Top 10 Diepste Canyons

Top 10 Diepste Canyons

Wat is het geheim van de canyons? Deze machtige reuzen zijn verbluffend mooi, daarom zijn ze zo geliefd bij toeristen. Ze verschenen als gevolg van natuurlijke processen, toen de aarde miljoenen jaren lang door rivierstromen werd uitgesleten en vele kloven vormde. In ons top 10 lijst bevinden zich vandaag tien van de diepste canyons op de planeet.

10. Fish River Canyon, Namibië - Diepte: 550 m

Fish River Canyon
Bron: RudiBosbouer 

Dit is een panorama van 5 foto's genomen vanaf het Hoofduitzichtspunt van de Fish River Canyon in Namibië Houdt u van vissen? Welkom in de River Canyon van Namibië - een plaats met spectaculaire real-world visualisaties van ongerept natuurschoon! Hij valt op door zijn omvang, op sommige plaatsen bereikt hij een breedte van 27 kilometer. De canyon blijft zich vormen, vooral tijdens het regenseizoen. Ondanks de overvloed aan onveilige rotsen, komen hier regelmatig toeristen om foto's te maken tegen de achtergrond van onberispelijke landschappen.

9. Tara River Canyon, Montenegro - Diepte: 1300 m

Tara River Canyon
Bron: Milan B.

Tara River Canyon Het is de grootste canyon van Europa. Het toerisme is in dit gebied ontwikkeld, want de natuur van de canyon is uniek, hij onderscheidt zich door een rijke flora en fauna, het Crna Poda bos en de Baylovich Sige waterval . Hij heeft een indrukwekkende diepte, en de rivier die de canyon gevormd heeft, wordt beschouwd als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Montenegro. De gevaarlijkste weg van het Balkanschiereiland loopt hier langs, en verbindt het zuidelijke met het noordelijke deel van het land.

8. Blyde River Canyon, Zuid-Afrika - Diepte: 1372 m

Blyde River Canyon
Bron: Pavel Špindler

De canyon, begroeid met weelderige vegetatie, heeft de status van de groenste kloof ter wereld. Dit is een populaire toeristische route in Zuid-Afrika. In de oudheid werd het gebied bewoond door Swazi stammen.

7. Antelope Canyon , Colorado, VS - Diepte: 1800 m

Antelope Canyon
Bron: Meckimac

Niet ver van de Grand Canyon is er nog een even aantrekkelijke Antelope Canyon in Colorado. Hij behoort tot het Navajo Indianen Reservaat. Toeristen kunnen hier alleen komen door een vergoeding te betalen en een gids in te huren. De prachtige rotsformaties trekken fotografen aan. De canyon blijft zich vormen onder invloed van de regen.

6. Grand Canyon Colorado, Verenigde Staten - Diepte: 1800 m

Grand Canyon Colorado
Bron: Grand Canyon National Park 

Een opmerkelijk natuurmonument in de Verenigde Staten en in de hele wereld, de beroemdste en grootste canyon van de planeet, bezongen in fictie, vastgelegd in vele Amerikaanse westerns. Het natuurmonument is het resultaat van jarenlange bodemerosie door de Colorado rivier. Miljoenen toeristen kiezen jaarlijks deze bijzondere canyon uit om te bezoeken. Het is een habitat voor een groot aantal zeldzame dieren, vogels en vissen.

5. Copper Canyon, Mexico - Diepte: 1879 m

Copper Canyon
Bron: Lance Fisher

De Mexicaanse Copper Canyon mag niet over het hoofd gezien worden bij het rangschikken van de canyons. De attractie omvat 6 kloven. Hij dankt zijn naam aan de Spanjaarden, die zich bij de ontwikkeling van dit gebied vergisten door rood mos en korstmos aan te nemen voor afzettingen van kopererts. Het heeft zijn eigen ecosysteem, het wordt bewoond door zeldzame dieren en een groot aantal vogels.

4. Cotahuasi Canyon, Peru - Diepte: 3535 m

Cotahuasi Canyon
Bron: Manouel

Twee bergketens in Peru - Solimana en Kopuna - worden van elkaar gescheiden door de diepe Kotausi canyon. Dit is een moeilijk te bereiken gebied met schitterende uitzichten. Ondanks de moeilijkheden om op het grondgebied van de canyon te komen, zijn toeristen uit de hele wereld bereid om deze weg te overwinnen om met eigen ogen de schoonheid van het gebied, de warmwaterbronnen en de watervallen te zien.

3. Colca Canyon, Peru - Diepte: 3400 m

Colca Canyon
Bron: World Wide Gifts World Wide Gifts

De hoge seismische activiteit van twee Peruaanse vulkanen heeft de vorming van een canyon uitgelokt, die populair is bij toeristen, rafting- en mountainbike-liefhebbers. Ooit hebben de oude Inca's in dit gebied graan verbouwd. Een van de Kolka districten lijkt op een ongewoon plateau, waarop een tropisch klimaat is ontstaan, palmbomen groeien, en rondom zijn besneeuwde bergtoppen. Ook is de canyon het leefgebied van condors.

2. Kali Gandaki Canyon, Nepal - Diepte: meer dan 6000 m

Kali Gandaki Canyon
Bron: Waglebaba 

Nepal is rijk aan hoge bergen, bezienswaardigheden en diepe canyons. Eeuwenlang heeft de Kali rivier gewerkt om de Gandaki kloof te creëren. De diepte ervan is niet met zekerheid bekend. Het is somber en mysterieus, gelegen tussen de bergen Annapurna en Dhaulagiri. Het is een heilige plaats voor de mensen van Nepal.

1. Tsangpo Grand Canyon, Volksrepubliek China - Diepte: meer dan 6000 m

Tsangpo Grand Canyon
Bron: NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team

Wij kwamen dicht bij de TOP-leider. Zijn vaderland is Tibet. De diepte van de Tsangpo canyon overschrijdt de kaap van 6000 m, en hij heeft ook een indrukwekkende lengte van 504 km. De Tsangpo-rivier stroomt langs de bodem van de kloof, en daarom werd deze plaats door rafters uitgekozen. In de kloof heeft zich al eeuwenlang een uniek ecosysteem gevormd; hij is rijk aan flora en fauna.