Top 10 Oudste Autobedrijven Ter Wereld

De meeste van deze autoconcerns zijn meer dan honderd jaar oud, en hun erfenis duurt zelfs tot op de dag van vandaag voort.

Voor degenen onder ons die alle vrije momenten van hun leven besteden aan het overpeinzen van de complexiteit van de auto, zijn de bedrijven die onze favoriete rossen bouwen net zo belangrijk voor ons als de auto's zelf.

Sommigen van ons beschouwen zichzelf als Ford liefhebbers en het enige waar we over praten zijn Fords en hoe geweldig ze zijn. Hetzelfde geldt voor Dodge, Chevrolet en de overvloed aan andere fabrikanten die er zijn; ze hebben allemaal hun eigen toegewijde fans.

Maar hebben we er ooit aan gedacht hoe oud deze iconische bedrijven zijn? We zijn er zeker van dat sommigen van ons daar wel eens aan gedacht hebben, dus besloten we er een heel lijst aan te wijden. Wat blijkt: er zijn inderdaad veel autobedrijven die verrassend oud zijn. Ga met ons mee op een reis door de tijd, want we nemen een kijkje bij enkele van de oudste autobedrijven die er zijn. Dit zijn de 10 oudste autobedrijven ter wereld.

10. Cadillac

Cadillac werd opgericht in Detroit Michigan in 1902. Dat maakt het bedrijf 116 jaar oud. In termen van levensduur, dat is zeker een lange tijd. En het bedrijf heeft in die tijd heel wat geweldige auto's gemaakt. Om er een paar te noemen: De Escalade, de ATS, de XT4, en vele anderen.

Het werd opgericht door William Murphy, Lemuel Bowen, en Henry M. Leland. Maar eigenlijk werd het gestart door Henry Ford zelf, die vertrok na financiële geschillen en dat was maar goed ook, want hij ging verder om Ford te lanceren.

9. Fiat

 

Het automobielbedrijf Fiat produceert al auto's van zijn eigen merk sinds 1899, toen het werd opgericht door Giovanni Agnelli. Dat is behoorlijk oud! Ze hebben ook niet altijd de beste reputatie gehad, en automobilisten zeiden wel eens voor de grap dat de naam stond voor 'Fix It Again, Tony'. Maar jaar na jaar hebben ze hun product verbeterd en onder de aandacht gebracht van automobilisten die een betrouwbare auto nodig hadden. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zelfs wereldwijd succes geoogst, aangezien ze hun product naar het buitenland hebben gebracht en het Noord-Amerikaanse publiek hun auto's zeker is gaan waarderen.

8. Renault

 

Ook dit bedrijf werd in 1899 opgericht. Het werd opgericht door een trio broers: Louis, Marcel en Fernand Renault.

Het bedrijf was gericht op het bouwen van auto's, maar naarmate de jaren verstreken, verlegden ze hun focus naar het bouwen van motoren en andere voertuigonderdelen voor militaire vliegtuigen en militaire voertuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar ze gaven nooit hun interesse in de auto op. En dat bleek een goede zaak te zijn, want momenteel zijn zij een van 's werelds grootste leveranciers; vooral aan Europa.

7. Land Rover

 

Een tikkeltje jonger dan de auto's op deze lijst tot nu toe, werd de Land Rover Company opgericht in 1948. Nog steeds een lange tijd geleden, steeg het bedrijf naar bekendheid en hun voertuigen zijn zeker een vertrouwd merk, met name in het rijk van de Sports Utility Vehicle.

De onderneming is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Het is sindsdien verkocht aan Jaguar Land Rover - een divisie van Jaguar waarvan de dealers de Land Rover verkopen, evenals andere voertuigen onder dat merk. Enkele van hun meest populaire voertuigen zijn de Defender, de Discovery en de Range Rover.

6. Ford

 

Reputaties als deze worden niet zomaar lukraak rondgeslingerd. Ze worden na jaren verdiend. Een slogan als deze wordt gegeven aan een bedrijf dat blijft geven, ongeacht wat het heeft meegemaakt en ongeacht hoe vaak het de geschiedenis is ingegaan. Ford nestelt zich zeker in één van de topplaatsen voor autobedrijven met een goede reputatie, en dat heeft een heel goede reden. Ze hebben een kwaliteitsvoertuig en bovendien hebben ze de wereld de Mustang gegeven, wat perfectie op wielen is. Ze bestaan al sinds 1903.

5. Harley Davidson Motor Company

 

Voor velen van ons autoliefhebbers is er soms een dunne lijn tussen de auto's en de motorfietsen waar we van houden. Voor veel van ons versnellingsfanaten en motorliefhebbers gaan de twee hand in hand, en is het onmogelijk om het één zonder het ander te beschouwen.

Daarom moesten we de Harley Davidson Motorcycle Company in deze lijst opnemen, omdat ze al sinds 1903 epische motoren produceren, waardoor ze zeker op de lijst staan van een van de oudste bedrijven die er zijn - ook al is hun specialiteit motoren en geen auto's.

4. Skoda

 

Dit autobedrijf, dat in 1895 in Tsjechië werd opgericht, maakt al vele tientallen jaren auto's, hoewel het in Europa veel bekender is dan in Noord-Amerika. Hun moederbedrijf is niemand minder dan Volkswagen.

Hoewel hun reputatie niet altijd de beste is geweest, heeft Skoda in het afgelopen decennium stappen gezet om mensen eraan te herinneren dat ze geweldige auto's maken, en in 2017 rapporteerden ze hun beste verkoopjaar ooit! Ze kunnen zeker niet worden beschouwd als één van de kleine jongens in de groep met dat bedrag en zo'n geweldig verhaal.

3. Mercedes Benz

 

Weinig luxewagens hebben zo'n reputatie als dit logo. De aanblik ervan wekt bij iedereen die het ziet het vertrouwen dat het voertuig waarin wordt gereden klasse heeft, stijlvol is en goed is gemaakt. Dat symbool is misschien wel één van de meest vertrouwde symbolen ter wereld als het op auto's aankomt, en het bedrijf en het voertuig erachter staan als één van de grootste autofabrikanten ter wereld.

Mercedes Benz werd opgericht in 1926 en werd voorheen opgericht onder de naam Benz And Cie in 1883, waardoor het één van de oudste merken ter wereld is.

2. Dodge

 

Dit symbool draagt zijn eigen geschiedenis en reputatie, want dit bedrijf bestaat al sinds 1900 en wat een 118-jarige reis is het tot nu toe geweest. Het bedrijf heeft veel ongelooflijke voertuigen voortgebracht ... voertuigen die zonder twijfel tot de beste in de branche behoren. Variërend van ongelooflijke vrachtwagens, muscle cars, en luxe voertuigen, dit is zeker het merk dat blijft geven.

Misschien wel de enige op de lijst om concurrentie te geven aan de Ford Motor Company voor het creëren van één van de grootste muscle cars in de geschiedenis, de Dodge Charger.

1. Ferrari

 

79 jaar geleden, op 13 september 1939, werd in Modena, Italië, de Ferrari Motor Company opgericht door niemand minder dan Enzo Ferrari zelf.

De eerste " Ferrari-gelabelde" auto werd pas in 1947 voltooid, waardoor die datum officieel het begin was van zijn leven als topverkoper van luxewagens. En we zullen zeggen dat 3,417 miljard aan inkomsten hen zeker in de categorie topverkopers plaatst.

Weinig auto's hebben de slanke stijl en de wegligging die Ferrari voertuigen bezitten en we kunnen zeker begrijpen waarom het bedrijf zo'n succes heeft onder automobilisten.