Top 10 Grootste Huizen Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Gebouwen

Huizen zijn zeker de meest gekoesterde bezittingen van een mens. Deels omdat ze zorgen voor een comfortabel leven en deels omdat ze de belangrijkste manieren zijn om de sociale status van hun bewoners te laten zien. En in onze moderne en al te competitieve wereld is status uiterst belangrijk. Vooral voor sommige van de mannen en vrouwen van de huidige high society.

Terwijl voor de meeste mensen een fatsoenlijk huis meer dan genoeg is, zijn het voor sommigen alleen reusachtige ostentatieve herenhuizen die aan hun grenzeloze verwachtingen voldoen. En je kunt er zeker van zijn dat die verwachtingen met meer geld komen dan ze kunnen tellen. Maar, en we moeten hier eerlijk zijn, dat betekent niet dat de huizen waar we het over gaan hebben niet mooi zijn, want dat zijn ze wel. Ze zijn gewoon prachtig.

Buiten hun enorme omvang zijn hun stijl en architectuur iets waar velen van ons slechts van kunnen dromen. Groots, stijlvol en vol met technologie, dit zijn de top 10 grootste huizen in de wereld op dit moment.

10. Château Pensmore – Highlandville, Missouri – 6708 m²

 

Terwijl de meeste mensen enorme huizen bouwen om hun sociale status te verbeteren of om te pronken met hun koopkracht en hun extravagante smaak op het gebied van design en esthetiek, besloot deze ene kerel genaamd Steven Huff er een te bouwen om iets anders te bewijzen. Iets veel anders dan de meesten zouden verwachten.

Steven Huff is een astrofysicus en voormalig CIA-officier en zijn plannen voor het enorme herenhuis is om te bewijzen dat een huis, een kogel, bom, aardbeving, vuur, tornado, orkaan en zo'n beetje alles kan weerstaan.

De bouwwerkzaamheden begonnen in 2008, maar de toekomst is nog steeds onduidelijk. Het laatste nieuws is dat de eigenaar wil dat het huis wordt afgebroken en opnieuw wordt gebouwd omdat het niet zo sterk is als hij wenste, waarbij hij het bouwbedrijf de schuld geeft.

9. The One - Bel Air, Californië - 6874 m²

 

Verondersteld en gebouwd door filmproducent en vastgoedontwikkelaar Nile Niami, zal het 6874 vierkante meter grote pand in Bel Air, Californië, bijgenaamd 'The One', - wanneer het klaar is - het duurste huis in Amerika zijn. De prijs van deze moderne schoonheid stijgt tot de verbazingwekkende som van 500 miljoen dollar.

Te veel? Waarschijnlijk. Te groot? Hangt af van wie je het vraagt. Te ostentatief? Nou, het antwoord is hetzelfde, het hangt af van wie je het vraagt. Maar wat zeker is, is dat het huis bijna alle voorzieningen heeft die je kunt bedenken, inclusief - maar niet beperkt tot - een 450 vierkante meter grote slaapkamer, een IMAX-bioscoopscherm, vier zwembaden, een garage voor niet minder dan 30 auto's en een 789 vierkante meter grote nachtclub.

Met 20 slaapkamers en 30 badkamers en een speciaal ontworpen kwallenruimte lijkt The One meer op een feesthuis dat gebruikt wordt voor allerlei evenementen dan op een echt thuis.

8. Villa Leopolda - Côte d'Azur - 7432 m²

 

Gebouwd tussen 1929 en 1931 door de Amerikaanse architect Ogden Codman Jr. en behorend tot de Braziliaanse miljardair Lily Safra tot 2008, toen ze het uiteindelijk verkocht aan een Russische oligarch, Villa Leopolda is een geschiedenisboek op zich. Gelegen aan de Franse Rivièra, behoorde het eerst toe aan koning Leopold II van België die het bouwde als een geschenk voor zijn maîtresse Blanche Zélie Joséphine Delacroix.

De 7432 vierkante meter grote woning werd zelfs gebruikt als militair hospitaal tijdens de zware Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig wordt de enorme villa beschouwd als een van de duurste Europese woningen, getaxeerd op iets meer dan 500 miljoen dollar. Het pand beschikt over twee gastenverblijven met in totaal 11 slaapkamers en 14 badkamers, immense tuinen en waarschijnlijk het beste strand van het hele continent.

7. La Reverie - Palm Beach, Florida - 7862 m²

 

La Reverie, gekocht voor een bescheiden bedrag van 4,5 miljoen dollar in 1995, is de grootste beroemdheidswoning in Palm Beach, Florida en nummer 7 over de hele wereld. Het lijkt een beetje op een huis dat op deze foto wordt weergegeven, maar geloof ons, het is vrij massief. Behalve comfortabel wonen, gebruiken de huidige eigenaren het ook voor het organiseren van liefdadigheidsevenementen en concerten.

La Reverie werd gebouwd door Sydell Miller, de eigenaar van Matrix Essentials, een haarproductbedrijf. De locatie had niet beter kunnen zijn, want Palm Beach trekt alle rijken en beroemdheden aan. Wat een goede zaak is als je grote herenhuizen voor grote bedragen wilt verkopen.

6. Modern Versailles - Windermere, Florida - 8361 m²

 

Het megahuis van Versailles, gelegen in Orange County, Florida, is eigendom van Jaqueline en David Siegel, de CEO van Westgate Resorts. Het enorme landgoed was zo lang in aanbouw dat het echtpaar op een gegeven moment het immense huis bijna kwijt raakte.

Met een hoofdslaapkamer van 743 vierkante meter en meer dan 30 badkamers, 15 slaapkamers, 11 keukens en 6 zwembaden, trok de kolos veel aandacht en was te zien in verschillende documentaires, waarvan de beroemdste The Queen of Versailles was.

5. Witanhurst - Londen, Engeland - 8361 m²

 

Witanhurst is na het Buckingham Palace het grootste wooncomplex in Londen. Het is ontworpen door architect George Hubbard en gebouwd tussen 1913 en 1920, met een deel van het voormalige Parkfield landgoed dat op het massieve terrein stond.

Het 8361 vierkante meter grote landgoed bevat alle moderne voorzieningen die men zich kan wensen, zoals een zwembad met sauna en fitnessruimte, een bioscoop, een massagesalon en voldoende parkeergelegenheid. De eigenaar? Het lijkt de Russische miljardair Andrey Guryev te zijn, die het in 2008 voor bijna 64 miljoen dollar kocht.

4. Safra Mansion - Sao Paulo, Brazilië - 10869 m²

 

Gelegen in Sao Paulo, Brazilië, doet het Safra Mansion een beetje denken aan de Villa Leopolda aan de Franse Riviera, die eigendom was van Lily Safra en haar man Edmond, een bekende bankier die stierf in een verdachte brand in zijn herenhuis in Monaco in 1999.

Het Safra Mansion is een enorme 10869 vierkante meter groot landgoed met maar liefst 130 kamers, binnen- en buitenzwembaden en het is omgeven door een hoge muur. Wat er binnen is, is bij velen niet bekend, want de Safra-familieleden houden zich graag op zichzelf. Ze staan erom bekend dat ze over de hele wereld verschillende superdure eigendommen hebben.

3. Biltmore Estate - Asheville, North Carolina - 16622 m²

 

De Biltmore Estate in Asheville, North Carolina wordt beschouwd als de grootste particuliere woning in de Verenigde Staten, en het is geen wonder met zijn 16622 vierkante meter prachtige omgeving. Het werd in 1895 voltooid en de architectuur maakt de schoonheid van het berglandschap in het gebied compleet.

In tegenstelling tot de meeste andere particuliere herenhuizen in de wereld, heeft het Biltmore Estate een eigen draai. In 1930 werd het opengesteld voor het publiek en bood het onderdak in het Village Hotel of de viersterren herberg van het landgoed, plus gastronomisch eten en hun eigen wijn.

Biltmore Estate is eigendom van spoorweg- en scheepsmagnaat Cornelius Vanderbilt en heeft een kasteelachtige uitstraling en maar liefst 250 kamers. Voeg daarbij 43 badkamers, 65 open haarden, een bowlingbaan, een 23.000 boekenbibliotheek en een groot overdekt zwembad plus alle moderne voorzieningen waarvan je kunt dromen en je hebt een van de beste huizen ter wereld. Of, om niet subjectief te zijn, een van de grootste.

2. Antilia - Mumbai, India - 37161 m²

 

Terwijl de meeste mensen voor zichzelf grote herenhuizen bouwen, besloot een bepaalde kapitalist in India om voor zichzelf een persoonlijke wolkenkrabber te bouwen. De Indiase farmaceutische magnaat Mukesh Ambani is de eigenaar van Antilla, een 27 verdiepingen tellend 167 meter hoog gebouw in het hart van Mumbai, India.

Met een totale oppervlakte van 37161 vierkante meter is het nu de op één na grootste privéwoning ter wereld en nam het meer dan 1 miljard dollar in beslag. Maar dat was waarschijnlijk niet te veel voor de eigenaar, die toch de rijkste man van India is, met een netto waarde van meer dan 30 miljard dollar.

Het gebouw heeft een unieke architectuur, waarbij elke verdieping anders is ontworpen en waarbij verschillende materialen zijn gebruikt. Het hele gebouw is gebouwd met Vastu shastra als centrale filosofie, wat een traditionele hindoeïstische kunst van het bouwen van huizen is. Elke verdieping heeft zijn eigen doel, van autogarages tot spa's, gymnastiek- en binnenzwembaden en zelfs een helipad op de top.

1. Istana Nurul Iman Palace - Brunei -199741 m²

 

Wat zou het grootste huis ter wereld kunnen zijn als het geen enorm luxueus paleis was? De officiële residentie van de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah, Istana Nurul Iman Palace is met zijn 199741 vierkante meter ruimte veruit het grootste huis ter wereld.

Met maar liefst 1.788 kamers en 257 badkamers, een garage voor 110 auto's, paardenstallen, een feestzaal, zwembaden en zelfs een moskee die 1.500 mensen kan verzamelen, zal het paleis zeker indruk maken op veel mensen.

Het werd in 1984 ontworpen door Leandro V. Locsin en gebouwd door de Filippijnse firma Ayala International. En aangezien de meesten van jullie misschien wel nieuwsgierig zijn naar de kosten van zo'n betoverend huis, stijgt het tot een flinke $1,4 miljard.