Top 10 Meest Bezochte Landen Ter Wereld

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) meldde onlangs dat het internationale toerisme blijft groeien en de wereldeconomie voorbijstreeft. In 2019 werden wereldwijd 1,5 miljard aankomsten van toeristen geregistreerd, een stijging van 4% ten opzichte van de cijfers van 2018. Ondanks de gebeurtenissen van 2020 zal het aantal toeristen nog steeds stijgen en is er nu een focus op verantwoord toerisme. Het Midden-Oosten is momenteel de snelst groeiende regio voor internationaal toerisme, maar Europese landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië blijven het meest bezocht. Hieronder vindt je de top 10 van de meest bezochte landen ter wereld.

10. Verenigd Koninkrijk - 36 miljoen toeristen

 

In 2019 verwelkomde het Verenigd Koninkrijk 36 miljoen toeristen in zijn steden. Londen is de meest bezochte stad van het land, met ongeveer 12 miljoen bezoekers per jaar. Edinburgh, Birmingham en Manchester zijn ook populaire stadsbestemmingen. Het toerisme produceert ongeveer 131 miljard dollar voor het land en zorgt voor meer dan twee miljoen banen. De Amerikaanse inwoners zijn de meest frequente bezoekers, gevolgd door degenen die in Frankrijk wonen. Enkele van de populairste toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk zijn de Big Ben, de Tower of London en Stonehenge.

9. Thailand -38 miljoen toeristen

 

Thailand is al tientallen jaren een populaire toeristische bestemming dankzij de witte zandstranden, de heerlijke keuken en het warme weer. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, heeft vaak de toppositie als 's werelds meest bezochte stad. Het trekt jaarlijks zo'n 22 miljoen bezoekers. De 1.430 eilanden van Thailand trekken elk jaar honderdduizenden bezoekers, sommige van de eilanden worden aangekondigd als een van de beste ter wereld. De meest populaire plekken in Thailand zijn onder andere Railay Beach, Koh Phi Phi en The Grand Palace of Bangkok.

8. Duitsland - 39 miljoen toeristen

 

Duitsland staat bekend om zijn bier, worsten en pittoreske kastelen. Het land verwelkomt ongeveer 39 miljoen toeristen per jaar, met ongeveer 13 miljoen bezoekers aan Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Het toerisme in Duitsland genereert twee miljoen banen voor zijn inwoners en draagt voor meer dan 4% bij aan het BBP van het land.

7. Mexico - 41 miljoen toeristen

 

Mexico, gelegen in het zuidelijke deel van Noord-Amerika, is snel aan het uitgroeien tot een favoriete toeristische bestemming. Mensen van over de hele wereld bezoeken het bruisende land om te genieten van de ongerepte stranden, de diepe geschiedenis en cultuur te verkennen en de UNESCO-werelderfgoedlocaties te ontdekken. De afgelopen tien jaar heeft het toerisme aanzienlijk bijgedragen aan de werkgelegenheid en de economie van Mexico. In 2019 kondigde de regering een zesjarige strategie aan om het toerisme te stimuleren en de omstandigheden voor werknemers in de industrie te verbeteren. Enkele van de meest bezochte bestemmingen van het land zijn Cancún, Mexico-Stad en Playa del Carmen.

6. Turkije - 46 miljoen toeristen

 

Turkije ligt op twee continenten en biedt een unieke mix van Oost en West. Omzoomd door de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee, heeft Turkije een overvloed aan prachtige kusten en charmante resorts. Toeristen genieten ook van een bezoek aan de hoofdstad van Turkije; er werd gemeld dat meer dan 15 miljoen vakantiegangers Antalya bezochten in 2019. Antalya is populair dankzij de nabijheid van de stranden en de overblijfselen van de rijke geschiedenis van Turkije. Beroemde toeristische attracties in Turkije zijn onder andere de Blauwe Moskee, Topkapi Paleis en Hagia Sofia Museum.

5. Italië - 62 miljoen toeristen

 

Italië heeft cultuur, geschiedenis en keuken in overvloed, waardoor het een zeer populaire toeristische bestemming is voor mensen over de hele wereld. Italië heeft een gevarieerd landschap dat geschikt is voor alle soorten reizigers; er zijn besneeuwde toppen, uitgestrekte wijngaarden en glinsterende kustlijnen. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige steden als Rome, Napels en Florence. Er zijn 50 UNESCO-werelderfgoedlocaties verspreid over het hele land die het beste van de Italiaanse geschiedenis laten zien. Enkele van de meest geliefde attracties van Italië zijn de scheve toren van Pisa, het Colosseum en het Pantheon.

4. China - 63 miljoen toeristen

 

China, het op twee na grootste land ter wereld, staat in de top vijf van toeristische bestemmingen in de wereld vanwege zijn natuurlijke landschappen, uitgestrekte geschiedenis en heerlijke keuken. Het toerisme in China is een groeiende industrie die een belangrijk deel van de economie van het land aan het worden is. In 2018 droeg het toerisme 11,04% bij aan het totale BBP van China, dat in 2019 nog eens 1,2% steeg. Beroemde bezienswaardigheden zijn onder andere de Grote Muur van China, de Verboden Stad en het Tiananmenplein.

3. Verenigde Staten - 80 miljoen toeristen

 

Het toerisme is een van de grootste bijdragen van de Verenigde Staten aan het BBP van het land. De sector ondersteunt meer dan 7 miljoen banen en in 2017 genereerde het toerisme 1,6 biljoen dollar aan economische productie. Steden als New York, Las Vegas en Los Angeles ervaren het hele jaar door hoge aantallen toeristen, waarbij New York de meest bezochte stad van het land is. Canada, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Japan en China zijn de top vijf landen die het grootste deel van het Amerikaanse toerisme uitmaken.

2. Spanje - 83 miljoen toeristen

 

Spanje is het op één na meest bezochte land ter wereld en in Europa. Het toerisme is goed voor 12% van de Spaanse economie en zorgt voor 13% van de banen. Het merendeel van de toeristen die het land bezoeken komen uit Europa; het is het warme weer, de ongerepte stranden en de bruisende steden die miljoenen vakantiegangers aantrekken. Enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Spanje zijn La Sagrada Familia, Park Güell en Alhambra.

1. Frankrijk - 89 miljoen toeristen

 

Frankrijk trekt jaarlijks meer dan 89 miljoen toeristen aan en is daarmee het meest bezochte land ter wereld. Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, trekt jaarlijks ongeveer 17 miljoen toeristen; 7 miljoen daarvan bezoeken de Eiffeltoren. Het toerisme in Frankrijk vertegenwoordigt 9,7% van het totale BBP en zorgt voor 2,9 miljoen banen. Het merendeel van de Franse bezoekers komt uit andere Europese landen, waarvan meer dan 12 miljoen uit het Verenigd Koninkrijk. Disneyland, het Louvre en de Notre Dame kathedraal zijn enkele van de meest bezochte attracties van Frankrijk.