Top 10 Meest Gevaarlijke Sporten Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Sport

Competitie in verschillende soorten sporten, zelfs als je niet direct met je tegenstanders te maken hebt, gaan altijd gepaard met een risico op blessures. In het water, de lucht of op de grond, waar de sporters hun kwaliteiten willen bewijzen, kan sport een gevaarlijk iets zijn. Dit zijn de top 10 gevaarlijkste sporten ter wereld.

10. Helikopter Skiën

 

Ja, je leest dit goed. Skiën met een beetje behulp van een helikopter, wat kan er misgaan? Een heleboel dingen, als de atleten niet voorzichtig zijn: enorme hoeveelheden van spier- en skeletachtige blessures zijn standaard in deze sport. Als je dit zelf wilt proberen, kun je dat doen in het helikopter-skiënde land van herkomst - Canada. In British Columbia kunt je genieten van 11 meter droge sneeuw terwijl je wordt voortgetrokken door een helikopter.

9. Cheerleading

 

Cheerleading is een van de gevaarlijkste sporten ter wereld. Cheerleaders gooien hun leden graag in de lucht of creëren menselijke piramides, als een manier om hun lokale sportteam te ondersteunen. Dit alles wordt gevolgd door vrolijke gezangen en liedjes die het moreel van zowel het publiek als hun lokale club een boost geven. Echter, cheerleading is een van de gevaarlijkste sporten ter wereld, met bijna 20.000 blessures die verband houden met cheerleading per jaar.

8. Rodelen

 

Je meer dan 144 km/h voortbewegen is gevaarlijk in eender welk voertuig. Maar stel je voor dat mensen dat doen op een bevroren circuit, dat lijkt op een lange halfpijp. Atleten gaan op hun rug liggen en gooien zich op de baan, vechtend om niet van de halfpijp te worden gekatapulteerd. Deze sport heeft zijn aandeel gehad in de categorie van de sterfgevallen, waarbij het laatste slachtoffer in de Olympische Spelen van 2010 is gevallen, toen Nodar Koemaritasjvili, een rodel atleet uit Georgia, op de openingsdag van de Olympische Winterspelen in Canada stierf.

7. Racen

 

Het maakt niet uit, racen met een racewagen of een superbike - alles wat sneller dan 300 km/u kan rijden rond een circuit is ronduit levensgevaarlijk. Hoewel het veiligheidsniveau in deze sport als geen ander is toegenomen, met de introductie van bouwmaterialen die bestand zijn tegen Hoge snelheids crashen, is racen nog steeds een van de dodelijkste sporten ter wereld. In de afgelopen 20 jaar zijn er meer dan 40 doden gevallen in verband met autoracen: Indy 500, Nascar, zelfs de Dakar Rally, waar er niets anders is dan zandduinen om je heen, dit zijn allemaal legendarische, maar gevaarlijke gebeurtenissen die slachtoffers maken. Hetzelfde geldt voor de mensen die rondvliegen op slechts twee wielen - als je nog geen races heb gezien op de Isle of Man TT (Isle of Man Tourist Trophy, is een wegrace voor motorfietsen op het eiland Man), stellen we voor dat je dat wel doet. Bloedstollend zijn de beelden!

6. Turnen

 

Er zijn maar weinig sporten die zo indrukwekkend zijn als gymnastiek. Mensen concurreren in verschillende disciplines die testen hoe goed ze hun lichaam beheersen. Het is een combinatie van kracht, flexibiliteit en evenwicht. De hoeveelheid blessures die deze sport volgen is vrij eng - bot- en polsbreuken zijn een frequente verschijning in de turnwereld, en deze sport is getuige geweest van enkele van de ergste valpartijen en wervelbreuken ooit.

5. Stierrijden

 

Net als bij Jallikattu gaat het bij deze sport ook om een stier, en stieren zijn groot en eng, waar je ze ook tegenkomt. Deze rodeo sport is vrij eenvoudig - je moet zo lang mogelijk blijven zitten op de rug van een razende stier. Nek- en hoofdverwondingen, samen met botbreuken, komen vaak voor bij het stierrijden. Opgelet, cowboys!

4. Voetbal

 

De frequentie van blessures in het voetbal is vrij hoog. Mensen die slechts één bal achterna zitten, en vaak met één of twee benen lopen om hun tegenstanders te tackelen, is een activiteit die vaak fout gaat. Vrijwel elke voetbalwedstrijd wordt onderbroken door het medische team, dat zich op het veld haast om een geblesseerde speler van het veld te helpen. Beenspieren en gewrichtsblessures komen vaak voor. Maar dat alles zorgt er niet voor dat spelers in voetbalcompetities over de hele wereld hevig concurreren.

3. Boksen

 

Weet je zeker dat je niet door een zwaargewicht bokser van 99 kg op het hoofd wilt worden geslagen? Ja, dat klopt. Net zoals de beschermende kleding in de afgelopen decennia is ontwikkeld (zachtere handschoenen, betere helmen), is boksen een gevaarlijke sport. Geschat wordt dat bijna 90% van alle mensen die kiezen voor boksen als hun carrière enige hersenbeschadiging en letsels in hun carrière oplopen. Boksers zijn ook geneigd om later in hun leven ernstige neurale problemen te ontwikkelen, zoals de ziekte van Parkinson of de ziekte van Alzheimer.

2. Jallikattu

 

Tamil Nadu is een van de staten in India. Tijdens het festival van Ponga, nemen mensen massaal deel aan het temmen van losgelaten stieren als blijk van appreciatie voor goede oogsten. Jallilattu is een sport die veel negatieve reacties losmaakt bij dierenactivisten, omdat het gevaarlijk is voor zowel dieren als mensen. In een notendop, het spel van Jallikattu is georganiseerd op een manier dat een stier wordt losgelaten in een open veld, en veel deelnemers proberen hem te vangen en te onderwerpen. In de afgelopen 20 jaar zijn meer dan 200 mensen gestorven bij deelname aan deze gevaarlijke sport.

1. Basejumpen

 

Je hebt wellicht al eens mensen uit een vliegtuig zien springen met parachutes, en dacht waarschijnlijk, dit zou ik nooit durven doen! Wel, sommige mensen hebben niet eens een vliegtuig nodig om zich van hoge bergen of gebouwen te gooien. Base jumpers gebruiken ook een parachute, maar ze springen, zoals het woord al suggereert, eigenlijk vanaf verschillende objecten. De base staat voor; gebouwen, antennes, overspanningen en de aarde. In deze adrenaline-achtige activiteit rennen mensen van hoge torens of gebouwen af en gooien ze de parachute die ze in hun handen hebben open.