als de helft van het Franse house muziekduo Daft Punk. De andere helft is Thomas Bangalter, die ook op deze lijst van de rijkste DJ’s ter wereld voorkomt.

6. Steve Aoki – netto waarde: 75 miljoen dollar

Rijkste DJs Steve-Aoki
Steven Hiroyuki, ook wel bekend als Steve Aoki, is een Amerikaanse elektrohuismuzikant, platenproducent, DJ en muziekdirecteur. Aoki heeft verschillende Billboard-charting studio albums uitgebracht, met name Wonderland, dat werd genomineerd voor de Grammy Award voor Beste Dance/Electronica Album in 2013. Hij is ook de oprichter van het Steve Aoki Charitable Fund, dat geld inzamelt voor wereldwijde humanitaire hulporganisaties.

5. David Guetta – netto waarde: 75 miljoen dollar

Rijkste DJs David-Guetta
David Guetta is een Franse DJ, songwriter, platenproducent en remixer. Hij richtte samen met Jean-Charles Carré en Joachim Garraud Gum Productions op en bracht in 2002 zijn eerste album ‘Just a Little More Love’ uit. Iedereen die weet wat DJ’en is, heeft zeker van David Guetta gehoord. Hij is een van de bekendste DJ’s ter wereld, samen met Calvin Harris op de eerste plaats. David Guetta heeft een geschatte netto waarde van 75 miljoen dollar.

4. Avicii – netto waarde: 85 miljoen dollar

Rijkste DJs-Avicii
Tim Bergling, AKA Avicii, was een Zweedse DJ en platenproducent. Bergling werd geboren op 8 september 1989 in Stockholm, Zweden. In mei 2007 tekende Avicii bij het Dejfitts Plays label en in 2010 bracht hij zijn eerste grote hit uit, ‘Seek Bromance’. Helaas overleed Avicii onlangs in april van dit jaar, en had een ongelooflijke nettowaarde van 85 miljoen dollar toen hij overleed. Hij wordt door miljoenen mensen over de hele wereld zeer gemist.

3. Swedish House Mafia – netto waarde: 100 miljoen dollar

Rijkste DJs-Swedish-House-Mafia
Hoewel Swedish House Mafia zich in 2012 opsplitste en hun eigen weg ging, heeft de groep de derde plaats bereikt op de all time earnings list, en dus blijven ze op deze lijst van de rijkste DJ’s ter wereld staan. De groep werd oorspronkelijk opgericht in 2008, en bestond uit Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso. Binnen hun carrière van vier jaar hadden ze veel beroemde hits die hen een koele $ 100 miljoen opleverde.

2. DJ Tiesto – nettowaarde: 150 miljoen dollar

Rijkste DJs-DJ-Tiesto
Tiesto, Tijs Michiel Verwest, is een Nederlandse DJ en platenproducent. Toen Tijs een tiener was, ging hij draaien op schoolfeesten, en een paar jaar later bij verschillende clubs in Nederland. In 1994 begon hij zijn eigen nummers uit te brengen en toen begon zijn carrière te groeien. Tiesto is 2de op deze lijst van de rijkste DJ’s ter wereld met een geschatte netto waarde van 150 miljoen dollar.

1. Calvin Harris – nettowaarde: 190 miljoen dollar

Rijkste DJs Calvin Harris
Calvin Harris is een Schotse DJ, zanger, songwriter en producer. Zijn echte naam is Adam Richard Wiles. Hij is geboren in Dumfries, in Schotland, maar woont nu in Los Angeles, Californië. Toen Adam jonger was, vulde hij de rekken aan in supermarkten en werkte hij in een plaatselijke visverwerkingsfabriek om het geld te verdienen dat hij nodig had voor zijn dj-uitrusting. Geleidelijk aan begon hij hier en daar platen te produceren en uiteindelijk viel hij op bij Three Six Zero Group, die hem later een contract aanbood. Op dit moment is Calvin Harris de rijkste DJ ter wereld met een nettowaarde van 190 miljoen dollar.

LEES  Top 10 Hoogste Bergen Ter Wereld
Loading...