Top 10 Populairste Sporten Ter Wereld

Top 10 Populairste Sporten Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Sport

Naar schatting beschouwt meer dan de helft van de wereldbevolking zichzelf als een fervent voetbalsupporter. Sporten worden over heel de wereld beoefend, of het nu als hobby is, een sportcarrière, of als deel van een fitnessregime. Verscheidene sporten zijn zodanig in populariteit gegroeid met een enorme aanhang van fans over de hele wereld. De regels en kenmerken van deze sporten zijn dynamisch en worden beheerst door internationale instanties.

De meeste van deze sporten zijn opgenomen in de Olympische Spelen, waar verschillende landen uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen. De sporten zijn ook lucratieve industrieën, die miljarden aan inkomsten genereren, vooral in de ontwikkelde landen.

Zonder verder oponthoud, zijn dit de top 10 populairste sporten in de wereld.

10. Golf - 450 miljoen fans

Golf
Bron: pixabay

Golf, geeft een geschatte wereldwijde aanhang van 450 miljoen mensen en de grootste invloed daarvan is in West-Europa, Oost-Azië en Noord-Amerika. Golf wordt gespeeld door het gebruik te maken van verschillende clubs om op een bal te slaan, over golfparcours, om met zo weinig mogelijk slagen het balletje in een hole te krijgen. Deze moderne sport werd voor het eerst gespeeld in Schotland, waaruit het zich verder verspreidde naar het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.

9. Rugby - 475 miljoen fans

Rugby
Bron: pixabay

Rugby heeft zijn belangrijkste beïnvloedingsgebied in het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest, en een geschatte wereldwijde aanhang van 475 miljoen mensen. De basis van de moderne sport werd gelegd in het middeleeuwse Engeland. Vanuit het Verenigd Koninkrijk verspreidde het zich naar Britse koloniën zoals Australië en Nieuw-Zeeland. De sport wordt gespeeld door twee teams van elk 15 spelers, die een bal over de eindstreep dragen, trappen of passen om punten te scoren.

8. Honkbal - 500 miljoen fans

Honkbal
Bron: pixabay

Honkbal heeft naar schatting 500 miljoen wereldwijde aanhangers en is het populairst in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Japan. De sport is een knuppel en balsport waarbij twee teams van elk negen spelers betrokken zijn, die deelnemen om punten te verdienen. Verschillende versies van de sport werden gespeeld in de VS voordat de sport in de 19e eeuw nationaal populair werd. Vanuit de VS verspreidde de sport zich naar andere delen van de wereld en evolueerde naar het moderne spel zoals het vandaag de dag wordt gespeeld.

7. Basketbal - 825 miljoen fans

Basketbal
Bron: pixabay

Basketbal heeft naar schatting 825 miljoen aanhangers wereldwijd en een wereldwijde invloedssfeer. De sport werd uitgevonden door Dr. James Naismith in 1891 in Massachusetts, Verenigde Staten. Hij creëerde het als een alternatief voor voetbal omdat de sport binnenshuis gespeeld kon worden en minder kans had om ongelukken te veroorzaken. De sport wordt gespeeld door twee teams van elk vijf spelers, waarbij het doel is om de bal met succes te schieten door een hoepel op 3 meter van de grond.

6. Tafeltennis - 875 miljoen fans

Bron: pixnio

Tafeltennis heeft een wereldwijde invloed en heeft naar schatting 875 miljoen volgers wereldwijd. De sport begon in de 19e eeuw in Engeland als een miniatuurversie van het tafeltennis op het sportterrein. De sport werd algemeen omschreven als 'pingpong'. De moderne sport bestaat uit twee teams van twee tot vier spelers, die met behulp van rackets een lichte bal over een net op een harde tafel slaan. Bekende wereldlanden in de sport zijn onder andere Zuid-Korea, Zweden en China.

5. Volleybal - 900 miljoen fans

Volleybal
Bron: pixabay

De belangrijkste invloed van volleybal is te zien in West-Europa en Noord-Amerika, en de sport heeft een geschatte wereldwijde aanhang van 900 miljoen fans. De sport werd in 1895 in de VS uitgevonden door William G. Morgan. Hij maakte deel uit van de Young Men's Christian Association als instructeur, en hij leende van basketbal, tennis, handbal en honkbal elementen. De sport is in de loop der jaren geëvolueerd naar de moderne sport, gekenmerkt door twee teams van elk 6 spelers die een bal over een net gooien.

4. Tennis - 1 miljard fans

Tennis
Bron: pxhere

Tennis heeft een geschatte wereldwijde aanhang van 1 miljard fans en een wereldwijde reikwijdte. Verschillende versies van de sport worden verondersteld te zijn gespeeld door de Egyptenaren, Romeinen en de Grieken, hoewel de moderne sport voor het eerst werd gepopulariseerd in Frankrijk. Vanuit Frankrijk verspreidde het zich naar andere delen van Europa en uiteindelijk naar de hele wereld. De sport wordt gespeeld door twee teams van elk één of twee spelers en omvat het stuiteren van een bal over een net door middel van tennisrackets. Punten worden verdiend wanneer de tegenstander de bal niet teruggooit in de vooraf bepaalde afmetingen van de rechthoekige baan.

3. Hockey - 2 miljard fans

Hockey
Bron: pixabay

Hockey heeft een geschatte wereldwijde aanhang van 2 miljard fans en ziet zijn belangrijkste beïnvloedingsgebied in Europa, Afrika, Azië en Australië. De hedendaagse hockeysport werd voor het eerst gespeeld in Engeland in de jaren 1800. Het spel is grotendeels vergelijkbaar met voetbal, behalve dat de spelers stokken gebruiken om de bal te drijven in plaats van voeten. De sport wordt op grote schaal gespeeld in India, Australië en Pakistan, waarvan de teams geweldig zijn in de sport.

2. Cricket - 2,5 miljard fans

Cricket
Bron: pixnio

Cricket heeft een wereldwijde aanhang van naar schatting 2,5 miljard mensen en haar primaire beïnvloedingsgebied ligt in het Verenigd Koninkrijk en de Commonwealth-landen. De bakermat van de sport was het 16e eeuwse Engeland en het werd in de 18e eeuw tot een nationale sport in het land gemaakt. De sport wordt gekenmerkt door twee teams van elk elf spelers, waar elk team probeert de meeste punten te scoren. De sport is overweldigend populair in voormalige Britse koloniën zoals India, Sri Lanka, Bangladesh, Pakistan en Australië.

1. Voetbal - 4 miljard fans

Voetbal
Bron: pixabay

Voetbal, is de meest populaire sport ter wereld. Geschat wordt dat meer dan de helft van de wereldbevolking zichzelf beschouwt als fans van de voetbal. De sport wordt door naar schatting 4 miljard mensen gevolgd en heeft een wereldwijde reikwijdte. Het oude voetbal is al in de 2de eeuw terug te vinden in China. De Romeinen, Grieken en Japanners worden ook beschouwd als mogelijke eerste spelers van de sport. Hedendaags voetbal begon in Engeland, waar het een grote belangstelling vergaarde en zich verspreidde naar andere delen van de wereld. De sport is populairder in Europa en Amerika dan op enig ander continent. De sport wordt gekenmerkt door twee teams van elf spelers en twee doelpunten. Het is de bedoeling van de sport om een bal in het doel te krijgen dat door het team van de tegenstander wordt verdedigd. Niet alleen is er voetbal de populairste sport ter wereld, sommige professionele sportatleten zijn een van de best betaalde voetballers ter wereld.