Top 10 Grootste Nationale Parken In De Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben 62 nationale parken op hun grondgebied, die worden onderhouden door de National Park Service. Deze parken zijn opgericht om het natuurlijke landschap in stand te houden, de ecosystemen te beschermen voor de planten en dieren die in de parken leven, en om de bevolking te laten genieten van de natuur, bezienswaardigheden en lichaamsbeweging.

Om een nationaal park te zijn, moet de oprichting van het park worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. Nationale parken zijn dan ook meestal plaatsen met unieke, kwetsbare wilde dieren of prachtige natuurgezichten.

10. Everglades, Florida (6.106,50 vierkante km)

 

Het Everglades National Park bevindt zich in Florida. Een tropische wildernis bestaande uit wetlands en bossen, fauna zoals waadvogels, panters, krokodillen en zeekoeien komen allemaal samen in deze uitgestrekte waterhabitat.

Het werd uitgeroepen tot nationaal park om het fragiele ecosysteem te beschermen, aangezien het een belangrijke habitat en broedplaats is voor verschillende kwetsbare en bedreigde dieren. Het staat zowel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als op de lijst van biosfeerreservaten.

9. Kobuk, Alaska (7.084,90 vierkante km)

 

Kobuk Valley National Park is een andere plek van eenzaamheid in Alaska, gelegen op minder dan 50 km van de poolcirkel. Net als sommige andere nationale parken in Alaska is ook dit park niet over de weg bereikbaar, en bezoekers komen er per luchttaxi. Bezoekers moeten ook al hun eigen benodigdheden meebrengen voor de activiteiten die hier mogelijk zijn, zoals kamperen en hondensleeën. Bijna 1 miljoen kariboes migreren in de lente naar het noorden en in de herfst terug naar het zuiden, waardoor dit park een drukke plek is. Wilde rivieren, zandduinen, rode bluffs, en fossielen maken het park tot een aantrekkelijke bestemming.

8. Yellowstone, Wyoming/Montana/Idaho (8.983,20 vierkante km)

 

Yellowstone National Park strekt zich uit over de staten Wyoming, Montana en Idaho. Het is het oudste nationale park, opgericht in 1872 door president Ulysses Grant. Natuurwonderen zoals geisers, hete bronnen, watervallen, meren en wilde rivieren zijn hier in overvloed te vinden. De helft van alle geisers ter wereld is in dit park te vinden, evenals de grootste supervulkaan op het continent, de slapende Yellowstone Caldera. Grizzly's, bizons, elanden, antilopen, valken, adelaars, pelikanen, zwanen, poema's en wolven bewonen dit wilde land.

7. Lake Clark, Alaska (10.602,00 Vierkante Km)

 

Lake Clark National Park ligt ook in Alaska. Actieve vulkanen, gletsjers, wilde rivieren en wilde dieren zijn de attracties in dit wildernis park. Bruine beren komen naar het gebied om zich te voeden met de grote zalmpopulaties in het park, dus beren kijken is een populaire activiteit voor degenen die het park bezoeken. Hoewel, een bezoek kan moeilijk zijn, omdat het park geen wegen heeft, en het kan alleen per boot of zweefvliegtuigen worden bereikt.

6. Glacier Bay, Alaska (13.044,60 Vierkante Km)

 

Glacier Bay is een ander park in Alaska dat een van 's werelds grootste gletsjerijslandschappen herbergt. Het witte landschap wordt gecompleteerd door herten, geiten, beren, watervogels, walvissen en bruinvissen. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een biosfeerreservaat. Het is een geweldige locatie voor sporten zoals raften en wandelen, maar ook voor rustiger activiteiten zoals vogels kijken.

5. Death Valley, Californië (13.793,30 vierkante km)

 

Death Valley National Park ligt langs de grens tussen Californië en Nevada. Bezoekers aan het park kunnen bergen met besneeuwde toppen, kleurrijke rotslagen, met water gevulde ravijnen en schijnbaar eindeloze duinen verwachten.

Het ligt op een grensgebied tussen verschillende valleien en woestijnen: de Panamint, Eureka en Saline valleien maken elk deel uit van het park, evenals het Great Arid Basin en de Mojave Desert. Het park maakt de bescherming mogelijk van de unieke en diverse landschappen en ecosystemen die hier worden aangetroffen, en als zodanig is het een door de UNESCO aangewezen Biosfeerreservaat.

4. Katmai, Alaska (14.870,30 vierkante km)

 

Katmai National Park is een ander enorm park in Alaska. Het gebied is bekend om zijn reeks actieve vulkanen; de meest indrukwekkende daarvan is zijn naamgenoot, Mount Katmai. Het heeft ook een breed assortiment aan wilde dieren, zoals vogels, grizzly's en elanden. Spectaculaire watervallen, fjorden, moerasgebieden en dichtbeboste gebieden zijn de belangrijkste attracties van dit park. Het grootste deel van Katmai is aangewezen als wildernisgebied, wat betekent dat alle vormen van jacht verboden zijn.

3. Denali, Alaska (19.185,80 vierkante km)

 

Denali National Park, is een ander indrukwekkend wildernisgebied om te verkennen in Alaska. De hoogste top in het park, Mount Mckinley (20.310 voet), is de hoogste in Noord-Amerika. Fossielen kunnen worden gevonden in sommige gebieden, terwijl gletsjers (16% dekking) bestaan op de hogere hoogten. Grizzly en bruine beren, kariboes, schapen, elanden, en een verscheidenheid aan vogels zijn enkele van de fauna in het park. Denali is een ideale plek voor winterse activiteiten zoals sneeuwscooteren, hondensleeën of langlaufen.

2. Poort naar de Noordpool, Alaska (30.448,10 vierkante km)

 

Het Gates of the Arctic National Park ligt ook in Alaska. Het is het meest noordelijke en tevens één van de meest afgelegen nationale parken in de VS en heeft geen wegen. Het is dan ook het minst bezochte nationale park van het land, maar het werd als nationaal park aangewezen om het natuurlijke landschap en de ecosystemen te behouden. Zes wilde rivieren, boreale bossen, oude zeebodems, kliffen, en bergketens die zich uitstrekken tot aan de Noordelijke IJszee maken allemaal deel uit van de topografie van dit park.

1. Wrangell-St. Elias, Alaska (33.682,60 vierkante km)

 

Het Wrangell-St. Elias National Park ligt in Alaska. Met 33.682,60 vierkante km is het het grootste nationale park van het land. Bezoekers aan het park kunnen er Alaska beren, elanden, wolven, bizons en kariboes in hun natuurlijke habitat observeren. Zalm, zeeleeuwen en zeehonden zwemmen in het water en besneeuwde vulkanen vormen de horizon.