Top 10 Heetste Pepers Ter Wereld

De titel voor de heetste peper is iets wat vaker wordt uitgedaagd dan je zou denken. Elk jaar, gaan hete peperkwekers op zoek naar een nieuwe mix of hybride, aarde, en temperatuur om pepers te kweken die zullen vechten om de toppositie, of het verslaan van de vorige recordhouder, om de heetste peper te worden. De concurrentie is moordend. In deze lijst kijken we naar de top 10 heetste pepers in de wereld op basis van hun potentiële pittigheid, wat wordt gemeten in Scoville-eenheden (De schaal van Scoville, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912, meet de heetheid van chilipepers en pittige sauzen.)

Laat de namen van deze hete chilipepers, zoals Scorpion en Reaper een duidelijke waarschuwing zijn. Deze pepers zijn immens heet, en als dusdanig moeten ze voorzichtig worden gehanteerd. Als je gaat dansen met de duivel, draag dan keukenhandschoenen, een veiligheidsbril en wees vooral voorzichtig tijdens het hele bereidingsproces.

Zonder verder oponthoud zijn dit de top 10 heetste pepers in de wereld.

10. 7 Pot Barrackpore - 1.000.000.000 tot 1.300.000 SHU

 

De 7 Pot Barrackpore is groter en iets heter dan een traditionele Trinidad 7 Pot peper en behoort tot de heetste paprika's ter wereld. Hoewel qua smaak heeft de Barrackpore variëteit de neiging om iets bitterder en iets minder zoet te zijn dan andere 7 Pot pepers (en ook andere superhots). Deze superhot dankt zijn naam aan de stad waar hij oorspronkelijk werd ontdekt - Barrakpore, Trinidad.

9. 7 Pot Brain Strain - 1.000.000 1.350.000 SHU

 

7 Pot pepers staan bekend om hun genadeloze pittigheid en de 7 Pot Brain Strain peper is daarop geen uitzondering. Dit is een verschroeiende hete peper, met een fruitige, licht rokerige smaak met een brandend gevoel in de mond dat om de hoek loert. Wat de 7 Pot Brain Strain zo anders maakt, is het uiterlijk van de chilipeper. Deze chili werd gekweekt met de bedoeling om het te doen lijken menselijke hersenen - klonterig, vouwen en bolvormig - met meer interne membranen dan de meeste andere 7 Pot chilipepers. Het is een unieke visuele twist die niet vaak op de peper schaal gevonden wordt.

8. Naga Viper - 900.000 tot 1.382.118 SHU

 

De Naga Viper heeft een behoorlijke stamboom achter de rug. Het is een hybride kruising tussen drie super hete pepers - de ghost pepper, de Naga Morich, en de Trinidad Moruga Scorpion. In 2011 nam het de officiële Guinness Book titel als 's werelds heetste chilipeper, door de Infinity pepper te verslaan. Het verloor de titel in 2012, maar toch weinigen wisten de titel de behouden wat de Naga Viper als een van de meest gekende pikante pepers maakt. Het heeft de intense hitte van de scorpion peper met een traag branderig gevoel van de ghost peper.

7. Trinidad Scorpion Butch Taylor - 800.000 tot 1.463.700 SHU

 

De "Butch T" is een soort van de Trinidad Scorpion peper en heeft 3 jaar lang de titel Guinness Book voor de heetste peper ter wereld. Hier staat hij op de zevende plaats voor zijn piek bereik, maar het heeft de neiging om uit te komen tot een gemiddeld warmere temperatuur dan de Trinidad Moruga Scorpion (die de veel hogere potentiële piek warmte heeft).

6. Naga Morich - 1.000.000 tot 1.500.000 SHU

 

De Naga chili, plaatselijk bekend als Naga Morich, is een chilipeper geteeld in het noordoosten van India en Bangladesh. Het is een van de heetst bekende chilipepers, en is nauw verwant aan de Bhut jolokia.

5. Dorset Naga - 1.000.000 tot 1.598.227 SHU

 

De Dorset Naga is een soort super Naga Morich. Hij is ontwikkeld door te kiezen uit de zaden van de best mogelijke Naga Morich pepers, waardoor er een populaire peper op zich ontstaat met een beetje extra pit. Alleen de smaken (zoet en bloemig) zijn vergelijkbaar tussen deze twee pepers.

4. Pot Douglah - 923.889 tot 1.853.986 SHU

 

De 7 Pot Douglah is niet uw typische 7 Pot peper. Hij rijpt tot een chocoladebruine kleur en heeft meer een zoete en nootachtige smaak dan een fruitsmaak. En in termen van pittigheid, het is een belangrijke verbetering ten opzichte van andere 7 potten - op zijn hoogtepunt benadert het de 2 miljoen Scoville warmte-eenheden, die slechts een paar pepers ooit hebben benaderd of zelfs overtroffen.

3. Trinidad Moruga Scorpion - 1.200.000 tot 2.000.000 SHU

 

De Trinidad Moruga Scorpion (Capsicum Chinense) is een chilipeper ontwikkeld uit de Trinidad Scorpion. De peper wordt in 2012 enkele maanden door het Guinness Book of Records erkend als de heetste peper ter wereld. Daarmee verdreef hij de Naga Jolokia die deze titel sinds 2007 droeg. Bij een onderzoek van het New Mexico State University Chili Institute bleek de Trinidad Moruga Scorpion tot 2.009.231 SHU op de Scovilleschaal te scoren. Dat is zo'n twee keer meer dan de Naga Jolokia. Gemiddeld heeft deze chilipeper een Scovillewaarde van ongeveer 1.2 miljoen, maar met een grote variatie. Vooral de omstandigheden waarin de plant leeft zijn van grote invloed. Bij stressvolle situaties zoals hoge temperaturen of droogte worden de vruchten beduidend heter. Later in 2012 ging het record over naar de Carolina Reaper met gemiddeld 1.569.300 SHU.

2. Komodo Dragon Pepper - 1.400.000 tot 2.200.000 SHU

 

De Komodo Dragon is naar verluidt een van de heetste chilipepers ter wereld, met ongeveer 1.4 miljoen Scoville warmte-eenheden. De peper werd in 2015 aangekondigd en werd in de Tesco-winkels verkocht. De peper is ook opmerkelijk voor wat werd beschreven als een 'vertraagde reactie' -Eleanor Mansell, die chilipepers koopt voor Tesco, zei: 'In eerste instantie smaakt u een heerlijke hete fruitigheid, maar na ongeveer 10 seconden is de volle kracht van dit kleine duiveltje daar staat je hele mond staat in brand.' Volgens een Tesco-koper is de Komodo Dragon Pepper hun populairste paprika geworden in 2015.

1. Carolina Reaper - 2.200.000 SHU

 

De Carolina Reaper is een chilipeper behorend tot de soort Capsicum chinense. Het Guinness Book of Records heeft de Carolina Reaper eind 2013 uitgeroepen tot heetste peper. Daarmee werd deze chilipeper enkele maanden na de aanduiding van zijn voorganger, de Trinidad Moruga Scorpion, al tot nieuwe kampioen in de wedloop voor steeds pikantere pepers gekroond. De Amerikaanse kweker Ed Currie cultiveerde in zijn bedrijf PuckerButt Pepper Company in Rock Hill (South Carolina) een pepersoort die qua pikantheid in de buurt komt van pepperspray. Op de Scovilleschaal, die de 'heetheid' van pepers meet, scoort de Carolina Reaper gemiddeld 1.569.300 eenheden volgens onderzoek aan de Winthrop University in South Carolina. Een uitschieter haalde zelfs de 2.2 miljoen.

Eervolle vermeldingen

Laten we het hebben over enkele opkomende hybride pepers die veelbelovend zijn. Deze twee hete pepers zullen aan de lijst worden toegevoegd zodra hun geldigheid is bevestigd.

Dragon’s Breath 2.483.584 SHU

Zou de Dragon’s Breath peper de nieuwe heetste peper ter wereld kunnen zijn? Alleen de tijd zal het leren. Guinness World Records heeft de SHU (Scoville Heat Unit, een maat om de pittigheid te meten) waarden nog niet bevestigd.

Pepper X - 3,180,000 (onofficieel) SHU

Pepper X is een cultivar van Capsicum chilipeper, gekweekt door Ed Currie, de maker van de Carolina Reaper. Pepper X is het resultaat van meerdere kruisingen die een uitzonderlijk hoog gehalte aan capsaïcine in de pepers produceerde. De uitzonderlijke hitte van de chilipeper is ontwikkeld gedurende de laatste 10 jaar van het kweken van de chilipeper. Currie verklaarde dat het 'twee keer zo heet is als de Carolina Reaper' waardoor het de heetste peper ter wereld zou zijn met een Scoville-weegschaal van 3,18 miljoen stuks, maar dit werd niet bevestigd door de Guinness World Records in 2019.