Top 10 Meest Gevolgde TikTok Accounts 

TikTok is de populaire hostingdienst voor video's van het Chinese bedrijf ByteDance.

TikTok host verschillende soorten video's van gebruikers, in genres als grappig, stunts, trucs, dansen en entertainment met looptijden van 15 seconden tot 10 minuten.

TikTok werd in 2017 gelanceerd voor iOS en Android op de meeste markten buiten het vasteland van China; het werd echter pas wereldwijd beschikbaar na een fusie met een andere Chinese sociale mediadienst, Musical.ly, op 2 augustus 2018.

Voor de fans van TikTok die benieuwd zijn naar wie de meeste volgers op TikTok heeft, hebben we een lijst samengesteld met de meest gevolgde TikTok accounts.

Er zijn heel wat TikTok accounts die op hun eigen unieke manier korte video's maken en hierdoor een enorm aantal volgers hebben weten op te bouwen, met getallen tot in de miljoenen.

Wil je weten wie de meeste volgers op TikTok heeft? Scroll dan snel naar beneden om te achterhalen wie de meeste volgers heeft op TikTok!

Dit zijn de top 10 meest gevolgde TikTok accounts! 

 

10. @dixiedamelio 

Gebruikersnaam: @dixiedamelio
Eigenaar: Dixie D'Amelio
Volgers: 57.4 miljoen volgers
Beschrijving: Zangeres en social media persoonlijkheid
Land: Verenigde Staten 

Dixie D'Amelio
Bron: Priyanka Pruthi - CC BY 3.0

Dixie Jane D'Amelio staat op nummer 10 met haar 57.4 miljoen volgers op TikTok. 

 

Dixie is een Amerikaanse zangeres en social media persoonlijkheid bekend van haar video's op het social media platform TikTok. Dixie is de oudste van de zusjes D'Amelio. 

 

Dixie haar bekendheid begon nadat haar zus, Charlie D'Amerlio, populair werd op TikTok. Dixie begon vervolgens dan zelf  ook maar video's te posten op TikTok. 

 

Naast een groot volgers aantal op TikTok, heeft ze een eigen talkshow op YouTube die 'The Early Late Night Show' heet. 

 

In 2020 tekende ze een platencontract bij HitCo Entertainment en begon ze haar eigen muziek uit te brengen. 

 

We kunnen dus nog veel verwachten van deze creatieve jonge dame met mooie zangstem, wat haar volgersaantal alleen maar ten goede zal komen.

 

9. @cznburak 

Gebruikersnaam: @cznburak
Eigenaar: Burak Özdemir
Volgers: 62.1 miljoen volgers
Beschrijving: Sociale media persoonlijkheid
Land: Turkije 

Burak Özdemir
Bron: Ramço Fero - CC BY 3.0

Op nummer 9 van de meest gevolgde TikTok accounts staat Burak Özdemir - genaamd CZN Burak met 62.1 miljoen volgers. 

 

Burak is een Turkse chef-kok en eigenaar van de restaurantketen Hatay Medeniyetler Sofrasi in Turkije. 

 

Chef Burak merkte op dat er maar weinig kook content op TikTok te vinden was. Zijn video's gingen al snel viraal in Turkije en andere landen waardoor hij een internationale culinaire ster is geworden. 

 

Burak staat er om bekend om video's te delen waarin hij grote porties voedsel kookt. Ook, staart hij altijd naar de camera met een gigantische glimlach op zijn gezicht. 

 

Burak is duidelijk niet je alledaagse TikTokker, met dansjes en lipsynchonisaties. Zijn inhoud is uniek en dat is waarom hij nummer 1 is in wat hij doet.

 

8. @tiktok 

Gebruikersnaam: @tiktok
Eigenaar: TikTok
Volgers: 64.3 miljoen volgers
Beschrijving: Sociaal media platform
Land: China 

TikTok
Bron: ByteDance Ltd - Public Domain

TikTok kon zelf ook niet ontbreken op het lijstje van de meest gevolgde TikTok accounts, die op de 8e plaats staat met 64.3 miljoen volgers is beland. 

 

TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance, die een verscheidenheid aan korte video's host met looptijden van 15 seconden tot 10 minuten. 

 

TikTok werd in 2017 gelanceerd voor iOS en Android op de meeste markten buiten het vasteland van China; het werd echter pas wereldwijd beschikbaar na een fusie met een andere Chinese sociale media dienst, Musical.ly, op 2 augustus 2018. 

 

TikTok spreekt vooral jongere mensen aan die tussen 16 en 24 jaar oud zijn. 

 

De gemiddelde gebruiker spendeerde dagelijks 1 uur en 25 minuten op de app en opende TikTok 17 keer. 

 

TikTok heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers en de app is al meer dan 3 miljard keer gedownload. En zoals de social media app zo hard blijft groeien, ziet het er naar uit dat deze getallen nog verder zullen stijgen, aangezien TikTok de meest populaire app is bij tieners en jonge volwassenen.

 

7. @kimberly.loaiza 

Gebruikersnaam: @kimberly.loaiza
Eigenaar: Kimberly Loaiza
Volgers: 65.9 miljoen volgers
Beschrijving: Zangeres en social media persoonlijkheid
Land: Mexico 

Kimberly Loaiza
Bron: wikipedia - CC BY 3.0

Op nummer 7 van de meest gevolgde accounts op TikTok staat Kimberly Guadalupe Loaiza Martinez, ze is beter bekend onder haar artistieke naam Kimberly Loaiza, ze is een Mexicaanse YouTuber en influencer. 

 

Kimberly Loaiza begon haar carrière in 2016 op Youtube en in 2020 lanceerde ze haar nummer "Don't Be Jealous" dat in verschillende landen de hitlijsten aanvoerde en momenteel 230 miljoen views heeft op YouTube.

 

6. @zachking 

Gebruikersnaam: @zachking
Eigenaar: Zach King
Volgers: 69.1 miljoen volgers
Beschrijving: Filmmaker en social media persoonlijkheid
Land: Verenigde Staten 

Zach King
Bron: Muhammad Ali Khalid - CC BY-SA 3.0

Op de 6de plaats van meeste volgers op TikTok staat Zachary King met 69.1 miljoen volgers. 

 

Zachary King is een Amerikaanse internet persoonlijkheid, filmmaker en illusionist. 

 

Hij staat online bekend op zijn "magic vines", dat zijn video's van zes seconden die digitaal zijn bewerkt om te doen lijken alsof hij aan magie doet. 

 

In 2008 begon hij op YouTube video's te plaatsen, en in 2013 begon hij met het plaatsen van video's op Vine. 

 

Zachary King postte zijn eerste video op TikTok in 2016 en heeft sindsdien miljoenen volgers aangetrokken, wat hem de zesde meest gevolgde persoon op het platform maakt.

 

5. @willsmith 

Gebruikersnaam: @willsmith
Eigenaar: Will Smith
Volgers: 72.2 miljoen volgers
Beschrijving: Acteur en filmproducent
Land: Verenigde Staten 

Will Smith
Bron: TechCrunch - CC BY 2.0

Halverwege de lijst van de top 10 meest gevolgde TikTok accounts staat niemand minder dan Wil Smith met 72.2 miljoen volgers. 

 

Wills smith staat bekend om zijn verbluffend acteerwerk, muziek en gevoel voor humor. 

 

Will Smith heeft in veel films gespeeld, zoals "Bad Boys", "Men in Black", "Independence Day" en de tv-serie "The Fresh Prince of Bel-Air", is genomineerd voor 2 Oscars en 5 Golden Globes, en heeft 4 Grammy's gewonnen. 

 

Mensen houden vooral van hem vanwege zijn actiekomedies, en nu deelt hij wat van dat komische op TikTok, wat duidelijk aanslaat want hij is hierdoor een van de beroemdste TikTokkers geworden.

 

4. @addisonre 

Gebruikersnaam: @addisonre
Eigenaar: Addison Rae
Volgers: 88.5 miljoen volgers
Beschrijving: Social media persoonlijkheid en danser
Land: Verenigde Staten 

Addison Rae
Bron: Condé Nast - CC BY 3.0

Op nummer 4 van de meest gevolgde TikTok accounts staat staat Addison Rae met 88.5 miljoen volgers. 

 

Addison Rae is een Amerikaanse social media persoonlijkheid, danseres, actrice en zangeres. 

 

In augustus 2020 werd ze door Forbes uitgeroepen tot de beste verdiende TikTok-persoonlijkheid. 

 

Haar onderscheidingen omvatten een Streamy Award van vier nominaties, en extra nominaties voor twee People's Choice Awards en drie Kids' Choice Awards. 

 

In juli 2019 begon Rae actief content te posten op TikTok, waar haar dansvideo's in populariteit stegen; op 12 augustus 2022 heeft ze meer dan 88.5 miljoen volgers vergaard op TikTok, wat haar het vierde meest gevolgde individu op het platform maakt.

 

3. @bellapoarch 

Gebruikersnaam: @bellapoarch
Eigenaar: Bella Poarch
Volgers: 90.9 miljoen volgers
Beschrijving: Zangeres en social media persoonlijkheid
Land: Verenigde Staten, Filippijnen 

Bella Poarch
Bron: VOGUE Taiwan - CC BY 3.0

Op de 3de plaats van meest gevolgde TikTok accounts staat Bella Porch met 90.9 miljoen volgers. 

 

Bella Porch is een Amerikaanse zangeres en social media persoonlijkheid. Op 17 augustus 2020 maakte ze de meest gelikte video op TikTok met meer dan 50 miljoen likes, waarin ze lip syncs op het nummer "M to the B" van de Britse rapper Millie B. 

 

In januari 2020 heeft Poarch haar TikTok account aangemaakt. Ze begon actief te posten op TikTok op basis van gaming en cosplay inhoud in april 2020. Ze kreeg bekendheid in augustus 2020, toen haar lip sync video's viral gingen, met name haar video waar ze lip-synced op "Sophie Aspin Send" door Millie B. De ingezoomde video van haar lip-syncing op dat deuntje en ritmisch stuiterend ging viral en werd een van TikTok's meest gelikete video's aller tijden. Na haar TikTok succes, lanceerde ze een YouTube kanaal en Twitter pagina in de maanden nadat ze zich bij TikTok had aangesloten. 

 

Poarch is een veteraan van de Amerikaanse marine. Ze nam in 2017 dienst bij de marine als luchtvaart ordnanceman en diende drie jaar, waarbij ze gestationeerd was in Japan en Hawaï. 

 

Per 12 augustus 2022 heeft ze meer dan 90.9 miljoen volgers op TikTok, waarmee ze op de derde plaats staat van meest gevolgde personen op het platform, achter Khaby Lame en Charli D'Amelio.

 

2. @charlidamelio 

Gebruikersnaam: @charlidamelio
Eigenaar: Charli D'Amelio
Volgers: 144.6 miljoen volgers
Beschrijving: Danser en social media persoonlijkheid
Land: Verenigde Staten 

Charli D'Amelio
Bron: Brad Mondo - CC BY 3.0

Op nummer 2 van de meest gevolgde TikTok accounts staat Charlie D'Amelio met 144.6 miljoen volgers. 

 

Charli D'Amelio is een Amerikaanse social media persoonlijkheid. Ze was meer dan 10 jaar een competitief danseres voordat ze haar social media carrière begon in 2019, toen ze actief content begon te plaatsen op het video-sharing platform TikTok, waar ze begon met het plaatsen van dansvideo's die trending begonnen op het platform. Ze vergaarde al snel een grote aanhang en werd vervolgens de meest gevolgde maker op het platform totdat ze in 2022 werd voorbijgestreefd door Khaby Lame. 

 

D'Amelio maakte haar speelfilmdebuut met een stemrol in de animatiefilm StarDog and TurboCat uit 2020, en speelde in 2021 de hoofdrol in de Hulu docu serie The D'Amelio Show. Haar andere ondernemingen zijn een boek, een podcast, een nagellakcollectie, een matras en een make-uplijn. Ze is de eerste persoon die zowel 50 miljoen als 100 miljoen volgers op TikTok heeft verdiend en was de op een na best verdienende TikTok-persoonlijkheid in 2019 volgens Forbes. Ze wordt vaak omschreven als de grootste ster van TikTok. 

 

Ze heeft een oudere zus genaamd Dixie, die ook een sociale media persoonlijkheid is. Ze begon op driejarige leeftijd met dansen, en was meer dan 10 jaar een getrainde wedstrijddanseres voordat ze in 2019 haar TikTok-carrière begon. Ze ging voorheen naar de privé King School in Stamford, Connecticut, maar begon virtueel naar school te gaan na haar TikTok-succes.

 

1. @khaby.lame 

Gebruikersnaam: @khaby.lame
Eigenaar: Khabane Lame
Volgers: 147.7 miljoen volgers
Beschrijving: Sociale media persoonlijkheid
Land: Italy, Senegal 

Khabane Lame
Bron: Gil Zetbase - CC BY-SA 4.0

Op de 1e plaats van de meest gevolgde TikTok accounts staat Khaby Lame met 147.7 miljoen volgers. 

 

Khabane Lame is een Senegalees-Italiaanse sociale mediapersoonlijkheid die in Italië woont. 

 

Nadat hij werd ontslagen tijdens de COVID-19 pandemie, begon Lame video's te posten op TikTok. 

 

Zijn vroege video's toonden hem dansend en kijkend naar videogames, en waren meestal gefilmd in het Italiaans en voorzien van Italiaanse ondertiteling. 

 

Khaby Lame zijn populariteit steeg enorm met zijn videoreacties waarin hij in stilte de spot drijft met video's waarin hij al te ingewikkelde "life hacks" worden afgebeeld, waarin hij dezelfde taak op een eenvoudige manier uitvoert, zonder iets te zeggen. 

 

Vanaf 12 augustus 2022 is Khaby Lame de meest gevolgde TikToker.