Top 10 Joe Rogan Complottheorieën

Top 10 Lijstjes Bizar

Joe Rogan is een razend populaire podcaster, en zijn podcast The Joe Rogan Experience is routinematig een van, zo niet de, meest beluisterde podcasts ter wereld. Het is gemakkelijk te zien waarom; Rogan spreekt met een niveau van openhartigheid en Han Solo-achtige nonchalance die soms aandoenlijk kan zijn. Zijn vermogen om open en eerlijk te zijn over elk onderwerp onder de zon is zijn grootste kracht. Het gaat echter gepaard met een even grote zwakte. Rogan's carrière - komiek, reality TV presentator en UFC commentator - laat hem vaak onervaren en ongeschoold over het onderwerp in kwestie. Dit heeft ertoe geleid dat Rogan een aantal excentrieke meningen over de wereld heeft, waarvan sommige zo ver gaan als een aluminiumfolie hoedje samenzwering. Gelukkig, heeft hij, tot eer van Rogan, veel van de gekste uitspraken teruggenomen en/of zich verontschuldigd toen hij door deskundigen werd geconfronteerd. Hoe dan ook, hier zijn tien van de beste Joe Rogan samenzweringen.

10. Joe Rogan verspreid leugens over bosbranden

https://youtu.be/3kHKPstZQVI Gevaarlijke, wijdverspreide bosbranden teisteren de westkust nu al jaren als gevolg van een aantal factoren, met name droogte, klimaatverandering en onverantwoordelijk menselijk gedrag. Eén factor die de branden niet veroorzaakte waren "linkse mensen" die leden aan "waanzin" die "je hoofd willen en ze willen bloed, en ze lijken niet bereid te zijn om genoegen te nemen met minder. "Rogan zei dit en meer in een aflevering van zijn podcast in september 2020, gebaseerd op een artikel dat hij las van een niet-geverifieerde bron. De FBI was snel om de bewering te ontkrachten, zeggende: "Samenzweringstheorieën en verkeerde informatie nemen waardevolle middelen weg van de lokale brandweer en politie agentschappen die de klok rond werken om deze branden onder controle te brengen. Help alstublieft onze hele gemeenschap door alleen gevalideerde informatie uit officiële bronnen te delen." Rogan bood zijn volledige verontschuldiging aan en gaf toe dat hij "gedupeerd" was en "sorry als ik jullie (de luisteraars) ook gedupeerd heb."

9. Gekke "B woorden" veranderen je in een vrouw

https://youtu.be/Hv7j_QBoywk Rogan heeft een lange geschiedenis van het niet begrijpen van transseksuelen en is al eerder bekritiseerd voor tactloze opmerkingen over het onderwerp, maar één springt eruit. In september 2020 stelde Rogan (opnieuw) de genderdysforie van Caitlyn Jenner in vraag, en suggereerde in plaats daarvan dat het leven met de Kardashians de transformatie van Caitlyn veroorzaakte. Hij zei: "misschien als je lang genoeg met gekke vrouwen leeft, veranderen ze je in één. Misschien word je gek." Er zijn duizend dingen om de Kardashians en Caitlyn Jenner voor te bekritiseren, maar dit is er niet echt één.

8. Een klassieker: De maanlanding was vervalst

https://youtu.be/7mmlmxamw_k Ah, een van de gouwe ouwe. Gewoon rauwe, onversneden samenzwering. Het goede spul. Rogan hield lange tijd vol dat de maanlanding bedrog was. Hij sprak vaak over documentaires die hij gezien had en die hem overtuigden. Het is zo'n leuke samenzwering omdat het relatief onschuldig en enigszins aannemelijk is. De Verenigde Staten zouden een moord doen om de ruimtewedloop te winnen, en hoewel die inderdaad in het echt gewonnen is, zonder bedrog, is het volkomen geloofwaardig dat we een landing in scène zouden hebben gezet als dat de winst zou betekenen. Rogan is sindsdien op zijn standpunt teruggekomen en zegt - tamelijk intelligent - dat hij het bewijs eerder zonder objectiviteit had bekeken en dat hij, toen hij eenmaal had geprobeerd zo objectief mogelijk te zijn, besefte dat hij zich had vergist en dus van mening was veranderd. Als iedere mafkees zo nederig en wijs kon zijn, zou de wereld er van de ene dag op de andere beter uitzien.

7. De anti-worm medicijnen voor uw hond zijn het geneesmiddel

https://youtu.be/fqb6NY4Yi74 De titel zegt bijna alles over deze. In april 2021 sprak Rogan met de komiek Dave Smith en zei dat hij had geluisterd naar podcasters Bret Weinstein en Heather Heying. In hun show heeft het duo het medicijn ivermectine gepromoot als een potentieel preventief en genezend middel tegen COVID. Ivermectine is alleen goedgekeurd voor de behandeling van parasitaire darmwormen, meestal bij huisdieren, en er is nog geen hard bewijs dat het ook maar enig effect heeft op COVID. Desondanks had Rogan Weinstein en Heying in zijn show en sprak hij zijn steun uit voor hun onbewezen geneesmiddel. Elke belangrijke gezondheidsorganisatie is het er over eens dat onbewezen behandelingen als ivermectine goed getest moeten worden voordat ze gebruikt mogen worden, en eerlijk gezegd heeft hun mening net iets meer gewicht dan die van Rogan.

6. De bloedkuur voor baby's

https://youtu.be/gMcJGnypBuQ Laten we Rogan even met rust laten. Deze samenzwering wordt niet door Rogan verspreid, maar gaat over hem. QAnon, de in diskrediet geraakte samenzweringsgroep die hun thuis hebben op 8chan (wat genoeg zou moeten zeggen), stuitte op een oude clip van Rogan's podcast waarin hij en de komiek Whitney Cummings grappen maakten over het gebruik van babybloed als gezichtsbehandeling om jong te blijven. De woordenwisseling tussen de twee was duidelijk een grapje, maar QAnon - niet bekend om hun gevoel voor humor of nuance - vatte het gesprek letterlijk op. De video werd wijd verspreid, en Q-volgelingen begonnen ongegronde beweringen te verspreiden dat Rogan een babymoordenaar is en hun huid gebruikt om zijn eigen huid jong te houden. Hoe hard we Rogan ook mogen aanpakken, hij is bij lange na niet van het niveau van Q.

5. Angelina Jolie veroorzaakte haar eigen aangezichtsverlamming van Bell

https://youtu.be/PD_UeVPT_6E Rogan heeft in zijn show een paar keer gezegd dat hij denkt dat Angelina Jolie gek is. Hij lijkt nooit precies te zeggen waarom, anders dan dat ze veel geadopteerde kinderen heeft (wat?), maar één keer ging hij te ver in zijn grapjes hierover. Jolie is gediagnosticeerd met de aangezichtsverlamming van Bell, een zenuwaandoening die spierzwakte of verlamming veroorzaakt aan één kant van het gezicht. Het kan plotselinge, angstaanjagende aanvallen veroorzaken die het gezicht blijvend verminken. Fans van professioneel worstelen zullen het kennen als de oorzaak van Jim Ross' decennialange strijd om duidelijk te spreken. Over Jolie zei Rogan: "Heeft ze Bell's verlamming?... Dat is het probleem met gekte: gekte gaat gepaard met allerlei neurotische shit." Zijn implicatie dat zenuwaandoeningen kunnen worden verholpen door normaal te doen is een beetje vreemd.

4. Geestesziekten bestaan niet

https://youtu.be/N1_JNLXZ7-A Dat is niet de enige keer dat Rogan zich heeft uitgelaten over psychische stoornissen en een dubieuze kijk op hun mechanismen heeft verspreid. Hij heeft meerdere malen beweerd dat ADHD geen echte stoornis is, waarbij hij een keer zei: "Zei er net niet iemand dat ze dat hebben uitgevonden? En dat het niet echt is?" Wat natuurlijk weer verkeerde informatie is van Rogan's kant. Rogan gelooft ook niet helemaal in het autisme spectrum. Hij zei ooit over autisme: "Ik hou niet van al die maffe etiketten als het om geestesziekten gaat, want ik weet niet of ik ze allemaal vertrouw. 'Hij zit in het spectrum.' Oh, is hij dat echt? Kun je dat wegen? Kun je dat spectrum op een weegschaal leggen? Kan je die kerel in een zwembad laten springen, en het leest hoe autistisch hij is?" Um, oke, Joe.

3. Zuid-Afrikaanse blanke genocide

https://youtu.be/HtNKfP3Aisg Een van de meer extremistische samenzweringen die Rogan heeft gepropageerd is de grondig ontkrachte (zeer) extreem-rechtse bewering van blanke genocide in Zuid-Afrika. Het complot beweerde dat blanke Zuid-Afrikanen het doelwit waren van zwarte Zuid-Afrikanen en vermoord werden als wraak voor de apartheid. Het probleem is dat de samenzwering aanvankelijk werd verspreid door de problematische blanke nationalistische groep AfriForum, en gebaseerd was op een opzettelijk verkeerde interpretatie van de moordstatistieken van het land. Kortom: Zuid-Afrika heeft een beangstigend probleem met gewelddadige aanvallen over de hele linie, en het isoleren van statistieken over blanke burgers terwijl de rest wordt genegeerd zou het zeker doen lijken alsof er een blanke genocide aan de gang is. Rogan was er weer snel bij om zijn standpunt te wijzigen toen deskundigen hem hielpen de gegevens te verklaren. Hij tweette: "Hoe meer ik er objectief naar gekeken heb, hoe meer ik denk dat geweld gewoon een HUGE probleem is in het algemeen in Zuid-Afrika en dat veel mensen de statistieken over boeren hebben geïsoleerd waardoor het lijkt alsof zij het doelwit zijn." Weer een samenzwering voor Rogan, maar weer een nederige draai en een eerlijk mea culpa.

2. Geen vaccins nodig

https://youtu.be/XVzghJZRq-U Waarschijnlijk de tweede grootste controverse voor Rogan was zijn bewering in april 2021 dat gezonde mensen niet gevaccineerd hoeven te worden tegen ziektes. Op een bepaald moment raadde Rogan zijn jonge luisteraars actief aan zich niet te laten vaccineren, door te zeggen: "Als je 21 jaar oud bent, en je zegt tegen mij, moet ik me laten vaccineren? Dan zeg ik nee." Zijn redenering: "Als je een gezond persoon bent, en je sport de hele tijd, en je bent jong, en je eet goed: zoals, ik denk niet dat je je hier zorgen over hoeft te maken. "De implicatie dat alleen zieke mensen vaccins nodig hebben laat een compleet tegenovergesteld begrip zien van hoe vaccins werken en waar ze voor dienen, om nog maar te zwijgen van onwetendheid over asymptomatische dragers en de kritieke noodzaak van kudde immuniteit. Rogan was er snel bij om zijn uitspraken (gedeeltelijk) in te trekken na berispingen van gezondheidsfunctionarissen, door te zeggen: "Ik ben geen dokter, ik ben een debiel, en ik ben een kooigevechtcommentator... Ik ben geen gerespecteerde bron van informatie."

1. Alex Jones had "zoveel dingen juist"

https://youtu.be/Ff-s5plUeF4 Dit is Rogan's grootste controverse tot nu toe en bracht zowel hem als Spotify een enorme hoeveelheid backlash van talrijke outlets. In oktober 2020 had Rogan samenzweringstheoreticus en notoire krankzinnige Alex Jones als gast op zijn podcast. Jones is vooral bekend om zijn bewering dat de overheid "chemicaliën in het water doet die de kikkers homo maken". Jones heeft ook de families van de slachtoffers van Sandy Hook geïntimideerd, waarbij hij een traditioneel extremistisch gezegde herhaalde dat zij betaalde "crisisacteurs" waren. Dit kostte Jones 126.000 dollar uit een aanklacht wegens smaad en leidde deels tot zijn ban op alle grote sociale media platforms. Toen Rogan Jones in zijn programma had, gaf hij een stem aan iemand die door de rechtbanken, het bedrijfsleven en het hof van de publieke opinie allemaal als noodzakelijkerwijs stemloos werd beschouwd. Rogan bleef Jones echter de hele tijd volgen en controleerde veel van zijn valse beweringen op feiten. Op sommige momenten knikte Rogan mee met Jones' retorische koortsdroom, maar hij was over het algemeen ijverig in het niet te ver volgen van Jones in het chemisch homoseksuele konijnenhol.