Top 10 Disney Prinsessen

De meerderheid van ons zijn opgegroeid met het kijken naar Disney-films, vooral prinsessenfilms. Van klassiekers tot nieuwe toevoegingen, laten we ons verdiepen in onze favorieten uit het verleden. Hier zijn onze top 10 Disney prinsessen.

10. Rapunzel

 

Rapunzel, Prinses van Corona is een jonge, pittige vrouw. Rapunzel zit sinds haar ontvoering als baby opgesloten in een toren en is een zeer nieuwsgierige vrouw. Tijdens haar verblijf in de toren heeft Rapunzel verschillende vaardigheden opgedaan, zoals schilderen, zingen en bakken. Om haar droom om de lantaarns te zien te ervaren, is ze bereid om met een vreemde het onbekende in te gaan. Door haar heldere en ambitieuze persoonlijkheid is Rapunzel niet bang om op avontuur te gaan.

9. Mulan

 

Aan het begin van de film is Mulan een onhandige en vrijgevochten outcast onder haar familie. Mulan is niet in staat om haar familie te eren door haar onvermogen om regels en tradities te volgen. Om haar bejaarde vader te redden in de dienstplicht, poseert Mulan als jongen. Mulan bewijst aan iedereen haar waarde buiten de traditie om en wordt een legendarische krijger die China redt.

8. Ariel

 

Ariel, Prinses van Atlantica is een eigenzinnige kleine zeemeermin met een sterke passie om op zoek te gaan naar avontuur. Door haar liefde voor het verkennen van Ariel wordt ze blootgesteld aan verschillende menselijke voorwerpen. Dit leidt tot haar nieuwsgierigheid naar mensen. Als Ariel prins Eric redt, vraagt ze Ursula om haar te helpen om mens te worden. Tijdens haar tijd aan land zonder stem, gaat Ariel op het grootste avontuur - een reis naar zelfontdekking.

7. Tiana

 

Tiana is een prinses die iedereen inspireert met haar werkethiek. Vastbesloten om haar eigen restaurant te hebben brengt Tiana haar dagen door met lange werkdagen. Tiana hoopt met de recepten van haar vader iedereen blij te maken. Ze blijft gefocust en vastberaden in het bereiken van haar doelen, ondanks de obstakels die naar haar worden gegooid, zoals het veranderen in een kikker.

6. Merida

 

In plaats van de stereotype jonkvrouw in nood te zijn, is Merida moedig en moedig. Merida is vastbesloten om haar eigen weg te effenen buiten het huwelijk. Met haar energieke en vrijgevochten persoonlijkheid lijkt Merida meer op haar vader dan op haar moeder.

5. Jasmine

 

Jasmine is een pittige en onafhankelijke prinses. Aanvankelijk wijst Jasmine haar rol als prinses af vanwege alle regels. Ze wordt gedwongen te allen tijde in het paleis te blijven en wordt gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk. Met haar vooruitstrevende mentaliteit aarzelt Jasmine niet om haar mening te geven. Deze sterke en zorgzame persoonlijkheid laat Jasmine toe om de goedheid in Aladdin te zien.

4. Belle

 

Belle is een hardcore boekenwurm die smacht naar een ontsnapping uit haar eenvoudige leven in een provinciestadje. Door haar actieve verbeelding van jaren lezen verlangt Belle naar liefde en avontuur. Ondanks het feit dat ze als vreemd wordt gezien, laat Belle zich door haar vrijdenkende houding samen met haar schoonheid onderscheiden.

3. Anna

 

In tegenstelling tot haar zus Elsa is Anna verre van de typische elegante prinses. Anna is een optimistisch en energiek persoon die verlangt naar liefde. In een paleis buiten de stad wordt Anna graag genegenheid en gezelschap toegewenst. Daarom valt Anna snel voor prins Hans. Op haar zoektocht naar haar zus ontdekt ze dat wat ze echt wil de liefde van haar zus is.

2. Assepoester

 

Ondanks het feit dat Assepoester in een giftige omgeving wordt opgevoed, blijft het voor iedereen warm en goedaardig. In tegenstelling tot haar wrede familie kiest Assepoester ervoor om optimistisch te blijven. Ze toont haar vriendelijkheid van de kleinste muis tot de koning. Ze geeft nooit de hoop op en stapt nooit buiten haar comfort als ze in het geheim naar het bal gaat.

1. Sneeuwwitje

 

Sneeuwwitje staat bekend om haar vriendelijkheid en optimisme. Haar schoonheid ligt in haar fysieke verschijning en zuivere hart. Nadat de koningin een jager stuurt om haar te doden, verstopt Sneeuwwitje zich in het bos met de zeven dwergen. Sneeuwwitje heeft de neiging om haar optimisme te uiten in liedjes die verschillende dieren uit het bos aantrekken. Sneeuwwitje is de representatie van onschuld en positiviteit.