Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld

Kun je je een brug voorstellen die meer dan 160 kilometer lang is? Verbazingwekkend genoeg is zo’n prestatie geleverd in China. De mens bouwt al sinds de oudheid bruggen. Bruggen worden gebruikt om waterwegen en valleien over te steken, om de afstanden te verkleinen en de reistijd te verkorten. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de langste bruggen ter wereld, waarvan de meeste in China te vinden zijn. Dit zijn de top 10 langste bruggen in de wereld.

10. De Lijn 1 van Wuhan Metro, China (37,7 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld


De Wuhan Metro Brug vormt de gehele Lijn 1 van het metrosysteem van de stad Wuhan in centraal China. Het is in totaal 37,7 km lang. De bouw werd in 2004 voltooid.

9. Lake Pontchartrain Causeway, Verenigde Staten (38,4 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Lake Pontchartrain Causeway (of kortweg de Causeway) werd in 1956 in noordelijke richting geopend in New Orleans, Louisiana. Het blijft de langste brug van de Verenigde Staten. De brug voert het verkeer over het Pontchartrainmeer vanuit de buitenwijken van New Orleans. Voor de opening van de Causeway was het vervoer alleen beschikbaar met een veerboot.

8. Beijing Grand Bridge, China (48,1 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Beijing Grand Bridge is een andere vermelding op deze lijst die deel uitmaakt van de Beijing-Shanghai High Speed Railway. Het reikt tot 48,1 km. De Beijing Grand Bridge is sinds 2011 opengesteld voor gebruik van de hogesnelheidstrein.

  Top 10 Grootste Aquariums Ter Wereld

7. Bang Na Expressway, Thailand (54 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Bang Na Expressway in Thailand is de zevende langste brug ter wereld, met een totale lengte van 54 km. Voor 2010 was het de langste brug ter wereld. De brug gaat niet over een watervlakte, maar is een verhoogd gedeelte van de Thai highway network. Op een gegeven moment steekt de snelweg wel een rivier over. Het is echter voor het grootste deel een viaduct dat boven het land is gebouwd.

6. Hongkong-Zhuhai–Macau-brug, China (54,7 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Hongkong-Zhuhai–Macau-brug werd in oktober 2018 geopend en werd de zesde langste brug ter wereld. De brug verbindt Hongkong, Zhuhai en Macau over de kanalen Lingding en Jiuzhou. De brug is 54.7km lang en bestaat uit drie kabelbruggen en een onderzeese tunnel. De brug, die sinds 2009 in aanbouw is, is nu de langste zeebrug ter wereld.

  Top 10 Valentijnscadeaus Voor Hem

5. Weinan Weihe Grand Bridge, China (79,7 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Weinan Weihe Grand is onderdeel van de Zhengzhou-Xi’an hogesnelheidslijn. Met 79.7 km is het de vijfde langste brug ter wereld. Toen de bouw van de brug in 2008 werd voltooid, had hij de titel van ‘s werelds grootste brug. Door het ontstaan van nieuwere en langere bruggen is de Weinan Weihe Grand Bridge echter afgegleden om de positie van ‘s werelds vijfde langste brug te behouden.

4. Grote brug van Tianjin, China (113,7 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Grote brug van Tianjin is een 113,7 km lange brug gelegen in China. De brug wordt gebruikt als onderdeel van het spoorwegnet van het land en kruist een viaduct. Het had vroeger het Guinness record voor de op een na langste brug ter wereld.

3. Cangde Grand Bridge, China (115,9 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
Net als de Danyang-Kunshan Grand Bridge is ook de Cangde Grand Bridge een onderdeel van de hogesnelheidslijn tussen Beijing en Shanghai. De brug heeft een totale lengte van 115.9 km. De brug is stevig gebouwd om de druk van de aardbeving te weerstaan.

2. Changhua–Kaohsiung Viaduct, Taiwan (157,3 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
Het Changhua–Kaohsiung Viaduct is met 157,3 km de op een na grootste brug ter wereld. De brug bestaat uit een deel van Taiwan’s hogesnelheidsspoorwegsysteem dat langs de westkust van het eiland loopt. De brug werd in januari 2007 in gebruik genomen. In december 2012 had het systeem al meer dan 200 miljoen passagiers vervoerd.

  Top 10 Grootste Casino’s Ter Wereld

1. Danyang–Kunshan-brug, China (164,8 km)

Top 10 Langste Bruggen Ter Wereld
De Danyang–Kunshan-brug, op de Peking-Shanghai hogesnelheidstrein in China, is de langste brug ter wereld. Hij beslaat een totale afstand van 164,8 km. Tienduizend aannemers hebben er vier jaar over gedaan voor de voltooiing van de bouw van de Danyang-Kunshan, die in 2010 is voltooid. De spoorlijn is in 2011 in gebruik genomen. In hetzelfde jaar werd deze brug opgenomen in het Guinness Book of World Records.

Over de hele wereld zijn bruggen een essentieel type bouwwerk. De mens kan niet zonder, en deze constructies hebben duizenden jaren lang terreinen en mensen met elkaar verbonden. Met de verbazingwekkende architectonische hoogstandjes die mensen in de loop van de tijd hebben bereikt, zal het interessant zijn om te zien hoe deze lijst verandert naarmate de bruggen langer en nog verbazingwekkender worden.