Top 10 Luie Dieren

Top 10 Luie Dieren

Top 10 Lijstjes Dieren

Weekenden zijn de beste tijden waarin we gewoon op de bank kunnen gaan liggen en de hele dag genieten door te eten en te slapen of TV te kijken met onze huisdieren. We voelen ons lusteloos op vakantie en luiheid omringt de hele dag. Eigenlijk is luiheid heel slecht in ons leven en een mens die gewend is aan luiheid kan in zijn hele leven nooit iets goeds presteren.


Maar weet je dat ook sommige dieren lui zijn, vergelijkbaar met mensen? Ze zijn zo lui dat ze na het eten van hun voedsel lange uren op bomen kunnen uitrusten en slapen. Deze dieren slapen bijna de hele dag en ze zijn erg lui om zelfs hun voedsel te vinden. Ze zoeken nauwelijks naar voedsel en eten alles wat ze in hun omgeving krijgen. Laten we de Top 10 Luiste Dieren ter wereld nader bekijken.

10. Tijger

Tijger
Bron: Charles J. Sharp

Bengaalse tijger (Panthera tigris tigris) vrouwtje, Kanha National Park, India. De tijger is het grootste lid van de kattenfamilie, die een carnivoor is. Ze voeden zich met zowel kleine als grote dieren, zoals herten, buffels, en runderen. Ze slapen in de buurt van hun prooi, zodat die niet door andere dieren gepakt wordt.

 

Tijgers slapen bijna tussen de 18 en 20 uur per dag na de zware maaltijd en als ze wakker worden, zwerven ze weer door het bos op zoek naar een volgende prooi. Tijgers slapen met een zware maag. Ze zijn een van de meest luie dieren op aarde.

9. Eekhoorn

Eekhoorn
Bron: Peter Trimming

Een rode eekhoorn in het bos (Sciurus vulgaris). Het volgende op de lijst is een klein en snel bewegend schepsel, eekhoorn. Ze hebben een zachte vacht op hun lichaam. Ze komen in allerlei atmosferen voor. De eekhoorns voeden zich met zaden en noten en soms zelfs met insecten.

 

Hun voedsel bevat een grotere hoeveelheid vetten, eiwitten en koolhydraten en na dit voedsel eten slapen ze veel. Ze maken de nesten met twijgen en bladeren van de bomen en slapen daarin. Ze verzamelen veel materialen zoals kenmerken en houten stokken om hun nesten te bouwen. Ze slapen ongeveer 14 uur op een dag.

8. Mierenegels

Mierenegels
Bron: Gunjan Pandey

Mierenegel is het dier dat eieren legt. Hun voedsel omvat mieren en termieten. Ze komen vooral voor in Australië en Nieuw Guinea. Ze hebben een middelgroot lichaam en haar en stekels op hun lichaam. Mierenegels zijn er in vele soorten en ze hebben grote en scherpe klauwen en sterke gravers.

 

Ze zwerven niet in direct zonlicht, want ze kunnen de warmte niet in hun lichaam opnemen. Ze bewegen zich in een traag tempo en na het eten van voedsel slapen Mierenegels bijna 12 uur op een dag, alleen maar om de directe zon te vermijden.

7. Kat

Kat
Bron: Karin Langner-Bahmann

8 maanden oude Siamese kat, met lila punten, naar rechts gericht. Kat is een van de meest luie dieren op aarde. Ze worden vaak door veel mensen als huisdier gehouden. De katten hebben scherpe klauwen met een zachte vacht op het lichaam. Ze kunnen hun prooi vangen met hun krachtige gehoorvermogen. Ze voeden zich met ratten en kleine vogels.

 

Ze slapen veel na de maaltijd. Je hebt vast wel eens een kat gezien die lange uren op de grond of op een bank uitrust. Ze zijn erg lui en kunnen meer dan anderhalve dag in slapen doorbrengen.

6. Gordeldier

Gordeldier
Bron: Jerry Segraves

Gordeldieren hebben een schild op hun lichaam. Het zijn middelgrote dieren met een gewicht van ongeveer 54 kg. Ze komen voor in delen van Amerika. Hun voedsel omvat insecten, engerlingen, mieren en termieten. Het binnenlichaam van het dier is bedekt met een zachte vacht.

 

Gordeldieren slapen overdag en jagen 's avonds. Ze houden veel van slapen en kunnen zo'n 18 tot 19 uur per dag slapen nadat ze een zware maaltijd gegeten hebben. Overdag verrichten ze geen activiteiten.

5. Leeuw

Leeuw
Bron: Kevin Pluck

De koning van de jungle is de volgende op de lijst van meest luie dieren. De leeuwen worden in meerderheid gevonden in de Aziatische en Afrikaanse continenten. Ze blijven in een groep en jagen ook in hun groep. Hun voedsel bestaat uit gnoes, buffels, zebra's, nilgai en vele andere. Leeuwen slapen overdag en zijn 's nachts actief. Jagen doen ze 's nachts. Ze zijn een van de meest luie dieren die ook 24 uur kunnen slapen.

4. Lemur

Lemur
Bron: Heinonlein

Lemur is een dier dat vooral in de streken van Madagaskar voorkomt. Ze voeden zich met veel vruchten en bladeren van verschillende soorten bomen. Hun voedsel omvat ook kleine insecten en planten.

 

Ze brengen hun tijd vooral door op de bomen. Overdag bouwen ze in groepen nesten, terwijl ze 's nachts alleen rondzwerven op zoek naar voedsel. Lemuren kunnen 16 uur op een dag slapen.

3. Reuzenpanda

Reuzenpanda
Bron: Sheilalau

Op nummer 3 staat de reuzenpanda. Hij voedt zich met bamboe en ook met grassen, vlees, en wilde knollen. De panda's eten ook yams, honing, eieren, en veel ander voedsel. Een reuzenpanda kan in één dag tot 14 kg bamboescheuten eten. Ze hebben een kort en recht spijsverteringskanaal.

 

Ze hebben minder energie in hun lichaam waardoor ze niet op glooiend terrein en ruwe paden klimmen. De reuzenpanda's klimmen graag op de bomen en slapen ongeveer 10 uur op een dag.

2. Luiaard

Luiaard
Bron: Daniella Maraschiello

Het volgende dier op de lijst is de luiaard. Ze zijn dol op bomen en blijven de hele dag rond de bomen hangen. Het zijn heel langzame dieren. Het zijn geweldige zwemmers. De luiaards voeden zich met malse scheuten, bladeren, kleine insecten en kleine reptielen.

 

Ze hebben een traag proces voor de spijsvertering. Ze slapen ongeveer 20 uur op een dag en baren hun jongen ook op boomtoppen.

1. Koala

Koala
Bron: Diliff

Koala is een beer van klein formaat die vooral in Australië voorkomt. Hij heeft een grote kop met ronde oren en een ongewoon gevormde neus. Hij heeft geen staart en is zilver- of chocoladekleurig. Deze beren voeden zich meestal met de bladeren van de eucalyptusbomen en ze kunnen 22 uur per dag slapen. Ze verblijven op verschillende soorten bomen, zoals acacia, Callitris, Melaleuca en vele andere.

 

Koalaberen eten de eucalyptusbladeren die meer eiwitten bevatten. Ze kunnen mooi glijden en hebben weinig water nodig om te overleven. Ze eten minder voedsel waardoor de energie in hun lichaam laag is en daardoor slapen ze veel.