Top 10 Duurste Restaurants In De Wereld

Top 10 Lijstjes Duurste

Miljoenen uitgaven voor bouw en ontwerp, het aannemen van eersteklas personeel, en het kiezen van ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn wat restaurants doen om hun waardevolle reputatie in de voedingsmiddelenindustrie te verdienen. Als je de ultieme uitbundige eetervaring wilt beleven, kijk dan eens in deze restaurants. Je vraagt je misschien af waarom sommige van de dure restaurants die je kent niet op de lijst staan, maar door de pandemie zijn sommige van hen op dit moment niet open. Maar na het coronavirus komen ze misschien toch op deze lijst.

10. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Parijs, Frankrijk)

Alain Ducasse au Plaza Athénée
Met de witte en gouden mijmeringen en enorme kroonluchters waar kristallen op druipen, kun je zien dat de plaats beslist duur is. Een vijfgangenmenu kost 395€ (ongeveer $ 458), maar je kunt ook een afzonderlijk gerecht eten dat een prijs heeft van ongeveer 195€ of $ 226.

9. The Chef's Table at Brooklyn Fare (New York, Verenigde Staten)

The Chef's Table at Brooklyn Fare
Het degustatiemenu van Chef's table kost $ 394,36 per persoon, exclusief de sake of wijn. Het is overwegend meer op schaaldieren en visgerechten. Het is een van de restaurants in Amerika waar je moeilijk een reservering kunt krijgen. Gelukkig kun je de indrukwekkende wijnen en gerechten nu voor een veel lagere prijs proeven via Caviar vanwege de pandemie.

8. The French Laundry (Washington, Verenigde Staten)

The French Laundry
Dit restaurant van Chef Thomas Keller ligt in Yountville, Californië. Als je een restaurant zoekt dat voor speciale gelegenheden serveert, is dit restaurant perfect. Het degustatiemenu van de chef en de heerlijke groenten om buiten te eten kosten $ 350 per persoon.

7. Restaurant Le Meurice (Parijs, Frankrijk)

Restaurant Le Meurice
Een van de meest extravagante restaurants in Parijs, Le Meurice riekt naar weelde. Het restaurant pronkt met grandioze interieurontwerpen, kroonluchters, vintage spiegels en fresco's, waaronder moderne ontwerpen zoals sculpturen die op water zijn geïnspireerd en Space Age stoelen. Er worden actuele dinermenu's aangeboden die elk $ 289 kosten, en het andere kost $ 370.

6. Restaurant de l'Hotel de Ville (Crissier, Zwitserland)

Restaurant de l'Hotel de Ville
Wil je de beste keuken van Zwitserland proeven, probeer dan Restaurant de l'Hotel de Ville te bezoeken, dat in Crissier van Zwitserland ligt. De goedkoopste maaltijd die ze aanbieden kost 60 Zwitserse frank, terwijl het meergangenmenu dat ze serveren een prijs heeft die begint vanaf 390 Zwitserse frank.

5. Guy Savoy (Parijs, Frankrijk)

Guy Savoy
Het Las Vegas' Guy Savoy restaurant biedt verschillende menu's aan en ze hebben allemaal torenhoge prijzen. Een dine-in a la carte heeft een prijs van $125, terwijl het hoofdmenu voor een individu met premium wijn inbegrepen $555 kost. Wil je het Krug Chef's Table menu, dat champagne en 10 gangen omvat, maak dan je portemonnee gereed voor een bedrag van $650.

4. Ithaa Undersea Restaurant (Maldiven)

Ithaa Undersea Restaurant
Op 5 meter onder de zeebodem van de Malediven ligt een van de schitterendste restaurants op aarde, dat ook nog eens een prijs heeft van $ 330 voor een hoogstaand diner en $ 220 voor een lunch onder de zee. Als je een uniek restaurant zoekt om in te dineren, is Ithaa Undersea Restaurant misschien een goede keuze.

3. The Krug Room (Mandarin Oriental, Hong Kong)

The Krug Room
Te vinden in Hong Kong in het Mandarin Oriental-Krug Room is een van de pronkstukken van de stad. Robin Zavou, de chef van de Krug Room maakt drie smakelijke menu's met zeevruchten en vlees van hoge kwaliteit, gepaard met Champagne van Krug; de prijs varieert van $375 tot $760, goed voor zes gasten.

2. Le Pre Catelan (Parijs, Frankrijk)

Le Pre Catelan
Le Pre Catelan is een pareltje in Parijs dat onder leiding staat van de vermaarde chef Frederic Anton. Ze serveren een kostelijk achtgangenmenu met langoustineravioli met bladgoudgelei en foie gras, kalfszwezerik en met kersenbomen gerookte zalm dat je een royaal bedrag van 290€ of $336 kost.

1. Kitcho Arashiyama Honten (Kyoto, Japan)

Kitcho Arashiyama Honten
Vermeld als een van de top bezochte plaatsen door de toeristen na COVID-19 -biedt vier verschillende tastbare menu's, die elk met een ander niveau van extravagantie komen. Een enkele maaltijd komt met sashimi, pickles, soep, gestoomde rijst, een langzaam gegaard, gegrild en bijgerecht inclusief zoetigheid, groene thee, en wat fruit - de kosten variëren van $375 tot $565 en de rekening kan oplopen tot $754 inclusief belastingen en toeslagen.