Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis

Mobiele telefoons zijn een integraal onderdeel van ons leven. We gebruiken ze elke dag en hebben het liefst altijd het nieuwste model op zak. Onze smartphones zijn nu kleine zakcomputers, maar dat was vroeger anders. In de loop der jaren zijn er een aantal iconische mobiele telefoons uitgebracht die de wereld op zijn kop zetten. Welke telefoons zijn dat? Dat kun je lezen in chronologische volgorde in deze top 10 van iconische mobiele telefoons in de geschiedenis.

10. Motorola DynaTAC 8000X (1983)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis


De wereld van de mobiele telefoons moest ergens beginnen. De eerste mobiele telefoons werden al in de jaren zeventig ontwikkeld. De Motorola DynaTAC 8000X uit 1983 was echter de eerste die aan de consument werd verkocht. Het was niet goedkoop, met een prijskaartje van bijna vierduizend dollar. De telefoon was zo groot dat hij niet in je zak paste en elf uur lang moest worden opgeladen voordat je hem kon gebruiken. Als je hem eenmaal aan de praat kreeg, kon je tot een half uur voordat de batterij leeg was bellen.

9. Motorola MicroTAC 9800X (1989)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
De eerste mobiele telefoons wogen elk ongeveer een kilo en waren veel te groot voor je zak. Dat maakte de telefoons niet zo mobiel. Daarom was het revolutionair toen Motorola de eerste telefoon ontwikkelde die klein genoeg was om de hele tijd mee te nemen. De Motorola MicroTAC 9800X was gedeeltelijk opvouwbaar, waardoor hij veel minder ruimte in beslag nam.

  Top 10 Snelste Vliegtuigen Ter Wereld

8. Nokia 1011 (1992)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
In de jaren tachtig waren de meeste mobiele telefoons vooral geschikt voor rijke zakenmensen die altijd en overal moesten kunnen bellen. Veel telefoons waren te duur voor de consument en bovendien niet handig in het gebruik. Dat veranderde toen Nokia de Nokia 1011 uitbracht. Deze telefoon was de eerste die gebruik maakte van GSM: Global System for Mobile Communication Network. Dankzij dit netwerk had je veel meer bereik met de telefoon.

7. Nokia Communicator (1996)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
De eerste smartphone werd uitgebracht in 1996. De Nokia Communicator was een kleine computer die je gemakkelijk in je zak kon stoppen. De telefoon had een compleet toetsenbord en 8MB opslagruimte. Je kon hem gebruiken om te bellen, maar het was ook mogelijk om e-mails te versturen via de telefoon. Het had ook een ingebouwd adresboekje voor al je contacten.

6. RIM 850 (1999)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
BlackBerry bracht zijn eerste telefoon uit in 1999. Het bedrijf werd toen nog RIM genoemd en introduceerde de RIM 850. In de praktijk was dit geen echte mobiele telefoon. Het was een kleine beeper met een qwerty-toetsenbord. Zo kon je wel berichten versturen en ontvangen, maar niet bellen.

  Top 10 Snelste Straaljagers

5. Nokia 3310 & Nokia 6210 (2000)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
De Nokia 3310 is misschien wel een van de beroemdste telefoons ter wereld. In totaal zijn er 126 miljoen exemplaren verkocht. De consumenten hielden van de screensavers, ringtones en spelletjes op de telefoon. Tegelijkertijd bracht het merk de Nokia 6210 uit. Dit model was vooral populair als zakelijke telefoon. Beide telefoons staan bekend om hun onverwoestbaarheid, daarom worden ze vaak voor de grap onverwoestbare mobiele telefoons genoemd. De kans is groot dat je ook een van deze modellen in je lade vindt.

4. Motorola Razr V3 (2004)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
Rond het jaar 2004 waren fliptelefoons zeer populair. De Motorola Razr V3 was de meest begeerde telefoon van het moment. Hij had een zeer dun ontwerp en paste daarom in elke zak. De telefoon was uitgerust met een camera, Bluetooth, had internettoegang en was geschikt voor MP3-ringtones. Al deze technische eigenschappen maakten het de meest populaire telefoon van zijn tijd.

3. BlackBerry Curve (2007)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
In 2007 raakten twee iconische mobiele telefoons op de markt die de markt volledig op zijn kop zetten. De eerste de zakelijke markt en de tweede de consumentenmarkt. Dit was misschien wel de meest populaire telefoon die BlackBerry ooit heeft uitgebracht. De BlackBerry Curve stond bekend om zijn kleine qwerty-toetsenbord en handige trackball waarmee je de telefoon kon bedienen. De ingebouwde camera was een leuk extraatje voor de gebruikers van de telefoon. Het grote voordeel van de telefoons was dat je gratis berichten kon versturen, wat ook wel pingen werd genoemd. Dat kon alleen als je vrienden ook een BlackBerry hadden.

  10 Beste PS5 Functies Die Sony Heeft Bevestigd

2. iPhone (2007)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
Vandaag de dag is een wereld zonder iPhones niet meer denkbaar. Ondertussen, 13 jaar na de release van de eerste iPhone. Toen de telefoon in 2007 werd aangekondigd, viel de telefoon meteen op door zijn strakke vormgeving. Geen toetsenborden, maar een eenvoudig touchscreen met een enkele homeknop. Apple transformeerde het ontwerp van alle mobiele telefoons die zouden volgen. Het succes van de iPhone was ongekend. Mensen stonden in de rij om deze zeldzame telefoon te bemachtigen.

1. Samsung Galaxy S (2010)

Top 10 Iconische Mobiele Telefoons In De Geschiedenis
Apple was een aantal jaren de grote ster in de mobiele telefonie, maar dat veranderde toen de Samsung Galaxy S werd uitgebracht. Hiermee introduceerde Samsung een gloednieuwe telefoonlijn waarmee ze de concurrentie met Apple aan konden gaan. Goede camera’s, een snelle processor en een Super AMOLED touchscreen moesten techneuten aantrekken. Vandaag de dag is de strijd tussen Apple en Samsung nog steeds aan de gang.