Top 10 Meest Betrouwbare Beroemdheden Ter Wereld

Vertrouwen: het geloof dat iemand of iets betrouwbaar, goed, eerlijk, doeltreffend, enz. is. Als het op beroemdheden aankomt, passen er dan echt een paar in dat plaatje? Zijn er tegenwoordig nog echt betrouwbare beroemdheden? Van Hollywood-acteurs en populaire muzikanten tot tv-persoonlijkheden en de beste sporters: de bekende personen op deze lijst zijn de meest vertrouwde grote namen in de stad.

Wie is de meest betrouwbare celeb? Aan welke bekende persoon zou jij al je geheimen vertellen -- of op je kinderen laten passen? Deze soort beroemdheden zijn ook enkele van de meest geliefde beroemdheden - maar dat is niet waar deze lijst over gaat. Wie van deze sterren zijn de beroemde mensen met integriteit? Mensen als Tom Hanks, Meryl Streep, Denzel Washington, Queen Latifah, en Brian Williams zijn vaste waarden in de popcultuur die gewoonweg betrouwbaar lijken.

Dit zijn niet de mensen die ooit op een lijst van schandalen terecht zouden komen, of beschuldigd zouden worden van een gruwelijke misdaad. Het zijn de beroemdheden en beroemde mensen die door publiek en fans worden gezien als eerlijke, goede mensen die toevallig belachelijk beroemd zijn.

Zoals Billy Joel ooit zong, "het is altijd een kwestie van vertrouwen geweest."

10. Michael J. Fox

 

Michael Andrew Fox OC (geboren op 9 juni 1961), bekend onder de naam Michael J. Fox, is een Canadees-Amerikaanse acteur in ruste. Hij begon zijn carrière in de jaren 70 en werd bekend door zijn rol van Alex P. Keaton in de NBC sitcom Family Ties (1982-1989). Fox is het meest bekend om zijn rol als hoofdrolspeler Marty McFly in de Back to the Future filmtrilogie (1985-1990), die een kritisch en commercieel succes werd. In de jaren 1980 en 1990 speelde hij de hoofdrol in verschillende films, waaronder Teen Wolf (1985), The Secret of My Success (1987), Casualties of War (1989), Doc Hollywood (1991), en The Frighteners (1996). Fox keerde terug naar de televisie in de ABC sitcom Spin City, waarin hij van 1996 tot 2000 de hoofdrol vertolkte van Mike Flaherty.

9. Patrick Stewart

 

Sir Patrick Stewart OBE (geboren op 13 juli 1940) is een Engels acteur met een carrière van zeven decennia in diverse toneelproducties, televisie, film en videospelletjes. Hij is genomineerd voor Olivier-, Tony-, Golden Globe-, Emmy-, en Screen Actors Guild Awards. Op 16 december 1996 ontving hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2010 werd hij door koningin Elizabeth II geridderd voor zijn verdiensten voor het toneel.

8. Dolly Parton

 

Dolly Rebecca Parton (geboren 19 januari 1946) is een Amerikaanse singer-songwriter, actrice, filantroop en zakenvrouw, die vooral bekend is door haar werk in de countrymuziek. Na succes te hebben geboekt als songwriter voor anderen, maakte Parton haar albumdebuut in 1967 met Hello, I'm Dolly, wat leidde tot succes gedurende de rest van de jaren '60 (zowel als soloartiest als met een reeks duetalbums met Porter Wagoner), voordat haar verkoop en hitparadepiek in de jaren '70 kwam en doorging tot in de jaren '80. Parton's albums in de jaren 1990 verkochten niet zo goed, maar ze bereikte weer commercieel succes in het nieuwe millennium en heeft albums uitgebracht op verschillende onafhankelijke labels sinds 2000, waaronder haar eigen label, Dolly Records. Ze heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht.

7. James Earl Jones

 

James Earl Jones (geboren 17 januari 1931) is een Amerikaans acteur. Hij is beschreven als "een van Amerika's meest vooraanstaande en veelzijdige" acteurs voor zijn optredens in film, televisie en theater, en "een van de grootste acteurs in de Amerikaanse geschiedenis". Jones heeft een carrière van meer dan zes decennia achter de rug en heeft op verschillende gebieden van de amusementsindustrie succes geboekt. Hij is een van de weinige acteurs aan wie een Emmy, Grammy, Oscar en Tony (EGOT) is toegekend. Jones zou "een van de bekendste stemmen in de showbusiness" hebben, "een roerende basso profondo die zijn projecten, waaronder live-acteren, stemacteren en commerciële voice-overs, luister bijzet".

6. Tom Hanks

 

Thomas Jeffrey Hanks (geboren op 9 juli 1956) is een Amerikaans acteur en filmmaker. Bekend om zowel zijn komische als dramatische rollen, is hij een van de meest populaire en herkenbare filmsterren wereldwijd, en wordt hij beschouwd als een Amerikaans cultureel icoon. De films van Hanks hebben in Noord-Amerika meer dan 4,9 miljard dollar opgebracht en wereldwijd meer dan 9,96 miljard dollar, waarmee hij de op drie na best verdienende acteur in Noord-Amerika is.

5. Hugh Jackman

 

Hugh Michael Jackman (geboren op 12 oktober 1968) is een Australisch acteur. Begonnen in theater en televisie, landde hij zijn doorbraak rol als James "Logan" Howlett / Wolverine in de 20th Century Fox X-Men filmreeks (2000-2017), een rol die hem het Guinness World Record voor "langste carrière als een live-action Marvel karakter", totdat zijn record werd overtroffen in 2021. Jackman heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder twee Tony Awards, een Grammy Award, een Emmy Award en een Golden Globe Award. Hij heeft ook een Academy Award nominatie ontvangen. Jackman werd in de Queen's Birthday Honours van 2019 benoemd tot Companion of the Order of Australia voor zijn diensten aan de uitvoerende kunsten en aan de wereldwijde gemeenschap.

4. Robin Williams

 

Robin McLaurin Williams (21 juli 1951 - 11 augustus 2014) was een Amerikaans acteur en komiek. Hij stond bekend om zijn improvisatietalent en de grote verscheidenheid aan personages die hij spontaan creëerde en uitbeeldde op film, zowel in drama's als komedies, en wordt beschouwd als een van de grootste komieken aller tijden.

3. Morgan Freeman

 

Morgan Freeman (geboren 1 juni 1937) is een Amerikaans acteur, regisseur en verteller. Bekend om zijn kenmerkende diepe stem, is Freeman bekend om zijn verschillende rollen in een grote verscheidenheid van filmgenres. Tijdens zijn carrière die meer dan vijf decennia omspant, heeft hij meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder een Academy Award, een Screen Actors Guild Award en een Golden Globe Award.

2. Betty White

 

Betty Marion White (17 januari 1922 - 31 december 2021) was een Amerikaanse actrice en komediant. White was een pionier van de vroege televisie, met een televisiecarrière die meer dan zeven decennia omspande, en stond bekend om haar enorme werk in de amusementsindustrie en als een van de eerste vrouwen die zowel voor als achter de camera werkte. Ze was de eerste vrouw die in de Verenigde Staten een sitcom produceerde (Life with Elizabeth), wat ertoe bijdroeg dat ze in 1955 tot ereburgemeester van Hollywood werd benoemd. White wordt vaak de "First Lady of Television" genoemd, een titel die in 2018 werd gebruikt voor een documentaire over haar leven en carrière.

1. Keanu Reeves

 

Keanu Charles Reeve (geboren op 2 september 1964) is een Canadees acteur. Geboren in Beiroet en opgegroeid in Toronto, begon Reeves met acteren in theaterproducties en televisiefilms voordat hij zijn speelfilmdebuut maakte in Youngblood (1986). Hij brak door in de sciencefictionkomedie Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), en speelde zijn rol opnieuw in de vervolgen. Hij werd geprezen voor zijn rol als prostituee in het onafhankelijke drama My Own Private Idaho (1991), en vestigde zich als actieheld met hoofdrollen in Point Break (1991) en Speed (1994).