Top 10 Populairste Stranden Op Instagram

Top 10 Lijstjes Reizen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen ligt het meest geïnstagramde strand in Australië. Maar hiermee weet je nog niet veel meer, daarvoor zul je eerst door deze lijst moeten om te weten te komen welke stranden nu precies de top 10 populairste zijn op het social media platform Instagram. Instagram is een van de populairste sociale netwerksites van de moderne wereld. Mensen over de hele wereld delen foto's en video's van dingen die ze liefhebben en plaatsen die ze bezoeken via deze applicatie. Het is dus een van de beste instrumenten om de populariteit van toeristische bestemmingen te beoordelen. Hieronder volgt een top 10 lijst van de meest geïnstagramde stranden in de wereld op basis van het aantal hashtags dat wordt gedeeld op Instagram in verband met deze top stranden. Echter, er is geen reden om te denken dat er geen andere fantastische stranden in de wereld zijn dan die dat het meest vermeld zijn op Instagram. Velen moeten nog worden ontdekt en nog stijgen in populariteit.

10. Playa Paraiso Beach - Mexico

Playa Paraiso Strand - Mexico
Het Playa Paraiso strand in Riviera Maya, Mexico, het 10de meest geïnstagramde strand ter wereld, en doet zijn naam eer aan als 'Paraiso' dat staat voor het paradijs. Het witte zand en het turquoise water trekken toeristen uit alle hoeken van de wereld aan.

9. Ao Nang Beach - Thailand

Ao Nang Beach - Thailand
Ao Nang, is een kleine badplaats in Thailand en heeft een van de mooiste stranden ter wereld. Ao Nang ligt in de provincie Krabi in Thailand. Toeristen kunnen genieten van zonnebaden, duiken, varen, zwemmen, rotsklimmen en andere activiteiten in Ao Nang.

8. Roze zandstrand - Bahama's

Roze zandstrand - Bahama's
Het haveneiland op de Bahama's is populair omwille van het roze zandstrand. Het is een plek waar mensen naartoe gaan om te genieten van de natuurlijke schoonheid en de elegante resorts. Het roze zand van het strand op het eiland is ook erg populair onder toeristen. De warme oceaan is perfect om in te zwemmen. Het Pink Sands Beach is dus het achtste meest geïnstagramde strand ter wereld.

7. Bournemouth Beach - Engeland

Bournemouth Beach - Engeland, Verenigd Koninkrijk
Bournemouth is een van de bekendste bestemmingen in Engeland voor wie van een frisse zeebries wil genieten. Dit kustplaatsje ligt aan de zuidkust van Engeland. Het met kliffen omgeven Bournemouth Beach is een van de mooiste kusten van het continent. Er worden het hele jaar door vele festivals en evenementen gehouden. De baai in Bournemouth heeft een van de warmste temperaturen van het land. Tijdens de zomermaanden wordt het strand erg druk als mensen uit alle delen van het land naar het strand trekken om van de zon en het zand te genieten. De meesten van hen vergeten niet om uitstekende foto's van het strand te maken. Het is dus geen wonder dat Bournemouth Beach een van de meest geïnstagramde stranden ter wereld is.

6. Boulders Beach - Zuid-Afrika

Boulders Beach - Zuid-Afrika
Dit strand is heel anders dan de hierboven genoemde stranden en toch wordt er in deze lijst van 's werelds meest geïnstagramde stranden vermeld. Boulders Beach is een belangrijk leefgebied van de bedreigde zwartvoetpinguïn die als enige pinguïn in Afrika broedt. Voor mensen die slechts een beperkte toegang hebben tot dit strand, lijkt het een wonderland met honderden kleine zwart-witte pinguïns van verschillende groottes die langs de witte zandstranden waggelen en zwemmen in het adembenemende blauwe water van Boulders Beach. Het strand ligt op het Kaapse schiereiland bij Kaapstad in Zuid-Afrika.

5. Bavaro Beach - Dominicaanse Republiek

Bavaro Beach - Dominicaanse Republiek
Bavaro Beach is een van de populairste stranden ter wereld. Het is gelegen in Bavaro, een toeristisch gebied in Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek in de provincie La Altagracia. De stranden in Bavaro staan bekend om hun schilderachtige schoonheid en hebben rustig water en kristalhelder wit zand. De rijen kokospalmen langs de kust, de luxueuze resorts, de winkelcentra en de themaparken in het gebied trekken steeds meer toeristen naar Bavaro Beach.

4. Cayo Coco Beach - Cuba

Cayo Coco Beach - Cuba
Cayo Coco, een centraal Cubaans eiland, is beroemd om zijn all-inclusive resorts en mooie stranden. Het herbergt het vierde meest geïnstagramde strand ter wereld, Cayo Coco Beach. Tal van resort hotels zijn te vinden op het eiland. De wateren hier worden beschreven als glinsterend blauw en aquamarijn, terwijl de witte stranden worden gewassen met rustige golven. Het is een van de beste plekken ter wereld om te snorkelen en te duiken.

3. Horseshoe Bay - Bermuda

Horseshoe Bay - Bermuda
Het Horseshoe Bay Beach, een strand van zeer fijn wit zand, is een topbestemming voor toeristen aan de zuidkust van het eiland Bermuda in de parochie Southampton. Het strand is goed uitgerust met toeristische voorzieningen zoals douches, toiletten, wasgelegenheden, een voetwasplaats, een café en badmeesters. Het strand dient ook als locatie voor vele interessante festivals en feesten gedurende het hele jaar.

2. Lanikai Beach - Hawaï

Lanikai Beach - Hawaï
Lanikai Beach doet zijn naam eer aan en betekent 'hemelse zee' in de lokale taal. Hoewel het zich maar een halve kilometer uitstrekt, is het het op een na meest geïnstagramde strand ter wereld. Het is gelegen in de Lanikai gemeenschap in Kailua, Oahu, Hawaï. De aanwezigheid van een woonwijk van hogere klasse in de buurt van het strand betekent dat er strenge regels bestaan met betrekking tot het parkeren van voertuigen in de buurt van het strand. Aan overtreders van de regels worden zware boetes opgelegd. Het is een toplocatie voor fotoshoots en wordt regelmatig bezocht door gerenommeerde modellen en fotografen. Twee eilanden die zichtbaar zijn vanaf het strand vormen een uitstekend decor voor de foto's. De foto's worden op de eerste plaats gemaakt op een van de twee eilanden die vanaf het strand zichtbaar zijn. Hoewel toeristen kunnen kajakken naar één van de eilanden, is het andere een vogelreservaat dat niet toegankelijk is voor het publiek. Het strand zelf heeft zacht en schoon wit poederachtig zand en warm water, waardoor bezoekers veel tijd kunnen doorbrengen met het grootste plezier.

1. Whitehaven Beach - Australië

Whitehaven Beach - Australië
Het spectaculaire Whitehaven Beach is zonder verassing het meest geïnstagramde strand ter wereld. Het is een 7 km lang strand langs het Whitsunday Island van Australië. Toeristen van over de hele wereld kunnen een bezoek brengen aan het eiland, dat goed verbonden is met een boot, helikopter en watervliegtuig. Het strand is beroemd om zijn turquoise water en wit kiezelzand. Volgens ongecontroleerde bronnen werd zand van het strand gebruikt voor de productie van het glas dat in de ruimtetelescoop Hubble wordt gebruikt.