Top 10 Duurste Diamanten

Top 10 Lijstjes Duurste

Terwijl alle diamanten uit de aarde worden gewonnen, worden niet alle diamanten gelijk gevormd. Diamanten worden gevormd op 500 km onder de aardkorst, vaak meer dan 3 miljard jaar oud, en ontstaan wanneer koolstof zowel aan enorme druk als hitte worden blootgesteld. De zeldzaamste diamanten zijn de uitzonderlijk grote diamanten, of met een opmerkelijke kleur en helderheid. In de loop der jaren hebben deze zowel gebiologeerd gemmologen en verbrijzelde diamant prijsrecords. Dus wat zijn de duurste diamanten? We hebben een lijst samengesteld van de top 10 van duurste diamanten tot nu toe.

10. Moussaieff Red Diamant - 8 miljoen dollar

Rode diamanten behoren tot de zeldzaamste en meest gezochte diamanten ter wereld. Ontdekt in Brazilië in de jaren 1990, de Moussaieff Red (voorheen bekend als het Rode Schild) is momenteel de grootste natuurlijk gekleurde fancy rode diamant gesorteerd door het Gemological Institute of America (GIA). Een driehoekige briljant geslepen diamant, wordt soms genoemd als een driehoekige briljant geslepen diamant, met een gewicht van 5,11 karaat. Deze mooie rode steen, die als inwendig onberispelijk (IF) is beoordeeld, werd in 2003 en 2005 tentoongesteld in het Natuurhistorisch Museum van het Smithsonian Institution. De Moussaieff Rode Diamant werd tentoongesteld als onderdeel van de acht meest ongelofelijke diamanten ter wereld, waardoor de prominente plaats die de Moussaieff in de diamantindustrie inneemt, werd vergroot.

9. Heart of Eternity - 16 miljoen dollar

Blauwe diamanten vertegenwoordigen slechts 1% van alle gedolven fancy gekleurde diamanten. Heart of Eternity, een mooie levendige blauwe diamant, werd gedolven in de Zuid-Afrikaanse Premier Diamond Mine. Een uitzonderlijk zeldzame diamant dankzij het gebrek aan grijze of zwarte ondertonen, werd deze prachtige hartvormige steen oorspronkelijk geslepen uit een 777 karaat ruwe diamant. De oorspronkelijke eigenaar van Heart of Eternity was de Steinmetz Group, maar De Beers kocht het later in 2000. Het gerucht gaat dat bokser Floyd Mayweather in 2012 de diamant voor de toenmalige verloofde Shantel Jackson kocht. Dit is echter niet bevestigd door De Beers.

8. Perfect Pink Diamant - 23.2 miljoen dollar

In 2010 verkocht Christie's Perfect Pink aan een onbekende bieder. Deze Fancy Intense Pink is een 14,23 karaat smaragd geslepen diamant. Wat deze edelsteen zo zeldzaam maakt is zowel de grootte als de intensiteit van het roze. Hij heeft een helderheidsklasse van Very Very Slightly Included 2 (VVS2) als gevolg van lichte interne onvolkomenheden, die vaak voorkomen in diamanten zoals de Perfect Pink diamant.

7. Wittelsbach-Graff Diamant - 23.4 miljoen dollar

Op maar liefst 35,56 karaat tot 2010, toen de Wittelsbach-Graff Diamant opnieuw werd geslepen tot 31,06 karaat, maakte de Wittelsbach-Graff Diamant een geschiedenis die van het ene Europese lid van het koninklijk huis naar het andere werd doorgegeven. Deze mooie diepblauwe, intern onberispelijke diamant behoort sinds zijn aankomst in Europa in de jaren 1600 toe aan zowel het Spaanse als het Duitse koningshuis. De zeer controversiële recut in 2010 leidde tot verzet onder de gemmologie gemeenschap, maar verbeterde de kleur en de helderheid van de kleur en de helderheid tot fancy diepblauw en intern vlekkeloos.

6. The Winston Blue Diamant - 23.8 miljoen dollar

Oorspronkelijk de Fancy Vivid Blue Diamond genoemd, werd deze steen omgedoopt tot 'The Winston Blue' nadat Harry Winston hem in 2014 had gekocht. Met 13,22 karaat, is het de grootste diamant in zijn soort die door de GIA zou zijn geklasseerd. Deze peervormige interne onberispelijke diamant kostte bijna 2 miljoen dollar per karaat toen hij in 2014 verkocht werd, wat een nieuw wereldrecord vestigde voor de prijs per karaat van een blauwe diamant.

5. Steinmetz Pink Diamant - 71.2 miljoen dollar

De Pink Star, voorheen bekend als de Steinmetz Pink, werd in 1999 in Zuid-Afrika gewonnen en is de grootste diamant die als Fancy Vivid Pink werd geklasseerd. Chow Tai Fook Enterprises, een Hongkong gevestigd conglomeraat, kocht de Pink Star van Sotheby's veiling in 2017 in een telefonisch bod. Een intern onberispelijke, ovale diamant met een gewicht van 59,60 karaat, werd deze edelsteen later omgedoopt tot CTF Pink Star ter nagedachtenis aan de overleden vader van de huidige Chow Tai Fook voorzitter.

4. Centenary-diamant - 100 miljoen dollar

Als ruwe diamant woog de Centenary Diamant meer dan 500 karaat. Later werd het tot een aangepaste hartvorm geslepen, met een gewicht van 273.85 karaat. De opoffering in karaatgewicht verbeterde echter de kleur (D) en zuiverheidsgraad (onberispelijk) van deze unieke diamant. Het duurde in totaal 154 dagen voor hun hoogopgeleide team om het slijpproces af te ronden.

3. Hopediamant - 200 tot 250 miljoen dollar

Hopediamant
De Hopediamant, die in de jaren 1600 in India zou zijn ontdekt, werd in 1668 door koning Lodewijk XIV gekocht. Deze 45.42 karaat Fancy Dark Gray-Blue antieke kussengeslepen diamant werd later gestolen tijdens een plundering van een kroonjuweel in 1791, maar kwam in 1839 weer boven water in Londen. Harry Winston kocht deze diamant in 1949 en schonk hem aan het Smithsonian Institution, wat veel toeristen trok. Het gerucht gaat dat de steen vervloekt is vanwege het ongeluk en de tragedie die veel van zijn vorige eigenaars hebben meegemaakt.

2. Cullinan - Tot 2 miljard dollar

Cullinan
De Cullinan is de grootste ruwe diamant ooit gevonden, met een ongelooflijk gewicht van 3.106 karaat. Hij werd in 1905 ontdekt in Cullinan, Zuid-Afrika, en werd vervolgens geschonken aan koning Edward VII. De ruwe diamant werd geslepen in 9 hoofdstenen, waarvan de grootste de 530.2 karaat Cullinan I is.

1. Koh-i-Noor - Onschatbare waarde

Koh-i-Noor
De Koh-i-Noor is een 105.6 karaat, ovaalvormige diamant. Doordrenkt van mysterie en legende, wordt aangenomen dat de steen in de jaren 1300 in India werd gedolven. De controverse achter de steen ligt in de bewering dat Groot-Brittannië de steen uit India heeft gestolen en dat hij terecht tot India behoort. Terecht of onterecht verwierf Groot-Brittannië de steen in 1850 en in 1852 liet prins Albert hem snijden van 186 karaat naar 105.6 karaat om zijn glans en schittering te vergroten. De kleurloze ovaal geslepen diamant is ook bekend als de 'Mountain of Light' en de 'Babur's diamond'.