Top 10 Duurste Bruiloften Ter Wereld

Top 10 Lijstjes Duurste

De geschiedenis van de huwelijken varieert van cultuur tot cultuur. Een huwelijk is in het leven van elk paar een bewogen feest en gebeurtenis, één keer in het leven. Maar, ongeacht de financiële status van het paar, bruiloften zijn erg financieel heel erg duur, paren besteden een enorm bedrag aan grote feesten. Omdat huwelijken gebeurtenissen zijn die één keer in hun leven plaatsvinden, willen paren geen enkele steen onaangeroerd laten.

En dan zijn er nog de superrijken, die miljoenen besteden aan hun bruiloften die bij hun stand passen, voor hen zijn dure bruiloften een middelmatige term. Hier zijn de top 10 duurste bruiloften ter wereld.

10. Arun Nayar en Elizabeth Hurley

 

Kostprijs: 2,2 miljoen euro. Locatie: Bruiloft in Sudeley Castle, Engeland en bruiloftsfeest in Jodhpur, India. Bruid: Elizabeth Hurley, zakenvrouw, actrice en model. Bruidegom: Arun Nayar, internationaal zakenman en ondernemer.

De Britse model-actrice Elizabeth Hurley legde twee keer de knoop met de Indiase zakenman Arun Nayar. De eerste werd in 2007 gehouden in het Sudeley Castle in Engeland, gevolgd door een traditioneel Hindoeïstisch huwelijk in Umaid Bhawan Palace, een oud heuveltopfort rond Jodhpur. Het paar en hun 240 gasten genoten van de Maharajas (Indiase koningen) klasse van de optocht en de keuken.

Na de ceremonie was er een huwelijksfeest in het enorme fort van Meherangarh met uitzicht op de blauw geschilderde stad, waar het rijke boterachtige eten in Rajasthani stijl werd gevierd, met zowel de traditionele zangers als de douches met bloemblaadjes. Gasten genoten van de maaltijd van de koninklijke Rajasthani Indische keuken met tarweknoedels gemengd met een soep van hartige linzen en voedsel verpakt met bladeren in sintels en gekookt terwijl ze ondergronds werden begraven (een speciale stijl van koken). Een lokale krant meldde dat er 's avonds een trouwkaravaan met 12 paarden en 60 kamelenkarren en vuurwerk was. Er werd aan toegevoegd dat Nayar een met diamanten ingelegde sherwani droeg, een traditioneel Indiaas jasje. Celebrity mode-ontwerper, Rohit Bal ontwierp veel van de kleren die het paar droeg sinds hun burgerlijk huwelijk in een Brits kasteel. Echter, zeer weinig van de A-lijst beroemdheden in de media verschenen in Jodhpur als potentiële gasten.

9. Paul McCartney en Heather Mills

 

Kostprijs: 3 miljoen euro. Locatie: Een afgelegen kasteel in Glaslough, Ierland. Bruid: Heather Mills, voormalig model, media persoonlijkheid, zakenvrouw en activiste. Bruidegom: Paul McCartney, voormalig Beatle.

Voormalig Beatle ster, Paul McCartney en modelgedraaide-activist, Heather Mills trouwde in een Iers kasteel, later gevolgd door Indiase themareceptie. Het echtpaar trouwde in het afgelegen kasteel van Glaslough, Irelands op 11 juni 2002. Meer dan 300 gasten (waaronder McCartney's muzikantenmaatjes Ringo Starr, Elton John en Eric Clapton), werden behandeld als sterren met een vegetarisch festijn en vuurwerk. Helaas eindigde hun vierjarige huwelijk, in tegenstelling tot die romantische en intieme affaire, in een van de meest historische en vluchtige echtscheidingen. Nadat de bittere echtscheidingsstrijd was uitgevochten, beval de Britse rechtbank Paul McCartney om 26,8 miljoen euro te betalen aan zijn merkwaardige vrouw, Heather Mills. Het was een flinke prijs voor McCartney, gezien het feit dat hij later hun huwelijk de 'fout van het decennium' noemde.

8. Larry Fortensky en Elizabeth Taylor

 

Kostprijs: 3,4 miljoen euro Locatie: Michael Jackson's Neverland Ranch. Bruid: Elizabeth Taylor (Liz), Actrice Bruidegom: Larry Fortensky

De bouwvakker Larry Fortensky stond bekend als Elizabeth Taylor's zevende en laatste (maar achtste) bruiloft van actrice Elizabeth Taylor. Fortensky en Taylor trouwden op 6 oktober 1991 op de Neverland Ranch van Michael Jackson. De politie vond Larry schuldig in 1987 voor dronken rijden en drugsbezit. De politie vond hem 'zeer onder invloed' met het bezit van marihuana op de parkeerplaats van San Clemente, Californië. Larry ontmoette toen Liz Taylor, de Hollywoodlegende, in een revalidatiecentrum (Liz Taylor had op dat moment last van drugsproblemen). Beiden ontwikkelden al snel een romantische band voor elkaar en hun unieke liefdesverhaal trok veel aandacht. Over de huwelijksceremonie gesproken, beroemdheden als Liza Minnelli, Eddie Murphy, en Macaulay Culkin en voormalige first lady, Nancy Regan woonden hun huwelijk bij. En de 'King of Pop', Michael Jackson, diende als de vader van de bruid.

7. Marc Mezvinsky en Chelsea Clinton

 

Kosten: 4,3 miljoen euro. Locatie: Astor Courts landgoed in New York. Bruid: Chelsea Clinton, Auteur en het enige kind van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en de voormalige Amerikaanse staatssecretaris en presidentskandidaat Hillary Clinton in 2016. Bruidegom: Marc Mezvinsky, Investeerder.

De bruid was Vera Wang (die hier was) voor de $5 miljoen zaak die een glutenvrije 5-voeter huwelijkscake opschepte. Clinton's 2010 huwelijksceremonie, die werd gehouden in de frontlinie bij Astor Courts landgoed in New York, oorspronkelijk gebouwd voor John Jacob Astor IV.

6. Wayne Rooney en Coleen McLoughlin

 

Kostprijs: 6,8 miljoen euro. Locatie: Villa Durazzo, Santa Margherita Ligure, Italië. Bruid: Coleen Rooney, auteur en televisiepersoonlijkheid. Bruidegom: Wayne Rooney, Engelse profvoetballer.

In een opwindende ceremonie aan de Italiaanse Riviera trouwde voetballer Wayne Rooney in 2008 met zijn jeugdliefde, Coleen McLoughlin. Een twaalftal leden van de familie waren aanwezig, evenals een bruids- en bruidegomvertaler en hun twee getuigen, samen met Gianni Costa, de locoburgemeester van de stad.

Waarom zo duur? De jurk van de bruid bestond uit natuurlijke, met parels bezette pure zijde van de in New York gevestigde Britse ontwerpster Georgina Chapman. De eersteklas Bachelorette party trip werd gehouden in Miami met vijf vrienden, een driedaagse vakantie in een vijfsterrenhotel op de Canarische Eilanden, The spa, een cocktailparty en een clubavondje uit in Manchester kostte in totaal zo'n 176500 euro. Er is meer, een verblijf van vier nachten in een privé-villa op Ibiza samen met 25 vrienden. Gasten is verteld om 'hun portemonnee achter te laten'. De totale reiskosten zijn inclusief 6 reizen naar Coleen en haar moeder, 110370 euro voor twee speciale ringen, 220740 euro voor 5 privé-jets van Portofino naar Manchester en Londen. Westlife band en een rapster vermaakten het evenement. Van een champagneontbijt van 4 uur 's ochtends voor 64 gasten tot een luxueus jacht in Portofino, zonder stenen in de luxe afdeling. Ook een tweede huwelijksreceptie in het Verenigd Koninkrijk voor een kwart miljoen euro.

5. Prins William en Kate Middleton

 

Kostprijs: 28,9 miljoen euro. Locatie: Westminster Abdij. Bruid: Kate Middleton. Bruidegom: Prins William, hertog van Cambridge.

Soms zijn koninklijken 'net als wij' verwant, maar niet als het gaat om bruiloften. Koninklijke bruiloften zijn overvloedige dingen die onschatbare erfstukken, iconische jurken, tv-ploeg het uitzenden van het evenement, en enorme drukte die kan oplopen tot miljoenen euros in de veiligheid kosten alleen al. Burgers mochten in het hele Verenigd Koninkrijk een dagje vrij nemen om het te vieren. Niet alleen het vasteland van Groot-Brittannië, maar ook Britse gebieden als Bermuda, Caicos en Turken en de Falklandeilanden werden gevierd. De media noemden het huwelijk van Prins William en Kate Middleton 'The Wedding of The Century', wat ongeveer 28,9 miljoen euro opleverde (berichten). Volgens ABC News kostte de veiligheid van het huwelijkspaar 28,1 miljoen euro.

4. Amit Bhatia en Vanisha Mittal

 

Kostprijs: 51,1 miljoen euro. Locatie: verlovingsceremonie in het paleis van Versailles en bruiloft in Château de Vaux le Vicomte. Bruid: Vanisha Mittal, Chief Strategy Officer van Aperam en dochter van de staalkoning van de wereld, Lakshmi Mittal. Bruidegom: Amit Bhatia, stichtende partner van Swordfish Investments.

Lakshmi Mittal, eigenaar van het grootste staalbedrijf ter wereld, gooide een van 's werelds meest uitbundige evenementen die de wereld ooit heeft gezien. Het was een traditionele Indiase ceremonie die vijf dagen duurde als zijn dochter Vanisha Mittal met de in Londen gevestigde bankier Amit Bhatia in juni 2004.

Waarom zo duur? Het huwelijk vond plaats in 2004 in het historische 17e eeuwse Château de Vaux le Vicomte bij Parijs. Terwijl de pre-wedding verlovingsceremonie werd gehouden in het Paleis van Versailles, een voormalige koninklijke residentie van de Franse vorst. Duizend gasten reisden van India naar de trouwlocatie, Parijs op 12 jets die Mittal heeft gehuurd. Het kostte ongeveer 1,7 miljoen euro voor accommodatie, aangezien de gasten verbleven in het Hotel le Grand Intercontinental waar alle 600 kamers werden geboekt. Er was een 24-uurs snackbar, een beautylounge met kappers en visagisten op de hele eerste verdieping en drie exclusieve tv-zenders die trouwvoorbereidingen, films en nieuws laten zien, een team van 38 chef-koks bereidde meer dan 100 verschillende gerechten en luxe auto's compleet met bars was ter beschikking van de gasten tijdens hun reis naar de locatie. Grote namen uit de popmuziek en de Indiase filmindustrie, waaronder Aishwarya Rai, Akshay Kumar en Kylie Minogue, waren aanwezig voor het evenement, dat naar verluidt meer dan 426000 euro voor een 30-minuten durende muziekset zou hebben gekost. En terwijl de verslaggevers werden verboden, nam de vader van de Bruid naar verluidt een beroemde directeur van Bollywood in dienst om de bijna een week durende partij te documenteren.

3. Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan en Prinses Salama

 

Kostprijs: 85,2 miljoen euro. Locatie: Bruid: Salama bint Hamdan Al Nahyan. Bruidegom: Mohammed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van het emiraat Abu Dhabi.

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er veel koningen die een onbetwistbare invloed hebben op het wereldgebeuren en die met hun visie voor hun land bewondering hebben gekregen. De kroonprins van Abu Dhabi en de plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de VAE, Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, wordt met een persoonlijke nettowaarde van ongeveer 25,5 miljard euro en een familierijkdom van naar schatting meer dan 127,9 miljard euro beschouwd als de de facto heerser van de Verenigde Arabische Emiraten. Sjeik Mohammed trouwde in 1981 met prinses Salama en gaf opdracht tot de bouw van een stadion waar 20.000 gasten gemakkelijk konden worden ondergebracht voor de zevendaagse ceremonie.

Waarom zo duur? De kosten van de bruiloft bedroegen ongeveer 85,2 miljoen euro. Een Boeing 747 (A6-UAE) en een Boeing 787 (A6-PFC), twee privé-jets werden gebruikt voor het vervoer van de gasten. Twintig bejeweled kamelen beladen met de huwelijkscadeaus van de bruid en een lange tour te paard door de Emiraten inbegrepen in de kosten toen de pasgetrouwde hun mensen voedsel en geschenken gaven.

2. Isha Ambani Pyramal en Anand Piramal

 

Kostprijs: meer dan 85,2 miljoen euro. Locatie: De Oberoi Udaivilas en Manek Chowk (Udaipur); Antilia (Bruiloft); Great Eastern Mills (Jongerenfeest); Jio Gardens Mumbai (Recepties). Bruid: Isha Ambani, dochter van de 5e rijkste man ter wereld op moment van schrijven van deze lijst (07/2020). Bruidegom: Anand Piramal, zoon van de Indiase miljardair-industriël, en de voorzitter van het conglomeraat Piramal Group.

India was getuige van het grootste huwelijk van het jaar in 2018, waarschijnlijk het duurste, toen de bruid Isha Ambani en Anand Piramal de knoop doorhadden. Mukesh Ambani liet geen enkele steen onbeproefd aan het huwelijk van zijn enige dochter Isha. De hele week van het huwelijk kostte zo'n 85,2 miljoen euro of meer. De pre-wedding festiviteiten begonnen met functies in het vijfsterrenhotel Oberoi Udaivilas en het paar legde op 12 december de knoop in Mukesh Ambani's duurste huis ter wereld in Mumbai. Vroegere First Lady Hillary Clinton en verschillende corporate magnates, waaronder Henry Kravis, woonden het pre-wedding festival bij. Daarnaast gaf Beyonce ook een live concert op de Sangeet Ceremony (Muzikaal evenement voor het huwelijk waar zowel families als gasten van kunnen genieten).

1. Prins Charles en Diana

 

Kostprijs: 93,8 miljoen euro (Aangepast voor inflatie). Locatie: St. Paul's Cathedral, Londen. Bruid: Diana. Bruidegom: Charles, Prins van Wales.

Prins Charles en Lady Diana Spencer zijn getrouwd op 29 juli 1981 in de Londense St. Paul 's Cathedral. Paul 's Cathedral. Vaak bekend als 'de bruiloft van de eeuw', 3.500 gasten woonden de glamoureuze ceremonie bij en 750 miljoen mensen keken op TV. Helaas is het echtpaar in 1996 gescheiden, maar hun bruiloft zal voor altijd herinnerd worden. Later werd geschat dat de kosten van het huwelijk zouden oplopen tot een totaal van 40,9 miljoen euro (tussen 70 miljoen en 110 miljoen dollar als de inflatie wordt aangepast), met 511725 euro alleen al besteed aan de veiligheid.