Top 10 Kleinste En Schattigste Vogels Ter Wereld

Kleine vogels zijn een van de meest interessante wezens op aarde. Hun verschillende vluchtpatronen, kleurrijke veren, duidelijke kreten en liederen zorgen voor ontspanning en geluk. Ze spelen ook een belangrijke rol in de voortplanting van planten en geven de verandering van de seizoenen aan. Dit zijn de top 10 kleinste en schattigste vogels die in de wereld voorkomen.

10. Scharlaken schijnpaapje

 

De kleine mooie scharlaken schijnpaapje zijn onlosmakelijk verbonden met Australië. De volwassen vogels reiken tot een lengte van 10 - 13 cm en hebben een gewicht tot 13 gram. De scharlaken schijnpaapje zijn een van de unieke Australische vogels die op plaatsen wandelen en rennen waar andere vogels vroeger voorkwamen. Het mannetje heeft een schitterende rode kroon en borst. Ze hebben ook zwarte markeringen rond de keel en de ogen. De scharlaken schijnpaapje zijn ook vernoemd naar hun aantrekkelijke verenkleed.

In tegenstelling tot de mannelijke vogels zijn de vrouwtjes bruin en rozig en hebben ze een witte keel. Scharlaken schijnpaapje zijn vooral te vinden in graslanden, duinen en struiklanden van West- en Zuid-Australië. Tijdens het broedseizoen wordt het verenkleed van de mannelijke scharlaken schijnpaapje helderder. De vrouwelijke vogels leggen 3 - 5 roze of wit gekleurde eieren, hebben een grootte tussen de 1 en 3 centimeter. Ze voeden zich voornamelijk met insecten, spinnen, vruchten en zaden.

9. Maskerparulazanger

 

De maskerparulazanger is een kleine zangvogel die 11 cm lang wordt en vooral in het zuiden van Mexico en Texas te vinden zijn. De vleugels van de mannelijke maskerparulazanger zien er over het algemeen wit uit. In tegenstelling tot vrouwelijke maskerparulazanger zien hun vleugels er veel doffer uit van kleur. Er zijn 14 verschillende ondersoorten van maskerparulazanger in de wereld. Alle ondersoorten variëren van kleur en grootte (tussen 11 en 15 cm) Insecten, spinnen en bessen zijn de voornaamste onderdelen van hun dieet.

8. Suikerdiefje

 

Het suikerdiefje is nog zo een schattig vogeltje. Het kleine en kleurrijke suikerdiefje is te vinden in heel Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn 41 erkende ondersoorten van het suikerdiefje in de wereld. De grootte van de vogel varieert per ondersoort van 10 cm tot 13 cm. Ze hebben een zwart-grijs bovenstuk en felgele onderstukken. De scherp gebogen snavel van de suikerdief is perfect geschikt om nectar uit bloemen te halen. Suikerdiefjes komen voor in bossen en tropische wouden.

De kleine suikerdiefjes zijn zeer actieve vogels. Ze klampen zich vast aan bloemen om nectar uit de bloemen te halen. Voor het broedseizoen bouwen ze een bolvormig nest met behulp van gras en vegetatie. Nectar en fruit zijn het voornaamste voedsel van het suikerdiefje.

7. Goudsijs

 

Goudsijs, ook beter bekend als de Amerikaanse goudvink, is een kleine trekvogel en een nationale vogel van Lowa, New Jersey en Washington. Hun grootte varieert van 11 - 14 cm in lengte en 11 - 20 gram in gewicht. Ze hebben een spanwijdte van 19 - 22 cm en reizen meestal in groepen. Het grootste deel van de vogel is helder geel en het voorhoofd is zwart. De vleugels en de staart zijn zwart en kunnen ook witte vlekken op de staart vertonen. De vrouwelijke vogels zijn iets doffer dan die van kleurrijke mannetjes.

Amerikaanse goudvinken komen meestal voor in grote groepen. In het winterseizoen trekken ze van de Canadese grens naar de VS en Mexico. Tijdens het broedseizoen verhuizen ze naar North Carolina in de Verenigde Staten.

6. Bruine mangrovezanger

 

De bruine mangrovezanger is een van de kleinste zangvogels ter wereld. Ze worden maar 8 - 10 cm lang. Bruine mangrovezanger vogels komen voor in de kustgebieden en regenwouden van Australië. De bovenste delen zijn in olijfgrijs en hebben een crèmekleurig onderstuk. Ze komen meestal in kleine groepen van drie of vier vogels voor. Bruine mangrovezanger vogels brengen de meeste tijd door op boomtoppen om vliegende insecten te vangen.

5. Goudhaan

 

De goudhaan is de kleinste zangvogel van Ierland die 9 cm lang is. Ze zijn vernoemd naar hun felgele kroon. Het prachtige kleine vogeltje wordt ook wel 'koning der vogels' genoemd in heel Europa. De opvallende kroon van de vogel wordt ook gekenmerkt door een dikke zwarte aftekening. Ze hebben olijfgroene bovendelen en lichtgele onderstukken. Ze hebben ook een mooie kleine en dunne snavel.

In tegenstelling tot de mannetjesvogels is de kroon van de vrouwtjes in het zuiver geel. Het is de enige uitzondering tussen mannelijke en vrouwelijke goudhaantjes op het uiterlijk. Ze leven in loofbossen en tuinen. Goudhaan vogels staan bekend om hun hoge contactgeluiden, die bestaan uit een reeks tonen. Ze zingen meestal in het winterseizoen.

4. Goudkopgraszanger

 

De goudkopgraszanger is te vinden in India en Australië. Ze zijn slechts 10 cm lang en 10 gram zwaar. Het mannetje heeft een gouden kop, keel en borst. Tijdens het broedseizoen wordt hun verenkleed helderder dan in andere seizoenen. De vrouwelijke vogels hebben donkerbruine bovendelen en crèmekleurige onderstukken. Ze leven in drassige gebieden, landbouwgronden en kustgebieden.

De goudkopgraszanger bouwt voor het broedseizoen een nest met bladeren, grassen en spinnenwebben. Het is een van de beste nestenbouwers onder de vogelsoorten. Ze stelen spinnewebben om bladeren en grassen aan elkaar te naaien en zo een perfect rond nest te vormen. De goudkopgraszanger voedt zich met insecten en zaden.

3. Pardalotus

 

Het kleurrijke pardalotus is een van de kleinste Oostenrijkse vogels van 8 - 12 cm. De mannelijke en vrouwelijke pardalotus zijn bijna even groot. Ze leven in eucalyptusbossen in het hele land. Ze hebben zeer korte staarten en stoffige staarten. Hun aantrekkelijke vleugels zijn in het zwart met opvallende witte stippen. De onderrug en het hoofd hebben een opvallende olijfgroene bekleding. Ze spelen een belangrijke rol om de populatie van onder andere sapzuigende insecten zoals bladvlooien onder controle te houden in de Australische bossen.

2. Eucalyptushaantje

 

De 8 - 9 cm lange eucalyptushaantje is de kleinste bekende Australische vogel. De piepkleine soort komt overal in de bossen van Australië voor. Het eucalyptushaantje is vernoemd naar zijn korte bleke snavel. De vogel heeft lichtbruine veren en geelachtige onderstukken. Ze leven in kleine groepjes en blijven het hele jaar door in hetzelfde gebied. Ze maakten koepelvormige nesten met behulp van gras, vegetatie en veren voor het broedseizoen. De kleine en dikke snavel helpt de vogel om zeer kleine insecten te vangen.

1. Bijkolibrie

 

De bijkolibrie is de kleinste levende vogel ter wereld die inherent is aan Cuba. De kleine vogel heeft een lengte van ongeveer 5 cm en weegt 1.5 - 2 gram. De vrouwelijke bijkolibries zijn iets groter dan de mannelijke vogels. De bijkolibrie kan 80 keer per seconde in een ander patroon met zijn vleugel slaan. Tijdens het broedseizoen neemt de vleugelslag toe tot 200 keer per seconde. De kolibrie bezoekt 1200 tot 1500 bloemen op een dag en speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van het stuifmeel. Ze leven voornamelijk in de kustbossen van Cuba.

De mannelijke bijkolibrie heeft blauwachtige bovenstukken en grijswitte onderstukken. Het bovenste verenkleed van de vrouwelijke vogel is blauwachtig groen en het onderstuk is lichtgrijs. Bijkolibries voeden zich voornamelijk met nectar. Ze eten ook af en toe kleine insecten.