Top 10 Populairste Websites Ter Wereld (2022)

Sinds zijn oprichting in 1991 is het World Wide Web echt geëxplodeerd in populariteit. Er bestaan nu meer dan 1,7 miljard websites. Het internet zou niet hetzelfde zijn zonder het WWW. Er zijn veel verschillende sites voor veel verschillende onderwerpen en diensten die elke dag en elke week miljoenen bezoekers trekken. Maar dan zijn er de uitzonderlijk populaire sites die elke dag en elke week miljarden, ja miljarden, bezoekers krijgen. Hieronder staat de Top 10 van populairste websites die het world wide web momenteel te bieden heeft.

 

De rangschikking is gebaseerd op het geschatte aantal unieke bezoeken dat een website per maand krijgt.

10. WhatsApp - 3,2 miljard bezoeken per maand

Type website: Messenger
Online sinds: 1995
Eigendom van: Meta Platforms, Inc.

WhatsApp
Bron: Suchadaaloha

De populairste app voor messenger services ter wereld vertegenwoordigt ook een van de populairste websites ter wereld. De website van WhatsApp, ook eigendom van Meta Platforms, wordt maandelijks ongeveer 3,2 miljard keer bezocht.

9. Yahoo - 3,8 miljard bezoeken per maand

Type website: Zoekmachine & Nieuwsaggregator
Online sinds: 1995
Eigendom van: Yahoo Inc.

Yahoo
Bron: SalvadorLlort

Yahoo staat bekend als een van de eerste baanbrekers van het internet. Het werd gelanceerd in 1995 en was een van de populairste sites op het mainstream-internet van de eerste generatie. Hoewel niet meer zo populair als het ooit was, behoort Yahoo, tegenwoordig een zoekmachine en nieuwsaggregator, nog steeds tot de populairste websites ter wereld met ongeveer 3,8 miljard bezoeken per maand.

8. Yandex - 4,1 miljard bezoeken per maand

Type website: Zoekmachine & Nieuwsaggregator
Online sinds: 1997
Eigendom van: Yandex N.V.

Yandex
Bron: wikipedia

Yandex staat bekend als de "Russische Google" of, misschien beter gezegd, de "Russische Yahoo", aangezien het niet alleen de populairste zoekmachine op het Russischtalige internet is, maar ook de belangrijkste nieuwsaggregator. Gemiddeld wordt Yandex 4,1 miljard keer per maand bezocht.

7. Wikipedia - 5,3 miljard bezoeken per maand

Type website: Encyclopedie
Online sinds: 2001
Eigendom van: Wikimedia Foundation

Wikipedia
Bron: Harleen Quinzellová

Wikipedia behoort ook tot de populairste websites ter wereld. De gratis online encyclopedie weet wereldwijd gemiddeld zo'n 5,3 miljard bezoeken per maand te trekken. Wikipedia is momenteel ook de enige website in de Top 10 van de populairste websites ter wereld die eigendom is van een non-profitorganisatie, de in San Francisco gevestigde Wikimedia Foundation om precies te zijn. Wikipedia is online sinds 2001 en heeft sindsdien echt de manier veranderd waarop de wereld informatie zoekt en vindt over verschillende onderwerpen.

6. Baidu - 5,9 miljard bezoeken per maand

Type website: Zoekmachine
Online sinds: 2000
Eigendom van: Baidu, Inc.

Baidu
Bron: Baidu

Baidu.com is 's werelds populairste website die niet in de Verenigde Staten is gevestigd. Baidu kan worden omschreven als de "Chinese Google". Het genereert een gemiddelde van ongeveer 5,9 miljard bezoeken per maand. De zoekmachine-website is online sinds 2000. Hoewel de oprichter van Baidu, Robin Li, het concept van een link-analyserende zoekmachine eigenlijk al in 1996 had uitgevonden en dus nog voordat Google online ging. In feite is de zoekmachine van Google gedeeltelijk gebaseerd op het concept van Li. Li gaf het internet in 2000 zijn eigen versie en sindsdien domineert Baidu de Chinese zoekmachinemarkt.

5. Instagram - 6,7 miljard bezoeken per maand

Type website: Sociale media
Online sinds: 2010
Eigendom van: Meta Platforms, Inc.

Instagram
Bron: Mackey Saturday

Het tweede socialemediaplatform van het Metaplatform behoort ook tot de meest bezochte websites ter wereld. Instagram is een op afbeeldingen en video's gebaseerd social media-platform en groeit momenteel zelfs veel sneller dan Facebook zelf. Hoewel Instagram vooral als app wordt gebruikt, wordt ook de website van Instagram maandelijks zo'n 6,7 miljard keer bezocht.

4. Twitter - 7,0 miljard bezoeken per maand

Type website: Sociale media
Online sinds: 2006
Eigendom van: Twitter, Inc.

Twitter
Bron: Virginia State Parks

Twitter is een microblogging social media platform dat vooral de laatste jaren enorm populair is geworden. Het platform wordt niet alleen gebruikt door particulieren, maar is ook bekend als het go-to social media platform voor veel wereldleiders over de hele wereld. Hoewel Twitter voornamelijk als app wordt gebruikt, genereert de website van Twitter nu gemiddeld zo'n 7 miljard bezoeken per maand en is daarmee ook een van de populairste websites op het internet.

3. Facebook - 20,3 miljard bezoeken per maand

Type website: Sociale media
Online sinds: 2004
Eigendom van: Meta Platforms, Inc.

Facebook
Bron: pixabay

Als 's werelds populairste socialemediaplatform staat Facebook op nummer drie in de ranglijst van de Top 10 populairste websites ter wereld. Facebook trekt gemiddeld zo'n 20,3 miljard bezoeken per maand. De website is online sinds 2004. Hij is eigendom van en wordt beheerd door Meta Platforms (voorheen Facebook, Inc.), het bedrijf achter het platform, opgericht en geleid door Mark Zuckerberg.

2. YouTube - 35,0 miljard bezoeken per maand

Type website: Video Hosting
Online sinds: 2005
Eigendom van: Alphabet, Inc.

Youtube
Bron: YouTube

Youtube.com is de tweede meest bezochte website ter wereld. De veruit populairste videohostingsite ter wereld verzamelt ongeveer 35 miljard bezoeken per gemiddelde maand. Op YouTube zijn tot nu toe meer dan 5 miljard video's te zien en elke dag wordt gemiddeld 500 uur aan video's geüpload naar de website. YouTube is online sinds 2005 en is sinds 2006 eigendom van Google / Alphabet. Alphabet is dus eigenaar van de twee populairste websites ter wereld van dit moment.

1. Google - 90,1 miljard bezoeken per maand

Type website: Zoekmachine
Online sinds: 1997
Eigendom van: Alphabet, Inc.

Google
Bron: Basavarajtalwar

Google.com is veruit de meest bezochte website ter wereld. De zoekmachine trekt gemiddeld zo'n 90,1 miljard bezoeken per maand. Google is 's werelds grootste en meest gebruikte zoekmachine, dus dit hoeft niet te verbazen. De zoekmachine is sinds 1997 online en heeft tot nu toe meer dan 150 biljoen (ja, biljoen) webpagina's geïndexeerd. Google.com is eigendom van en wordt beheerd door Alphabet, het moederbedrijf van Google, dat werd opgericht door de uitvinders van de Google-zoekmachine, Larry Page en Sergey Brin.