Top 10 Populairste Anime Aller Tijden

Anime is snel aan het uitgroeien tot een van de meest populaire vormen van entertainment voor consumenten over de hele wereld. Anime komt oorspronkelijk uit Japan en is een term die is afgeleid van het Engelse woord "animation" en het beschrijft alle geanimeerde werken, ongeacht stijl of herkomst. In regio's buiten Japan wordt meestal naar anime verwezen als in Japan geproduceerde animatie - of de gebruikelijke animatiestijl die in Japanse animatie te zien is. Aangezien het medium zich blijft ontwikkelen en in populariteit blijft groeien, nemen we een kijkje naar de lijst van My Anime List met de top 10 anime, gesorteerd op populariteit. Dus, laten we aan deze lijst beginnen met een knal, zullen we? Houd er rekening mee dat dit absoluut geen lijst is van "onze favoriete anime aller tijden", maar gewoon een lijst van anime die zijn gesorteerd op populariteit volgens de populaire website My Anime List.

10. No Game No Life

 

No Game No Life is een Japanse anime die op 9 april 2014 in première ging. De serie volgt twee stiefbroers en -zussen bekend als Sora en Shiro die beiden in de online gaming wereld bekend staan als "Blank," een ongeslagen team van gamers. No Game No Life wordt momenteel nog steeds geproduceerd als manga, hoewel de anime in juni 2014 zijn einde ontmoette.

9. Steins;Gate

 

Steins;Gate is een anime televisieserie die begon in 2011. De serie speelt zich af in 2010 en volgt Rintaro Okabe die per ongeluk een methode van tijdreizen ontdekt en via deze methode kunnen hij en zijn vrienden tekstberichten sturen naar hun vrienden in het verleden, waardoor het heden/de toekomst wordt veranderd. Steins;Gate liep van april 2011 - september 2011.

8. Naruto

 

Naruto is één van de grootste anime series aller tijden. Het volgt Naruto Uzumaki, een jonge ninja die alleen maar erkend wil worden door zijn vrienden en ervan droomt om de volgende Hokage te worden, de leider van zijn dorp. De anime liep oorspronkelijk van september 1999 tot november 2014. Een vervolgserie bekend als Naruto: Shippuden werd ook uitgebracht en begon uit te zenden in februari 2007 en de laatste aflevering van de serie werd uitgezonden op 23 maart 2017.

7. Tokyo Ghoul

 

Tokyo Ghoul is één van onze favoriete animeseries aller tijden. Het volgt een middelbare scholier, Ken Kaneki, die op een date gaat met een leuk meisje dat hij ontmoet in een café. Kaneki weet echter niet dat het meisje dat hij gaat uitnemen eigenlijk een mensenetende ghoul is die hem catfished in een poging hem op te eten. Helaas gaat haar plan mis en uiteindelijk versmelt ze met Kaneki om hem in een ghoul te veranderen. Het is echt een fantastische anime... als je de laatste paar seizoenen negeert. Tokyo Ghoul liep voor een paar seizoenen, maar kwam tot een einde in december 2018.

6. My Hero Academia

 

My Hero Academia is veruit een van de populairste anime-series aller tijden. De anime begon uit te zenden op 5 mei 2018 op Adult Swim's Toonami kanaal. Sindsdien is de anime geëxplodeerd in populariteit en is het één van de best verkochte series ooit. De serie volgt Izuku "Deku" Midoriya op zijn reis om de #1 held te worden - het enige probleem is dat hij geen Quirk heeft. In My Hero Academia is een Quirk datgene wat de bevolking hun gaven geeft. Zo'n beetje iedereen op de planeet heeft een Quirk, maar het is mogelijk om er nooit één te krijgen. My Hero Academia toont de kijkers Midoriya's reis om een held te worden, zelfs zonder een Quirk.

5. One Punch Man

 

One Punch Man is een Japanse anime serie die draait om het verhaal van Saitama, een superheld die de mogelijkheid heeft om elke tegenstander met een enkele stoot neer te halen. Saitama raakt verveeld van het verslaan van zijn vijanden met zo'n gemak als gevolg van zijn overweldigende kracht en besluit om op zoek te gaan naar een echte uitdaging. De One Punch Man anime heeft momenteel 2 seizoenen met in totaal 24 afleveringen.

4. Sword Art Online

 

Sword Art Online is een ongelooflijk populaire, hoewel controversiële, anime sinds de release in 2012. De controverse van de serie komt uit de perceptie van het publiek van wat als goed wordt beschouwd, omdat veel mensen denken dat de anime eigenlijk heel slecht is en mensen neerzetten omdat ze het leuk vinden. Echter, met de nieuwere seizoenen, wordt Sword Art Online snel meer algemeen geaccepteerd en verbetert het eerdere zaken.

3. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

 

De serie volgt het verhaal van twee alchemistische broers, Edward en Alphonse Elric, die hun lichaam willen herstellen na een rampzalige mislukte poging om hun moeder weer tot leven te wekken door middel van alchemie. De serie bestaat in totaal uit 64 afleveringen en vier originele videoanimaties. Het heeft actie, acteerwerk, animatie, het heeft het allemaal. Fullmetal Alchemist: Brotherhood wordt algemeen beschouwd als eéé van de beste anime series aller tijden.

2. Attack on Titan

 

Attack on Titan is ook een ongelooflijk populaire anime geworden sinds de release in april 2013. De serie volgt Eren Jaeger en zijn vrienden nadat een enorm wezen, bekend als de Colossal Titan, de muur van hun woonplaats doorbreekt en zijn moeder doodt. Na de aanval zweert hij wraak en zal hij niets uit de weg gaan om de Titanen uit te schakelen. Het is echt een goede serie vol actie, vol wendingen om elke hoek.

1. Death Note

 

Als laatste, maar zeker niet de minste, hebben we Death Note. Volgens My Anime List is Death Note de populairste anime aller tijden met een totaal van 2.480.912 leden op de site. De serie draait om Light Yagami als hij een notitieboekje ontvangt dat is doordrenkt met krachten die iedereen zal doden wiens naam erin is geschreven. De serie kreeg ook een Netflix versie die niet perfect was, maar het lijkt erop dat we toch een Death Note 2 zullen krijgen.