Top 10 Populairste Games (2022)

Gamers overal, we maken een ranglijst van de populairste games in 2022. Hoe populair zullen ze zijn in vergelijking met de verwachte 2022 videogame releases? Deze lijst van de meest gespeelde videospellen bevat zowel klassieke als nieuwe spellen: first-person shooters, multiplayer battle royales, MOBA's, vechtspellen, RPG's en collectible card videospellen. Wat zijn de top 10 videospellen van vandaag?

Online multiplayer shooters, zoals CS:GO, Fortnite en PUBG, domineren momenteel de gamewereld, dankzij professionele gamers, esports-toernooien, Twitch-streamers en YouTube-gamingkanalen. Andere games hebben vervolgen voortgebracht die hun oorspronkelijke games overtreffen en overtreffen. Sommige games die jaren geleden zijn uitgebracht, zijn nu nog steeds populair, zoals League of Legends, Minecraft, World of Warcraft en Dota 2. Andere goede games die nu trending zijn, zijn Fall Guys, Among Us, Overwatch en Rocket League.

Dit zijn de top 10 beste games die iedereen op dit moment zou moeten spelen! Games voor alle formaten en consoles (PS5, PS4, Xbox X/S, Xbox One, Nintendo Switch), inclusief mobiele en PC games.

10. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing New Horizons
Bron: wikipedia

Animal Crossing: New Horizons is een sociaal simulatiespel uit 2020, ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo voor de Nintendo Switch; het is het vijfde hoofddeel in de Animal Crossing-serie. In New Horizons bestuurt de speler een personage dat naar een onbewoond eiland verhuist na het kopen van een ontsnappingspakket van Tom Nook, toegewezen taken volbrengt en het eiland naar eigen keuze ontwikkelt. Ze kunnen voorwerpen verzamelen en bewerken, het eiland aanpassen en het ontwikkelen tot een gemeenschap van antropomorfe dieren.

9. Call of Duty: Black Ops IIII

Call of Duty Black Ops IIII
Bron: wikipedia

Call of Duty: Black Ops 4 (gestileerd als Call of Duty: Black Ops IIII) is een 2018 multiplayer first-person shooter ontwikkeld door Treyarch en uitgegeven door Activision. Het werd wereldwijd uitgebracht voor Microsoft Windows, PlayStation 4, en Xbox One op 12 oktober 2018. Het is een vervolg op het spel Call of Duty: Black Ops III uit 2015, het vijfde deel in de Black Ops-subreeks, en het 15e deel in de Call of Duty-serie in het algemeen.

8. Rocket League

Rocket League
Bron: wikipedia

Rocket League is een door Psyonix ontwikkeld en uitgegeven videospel voor voertuigenvoetbal. Het spel werd voor het eerst uitgebracht voor Microsoft Windows en PlayStation 4 in juli 2015, met ports voor Xbox One en Nintendo Switch die later werden uitgebracht. In juni 2016 begon 505 Games met de distributie van een fysieke retailversie voor PlayStation 4 en Xbox One, waarbij Warner Bros. Interactive Entertainment die taken eind 2017 overnam. Versies voor macOS en Linux werden ook uitgebracht in 2016, maar ondersteuning voor hun online diensten werd in 2020 geschrapt. Het spel ging free-to-play in september 2020.

7. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V
Bron: wikipedia

Grand Theft Auto V is een actie-avonturenspel uit 2013, ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. Het is het zevende deel in de Grand Theft Auto-serie, na Grand Theft Auto IV uit 2008, en het vijftiende deel in totaal. De game speelt zich af in de fictieve staat San Andreas, gebaseerd op Zuid-Californië. Het singleplayer-verhaal volgt drie hoofdrolspelers - de gepensioneerde bankrover Michael De Santa, de straatgangster Franklin Clinton en drugsdealer en wapensmokkelaar Trevor Philips - en hun pogingen om overvallen te plegen terwijl ze onder druk staan van een corrupte overheidsdienst en machtige criminelen. De open wereld laat spelers vrij rondzwerven door het open landschap van San Andreas en de fictieve stad Los Santos, gebaseerd op Los Angeles.

6. Fortnite

Fortnite
Bron: wikimedia

Fortnite is een online videospel ontwikkeld door Epic Games en uitgebracht in 2017. Het is beschikbaar in drie verschillende spelmodusversies die anders dezelfde algemene gameplay en game engine delen: Fortnite Battle Royale, een free-to-play battle royale game waarin tot 100 spelers vechten om de last person standing te zijn; Fortnite: Save the World, een coöperatief hybride tower defense-shooter- en overlevingsspel waarin maximaal vier spelers zombie-achtige wezens bestrijden en objecten verdedigen met vallen en versterkingen die ze kunnen bouwen; en Fortnite Creative, waarin spelers de volledige vrijheid krijgen om werelden en gevechtsarena's te creëren.

5. Spider-Man

Spider-Man
Bron: wikipedia

Marvel's Spider-Man is een actie-avonturenspel uit 2018, ontwikkeld door Insomniac Games en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Gebaseerd op het Marvel Comics-personage Spider-Man, vertelt het een origineel verhaal dat is geïnspireerd op de langlopende stripboekmythologie, terwijl het ook put uit verschillende adaptaties in andere media. In het hoofdverhaal beraamt de bovenmenselijke misdaadbaas Mister Negative een complot om de criminele onderwereld van New York City in zijn greep te krijgen. Wanneer Mister Negative dreigt een dodelijk virus vrij te laten, moet Spider-Man de confrontatie met hem aangaan en de stad beschermen terwijl hij moet omgaan met de persoonlijke problemen van zijn burgerlijke personage, Peter Parker.

4. Red Dead Redemption II

Red Dead Redemption II
Bron: wikipedia

Red Dead Redemption 2 is een actie-avonturenspel uit 2018, ontwikkeld en uitgegeven door Rockstar Games. Het spel is het derde deel in de Red Dead-serie en een prequel op het spel Red Dead Redemption uit 2010. Het verhaal speelt zich af in 1899 en volgt de heldendaden van outlaw Arthur Morgan, een lid van de Van der Linde-bende, in een gefictionaliseerde weergave van het westen, midwesten en zuiden van de Verenigde Staten. Arthur krijgt te maken met het verval van het Wilde Westen en moet zien te overleven tegen de regeringstroepen, rivaliserende bendes en andere tegenstanders. De epiloog van het spel volgt bendelid John Marston, de protagonist van Red Dead Redemption.

3. Among Us

Among Us
Bron: wikipedia

Among Us is een 2018 online multiplayer social deductie spel ontwikkeld en uitgegeven door Amerikaanse game studio Innersloth. Het spel is geïnspireerd door de partygame Mafia en de sciencefiction horrorfilm The Thing. Het spel maakt cross-platform spelen mogelijk en werd eerst uitgebracht op iOS- en Android-apparaten in juni 2018 en op Windows later dat jaar in november. Het spel werd vervolgens geport naar de Nintendo Switch in december 2020, en op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S in december 2021. Hoewel het spel aanvankelijk in 2018 werd uitgebracht tot weinig mainstream-aandacht, kreeg het in 2020 een enorme toestroom van populariteit als gevolg van veel bekende Twitch-streamers en YouTubers die het speelden. Een aparte VR-versie van het spel, Among Us VR, zal worden uitgebracht voor Quest 2, SteamVR, en PlayStation VR, ontwikkeld door Schell Games.

2. Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate
Bron: wikipedia

Super Smash Bros. Ultimate is een crossover vechtspel uit 2018, ontwikkeld door Bandai Namco Studios en Sora Ltd. en uitgegeven door Nintendo voor de Nintendo Switch. Het is het vijfde deel in de Super Smash Bros.-serie, als opvolger van Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS en Wii U. Het spel volgt de traditionele gameplaystijl van de serie: door een van de verschillende personages te besturen, moeten spelers verschillende aanvallen gebruiken om hun tegenstanders te verzwakken en uit een arena te slaan. Het bevat een grote verscheidenheid aan spelmodi, waaronder een campagne voor singleplayer en multiplayer versus modi. Ultimate bevat 89 speelbare vechters, waaronder alle personages uit eerdere Super Smash Bros. games naast nieuwkomers. Het rooster varieert van mascottes van Nintendo tot personages van andere franchises.

1. Minecraft

Minecraft
Bron: Sky Nitro

Minecraft is momenteel de populairste game in de wereld. Minecraft is een sandbox videospel ontwikkeld door Mojang. Het spel werd gemaakt door Markus "Notch" Persson in de programmeertaal Java. Na een aantal vroege private testversies, werd het voor het eerst publiek gemaakt in mei 2009 voordat het volledig werd vrijgegeven in november 2011, met Notch die terugtrad en Jens "Jeb" Bergensten die de ontwikkeling overnam. Minecraft is sindsdien geport naar verschillende andere platformen en is het best verkochte videospel aller tijden, met meer dan 238 miljoen verkochte exemplaren en bijna 140 miljoen maandelijks actieve gebruikers vanaf 2021.