Top 10 Mooiste Hondenrassen

Top 10 Mooiste Hondenrassen

Top 10 Lijstjes Dieren

'De hond is het enige wezen op aarde dat meer van jou houdt dan van zichzelf' - deze woorden van de Amerikaanse humorist Henry Wheeler Shaw laten zien waarom honden worden beschouwd als de beste vriend van de mens. Honden weten hoe ze onvoorwaardelijk lief kunnen hebben. Ze zijn ook zeer sociaal, loyaal, waakzaam en ook nog eens mooi. Ziehier de lijst van de 10 mooiste hondenrassen.

10. Chow Chow

Chow Chow
Bron: pxhere

De chow chow is een sterke, leeuwachtige hond die oorspronkelijk in Noord China werd gefokt. Dit hondenras heeft een zeer dichte vacht die ofwel zeer ruw of zeer glad aanvoelt. De leeuwachtige uitstraling komt van de dikke vacht op de nek. Dit hondenras komt voor in vijf verschillende kleuren: rood, zwart, crèmekleur, kaneel en blauw. Afgezien van hun in het oog springende verschijning, zijn chow chows zeer betrouwbaar om hun vaardigheden in bescherming en de jacht.

 

Een volgroeide chow chow heeft een lengte tussen de 43 en 50 cm en weegt tot 32 kg. Het meest opmerkelijke fysieke kenmerk van de chow chow is zijn blauwe tong. Deze kleuring is zeer uniek onder de honden. In tegenstelling tot andere honden hebben chow chows ook zeer rechte achterpoten.

 

Chow chow honden zijn zelfstandig en koppig. Daarom moeten ze tijdens de puppyfase zeer goed getraind worden, want het is een zeer dominant ras. Ze vragen veel van uw aandacht en de nodige zorg. Ongetwijfeld kan een goed getrainde chow chow een geweldige gezinshond zijn. Ook kunnen ze zeer goed overweg met andere huisdieren.

9. Dwergschnauzer

Dwergschnauzer
Bron: Psiberfunk

De dwergschnauzer is een klein hondenras die bekend staat om zijn herkenbare snorharen en vacht. In feite, es hun vacht een dubbele vacht, bestaande uit een harde bovenvacht over een zachte ondervacht. Het is een Duits hondenras dat zeer populair is in de Verenigde Staten van Amerika en Europa. De schoonheid van de dwergschnauzer wordt gekenmerkt door zijn lange vacht op de benen, borstelige wenkbrauwen en baard. Ze zijn uiterst trouw, aanhankelijk, intelligent, speels en alert.

 

Deze kleine maar mooie hond heeft slechts een lichaamslengte tussen de 30 a 38 cm en weegt tot 7 kg. Zijn vacht komt in verschillende kleuren voor waaronder zwart, wit, zilver en zout en peper. Als je in het bezit bent van een dwergschnauzerhond, moet je dagelijks de vacht kammen om deze in goede conditie te houden.

 

De dwergschnauzer is zeer toegewijd aan zijn familie. Dit ras houdt ervan om binnen te leven. Ze zijn beschermend en wantrouwend tegenover vreemden. Deze speelse hond kan ook goed overweg met kinderen. En wanneer het aankomt op training van dit ras, kan het in een mum van tijd nieuwe honden trucjes aanleren van hun baasje. Met de juiste training kunnen ze ook vriendelijk om aan met andere huisdieren.

8. IJslandse hond

IJslandse hond
Bron: pxhere

De IJslandse hond is een extreem sociaal hondenras die afstamt van honden die in de negende en tiende eeuw door de Vikingen naar IJsland zijn gebracht. Eeuwenlang hebben IJslandse honden hen geholpen om hun lammeren te beschermen. De dikke vacht van de IJslandse hond helpt hun om te overleven in extreem koud weer. De kleur van hun vacht varieert van goud, zwart, bruin en rood.

 

De IJslandse hond heeft een schouderhoogte van tussen 38 en 48 cm en weegt ongeveer 14 kg. Hun vacht komt in zowel langharige als kortharige type. IJslandse herdershonden verliezen hun vacht twee keer per jaar. Ze zijn uiterst sociaal en hebben een sterke band met hun familieleden. De intelligente IJslandse herdershonden leren ook snel trucs van hun baasjes. Ook zijn ze zeer alert en speels.

7. Berner sennenhond

Berner sennenhond
Bron: pixabay

Berner Sennenhond is een mooi groot hondenras dat oorspronkelijk in Zwitserland werd gefokt. Het is een van de variëteiten van de Zwitserse berghonden. Dit mooi hondenras heeft een dikke driekleurige vacht. De borst van Berner Sennenhonden zijn zwart en wit.

 

De Berner Sennenhond heeft roestkleurige aftekeningen op de ogen, mond en voorpoten. Hun dichtbegroeide staart hangt naar beneden en de oren zijn driehoekig van vorm. De opvallend gekleurde dikke vacht van dit ras zorgt ook voor bescherming tegen slecht weer. Berner Sennenhonden hebben een schofthoogte tussen de 60 en 71 cm en wegen tot 50 kg. Ze zijn zeer intelligent en leren zeer snel trucjes. De berner Sennenhond is zeer koppig en eigenwijs dus is het aanbevolen om dit hondenras als puppy zeer goed te traknen. De Berner sennenhond is gefokt als hoeder van vee, als trekdier en als waakhond. De hond is in staat om vee te hoeden zonder menselijk toezicht.

 

Berner Sennenhonden zijn zeer trouw en beschermend. Eveneens zijn ze erg zachtaardig voor kinderen en andere huisdieren.

6. Alaska-malamute

Alaska-malamute
Bron: pixabay

De Alaska-malamute is een groot en sterk hondenras. Het is een van de oudste hondenrassen ter wereld. Ze werden oorspronkelijk gefokt om gewicht te trekken. Vandaag de dag is dit prachtige ras erg populair. Alaska-malamute honden hebben ook een dikke en kleurrijke vacht.

 

Alaska-malamutes komen in verschillende kleurschakeringen voor waaronder lichtgrijs, sabel, zwart en wit, grijs met wit en rood met wit. De mooie, Alaska-malamutes hebben ook indrukwekkende aftekeningen op hun gezicht en hals. De dikke en kleurrijke vacht van malamutes zorgen voor een wolfachtige verschijning.

 

De grote Alaska malamute heeft een schouderhoogte van 56 tot 66 cm en wegen om en bij de 40 kg. Het is een gezinsgerichte hond. Om een goed huisdier te worden vereist het malamute-ras een goede training en vroege socialisatie. De Alaska-malamute is een zeer vriendelijke hond. Dus, ze zijn niet zo geschikt als waakhond. Wel zijn ze zeer trouw naar familieleden toe. De Alaska-malmute is geweldig goed in omgang met kinderen en andere dieren vanwege hun liefdevol karakter.

5. Akita inu

Akita inu
Bron: Jon Cano

De Akita Inu is een grote en mooie hond die oorspronkelijk uit Japan afkomstig is. Er zijn twee soorten Akita's in de wereld, de Japans en Amerikaanse. Japanse Akita komen slechts in vijf verschillende kleurvariëteiten, waaronder: zuiver wit, geelachtig, rood, sesam en gestroomd. De Amerikaanse Akita's daarentegen komen voor in alle andere hondenkleuren.

 

Dit groot hondenras weeg tussen de 34 a 54 kg en bereikt een schofthoogte tussen de 60 en 70 cm.

 

Ze zijn uiterst trouw aan hun baasjes en leden van de familie. Dit beschermend ras is zeer waakzaam tegenover vreemden. Als eigenaar van een Akita is het een vereiste om Akita pups goed te trainen van jongs af aan. Akita's houden van speelse activiteiten en van het spelen met speelgoed. Tevens kan het Akita inu hondenras zeer goed overweg met kinderen.

4. Beagle

Beagle
Bron: pixabay

De beagle is een mooie middelgrote hond die eruitziet als een mini-vossenhond. De beagle is een jachthond die stevig en compact is gebouwd. De schofthoogte varieert van 33 tot 41 cm en weegt tussen de 11 en 15 kg. De hond komt voor in verschillende kleuren: zwart, tan en white en 'lemon en white', de meeste beagles hebben een combinatie van alle drie de kleuren (tricolor).

 

De beagle is een alerte hond die niet waakzaam is. Ze hebben een heel eigenwijs karakter, wat door sommige mensen weleens wordt verward met een gebrek aan intelligentie, wat zeker niet het geval is. Beagles zijn juist uitermate intelligent. Beagles zijn in het algemeen vriendelijke honden die niet agressief of verlegen zijn. Ze houden heel erg van menselijk gezelschap, en het is ook een geweldig kindvriendelijk ras. Over het algemeen zijn ze ook sociaal naar andere honden toe.

3. Golden Retriever

Golden Retriever
Bron: Kintaiyo

De slimme, mooie en goedmoedige golden retriever is een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. Deze vrolijke hond heeft een mooie, dichte, waterafstotende ondervacht, die recht of golvend is. Zoals de naam al aangeeft, komt de kleur van hun vacht voor in verschillende tinten van goud. Naast hun schoonheid is golden retriever een ideale reddingshond, gehoorzaam, intelligent en energiek.

 

Een volgroeide golden retriever heeft een schofthoogte van 56 en 61 cm en weegt tot 35 kg. Ze groeien heel langzaam op. Daarom kan het puppy-achtige karakter van de golden retriever tot vier jaar oud aanwezig blijven. Ze moeten vanaf jonge leeftijd goed getraind en gesocialiseerd worden. Het golden retriever hondenras verliest veel meer haar dan andere rassen. Dagelijks kammen is een must om hun mooie 'gouden' vacht in topconditie te houden.

 

Golden retrievers zijn zeer rustig van aard. Door deze eigenschap kunnen ze geen goede waakhond zijn. Maar ze zijn trouw, gehoorzaam en zeer intelligent. Ze leren heel snel de kneepjes van het vak. Golden retrievers zijn ook zeer actief en houden ervan om zich bezig te houden met diverse taken die hen door de baasjes worden opgedragen.

2. Siberische husky

Siberische husky
Bron: pxhere

De mooie Siberische Husky ziet eruit als een wolf en staat bekend om zijn vriendelijkheid en loyaliteit. Ze hebben een zeer dikke vacht die verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren. In feite is de vacht van de Siberische husky dikker dan de meeste andere hondenrassen. Husky's hebben ook een verscheidenheid aan vlekken op het gezicht. Naast de kleurrijke dikke vacht, geeft de amandelvormige veelkleurige ogen de Siberische husky een unieke uitstraling. Ze zijn ook intelligent, actief en een geweldig huisdier.

 

De schofthoogte van de Siberische husky is ongeveer 51 en 60 cm. En het gewicht varieert van 21 en 27 kg. Om ze tot een gehoorzame actieve hond te maken moet je ze goed trainen. Ze moeten ook dagelijks geoefend worden om hun gezondheid en vrolijkheid te behouden. Siberische husky's houden ervan om buiten te zijn en buitensporten te beoefenen.

 

Siberische husky's zijn zeer intelligent. Ze zullen alle instructies en commando's van hun baasjes zeer snel aanleren. Dit actief hondenras houdt ervan om putten te graven in de tuin en elders. Maar als je een Siberische husky goed africht, dan kan je dit ras afleren om putten te graven en alleen putten laten graven op bevel waar het is toegestaan. Ook al zijn de Siberische husky's loyaal, hun vriendelijke karakter maakt hen tot slechte waakhonden.

 

Dit energieke ras kan sleeën trekken over lange afstanden. De Siberische husky's houden er altijd van om zich bezig te houden met dit soort van buitenactiviteiten. Eveneens kunnen ze een goede jogging of wandelgenoot voor je zijn. Siberische husky's zijn ook zeer goed in de jacht en ze spelen graag met speelgoed. Ze zijn ook geweldig met kinderen omdat ze zeer tolerant zijn.

1. Dwergkeeshond

Dwergkeeshond
Bron: G.Goodwin Jr. and Snark

De dwergkeeshond is een zeer populair, actief en een van de mooiste hondenrassen ter wereld. Dit klein ras heeft een dikke dubbele vacht. Het komt in een grote verscheidenheid aan kleuren waaronder sabel, rood, oranje, lavendel, gestroomd, merle, chocolade en crème. De lange bovenvacht geeft de dwergkeeshondeen unieke uitstraling. Dit schattig klein ras wordt ook wel 'poms' genoemd.

 

De pomeriaan of dwergkees weegt slechts tussen de 1 en 3 kg en meet 17 en 30 cm in de hoogte.  Ze zijn zeer eenvoudig te trainen en leren zeer snel commando's. Het belangrijkste wat baasjes van poms goed in gedachten moeten houden is dat ze heel flink verharen. Je moet ze wekelijks borstelen om de verloren haren te verwijderen en hun vacht in goede conditie te houden. Dit prachtig huisdier houdt ervan hun familie te behagen. Ze houden ervan om nieuwe trucjes aan te leren en zijn uiterst gehoorzaam.

 

De dwergkeeshond is bijzonder trouw aan hun familie. Ze zijn zeer alert en wantrouwig tegenover vreemden. Deze kleine waakhond kan ook heel fel blaffen. Ze blaffen dan ook heel luid op alles wat hen vreemd lijkt. Poms houden ervan om binnen in huis te leven en om je het grootste deel van de tijd in de buurt te zijn. Ze zijn ook erg actief en speels.

 

Het is heel gevaarlijke om de dwergkeeshond alleen bij hele jonge kinderen achter te laten. Vanwege hun klein gestalte kunnen ze gemakkelijk onzorgvuldige kinderen verwonden. Maar ze kunnen wel goed overweg met oudere kinderen. Ze houden ervan om betrokken te zijn bij verschillende spelletjes. Poms kunnen ook een uitstekende metgezel zijn voor je tijdens het joggen. Ze kunnen ook goed overweg met katten en andere huisdieren in het gezin.