Top 10 Bizarre Alcoholische Dranken

Alcohol, zoals Homer Simpson al zei, is de oorzaak van en de oplossing voor alle problemen van de mens. Mensen hebben duizenden jaren lang alcohol teruggeschroefd. Het kan zelfs aan de basis liggen van de beschaving - de landbouw kan zich ontwikkeld hebben om de ingrediënten voor het brouwen te leveren. Nu is de markt voor alcoholische dranken meer verzadigd dan de lever van een alcoholist. Om dranken te verkopen moet men zich onderscheiden. Hier zijn tien van de vreemdste alcoholische dranken die er zijn.

10. Het duurste bier ter wereld

 

Brewdog is een Schotse ambachtelijke brouwerij die een geschiedenis heeft van het duwen van de enveloppe van bieren. In 2010 produceerden ze een 55% alcoholisch bier met de naam The End Of History. Ze hadden al eerder hoge alcoholische bieren geproduceerd, maar dit was het hoogtepunt van hun onderzoek, vandaar de naam. Niet ontworpen om de pint naar beneden te slurpen, maar er werd gesuggereerd dat de kopers het in kleine hoeveelheden zouden drinken. Voor een prijs van €500-700 zou je er het meeste uit willen halen. Het prijsspectrum is te danken aan de ongebruikelijke verpakking voor de fles. Slechts 12 werden gemaakt in de eerste run en elk werd geserveerd in een fles met een eekhoorn of een hermelijn. De prijs van de fles hing af van de grootte van het knuffeldier dat erin zat. Degenen die de eerste partij miste, konden later een fles ophalen als ze meededen aan een ronde van crowdfunding van de brouwerij. Zij die meer dan 20.000 dollar opbrachten, ontvingen een gratis fles 'End of History' (Einde van de Geschiedenis), die nog steeds in een dood dier werd gepresenteerd.

9. Gearomatiseerde wodka's

 

De vreugde van wodka is dat het zijn functie goed vervult; het maakt je goed dronken. De schande is dat het over het algemeen niets anders smaakt dan het branderige gevoel van alcohol. Mensen hebben daarom hun best gedaan om dit te verdoezelen door hun eigen smaak aan wodka toe te voegen. Sommige zijn eenvoudige fruitsmaken, maar andere zijn ongebruikelijker. Mensen met een zoetekauw kunnen marshmallow, gezouten karamel, popcorn of vrijwel elk ander zoetigheidsmiddel vinden. De Alaska Distillery maakte een wodka die is opgenomen in wat men noemt Alaska's Signature Cocktail. Ze maken een wodka met gerookte zalmsmaak waarvan ze zeggen dat deze briljant samengaat met een Bloody Mary. Gemaakt met water van gletsjerijs, geven ze de zalm in hun wodka een zachte roze kleur. Een andere mogelijke toevoeging aan je Bloody Mary is wodka met speekselsmaak. Bakon Vodka heeft twee jaar lang de smaak van de spekwodka geperfectioneerd. Om een of andere reden. Ze moeten echt geloofd hebben dat het zou werken.

8. Gefermenteerde merriemelk

 

Voor het grootste deel van de geschiedenis is drinkwater een riskant voorstel geweest. Besmetting met menselijk en dierlijk afval maakte het water tot een perfecte manier om dodelijke ziekten op te lopen. Fermentatie, en de alcohol die het produceert, was een van de beste manieren om bacteriën te doden. In de Aziatische steppes produceerden nomadenstammen een licht alcoholische drank van de merries die ze bereden hebben. Kumis, ook bekend als Airag, is een Mongoolse gefermenteerde paardenmelk. De melk wordt verzameld in een grote lederen zak en herhaaldelijk gemengd gedurende twee dagen. Hierdoor komt er zuurstof in de melk en kunnen gist en bacteriën groeien. Ze zetten een deel van het melkzuur om in alcohol, waardoor het mengsel ongeveer 2% alcohol bevat. Hun metabolisme produceert ook koolzuurgas dat de melk lichtjes carboniseert. Een andere reden om merriemelk te fermenteren vooraleer het te drinken is dat de rauwe melk een krachtig laxerend effect heeft op de mens. Wie op zoek is naar een krachtiger brouwsel kan Arkhi proberen. Dit is een destillatie van Airag die het tot ongeveer 10% alcohol brengt. De resultaten van dit proces hebben blijkbaar een ietwat ranzige smaak of een geitensmaak, afhankelijk van de kwaliteit van de Arkhi.

7. Slangenwijn

 

Slangenwijn is precies zoals het klinkt. Slangen, vaak giftige cobra's, worden in flessen met rijstwijn gelegd en in de mix achtergelaten om te marineren. De resulterende slangenwijn zou volgens beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde gezondheidsvoordelen hebben van het gif dat in de alcohol oplost. Slangenwijn is te vinden in heel China en Zuidoost-Azië. Om de wijn smakelijker te maken, of meer medicinaal, kunnen andere items worden toegevoegd aan het mengsel. Bessen, kruiden, specerijen en gekko's kunnen allemaal hun weg vinden in een fles slangenwijn. Toeristen kunnen flessen vol kopen om mee naar huis te nemen, maar de drank wordt meestal geserveerd in shotglazen zonder macabere lichaamsdelen. Vaak worden de slangen levend in de flessen geduwd en verdronken in rijstwijn. Deze onaangename praktijk is niet altijd effectief. Er zijn meldingen van slangen die het proces maandenlang hebben overleefd door in een winterslaap te gaan, om vervolgens tot leven te komen en de drinker te bijten.

6. Gilpin Family Whisky

 

James Gilpin heeft zijn kennis van de chemie van het menselijk lichaam omgezet in een ongewone alcoholische drank. Hij besloot het bewustzijn over diabetes te vergroten door te werken met een natuurlijk bijproduct van type II-diabetes. Diabetes type II is niet in staat om de hoeveelheid suiker in hun bloed te reguleren en heeft vaak een hoge bloedsuikerspiegel. Dit wordt uitgescheiden in hun urine. Gilpin nam urine van oudere mensen met diabetes en maakte er een single malt whisky van. Alle fermentatie is in wezen hetzelfde in die zin dat suiker door gisten wordt omgezet in alcohol. Gilpin filtert de urine om de suiker te verwijderen en gebruikt die suiker vervolgens om het fermentatieproces te sturen. Gilpin's eigen grootmoeder heeft een deel van de grondstoffen voor zijn project geleverd. Helaas(?) is de whisky niet op grote schaal beschikbaar, maar zal het vragen oproepen of we grondstoffen moeten oogsten die anders zouden worden weggespoeld.

5. Drie Peniswijnen

 

De traditionele Chinese geneeskunde slaat weer toe. Alcohol is een goed oplosmiddel voor die moleculen die niet goed oplossen in water. Het gebruik van alcohol om er vervolgens effectieve chemicaliën uit te halen is niet zo gek. In China gaan ze direct naar de bron om mannen hun potentie terug te geven. In de traditionele apotheken kun je wijn kopen waar penissen in zijn ondergedompeld. Een bepaalde wijn verhoogt de waarde door de kracht van drie penissen tegelijk te bevatten. Tezhi Sanbian Jiu is een rijstwijn die voor de onoplettende mens veel op een andere zou lijken. Zijn naam vertaalt zich echter naar Drie penissenlikeur. Degenen die het willen proberen krijgen de vermeende voordelen van herten, zeehonden en hondenpenissen in hun borrelglas. Het is niet verrassend dat het vooral mannen zijn die de hulp van Three Penis Liquor zoeken. De drank zou ook de kracht hebben om de nieren te genezen. Misschien hebben de makers daar een marketingkans gemist om het aan vrouwen met nierproblemen op de markt te brengen.

4. Mierengin

 

De Scandinavische keuken heeft de laatste jaren een renaissance doorgemaakt. Noma in Kopenhagen is vier keer gerangschikt als 's werelds beste restaurant. Zonder vrees om origineel te zijn, presenteerden ze bij een bezoek aan Londen een gerecht dat bestond uit koolbladeren en levende mieren. De chef-kok van Noma, Rene Redzepi, heeft Nordic Food Lab opgericht, een organisatie zonder winstoogmerk die onderzoek doet naar 'voedseldiversiteit en lekkernijen'. Door te werken met een jeneverstokerij hebben ze de smaak van mieren naar de massa gebracht. Elke fles Anty Gin bevat de essentie van 62 houtmieren die met de hand zijn gesmeed. De mieren zijn gekozen voor het menu van Noma en deze jenever omdat ze bij een aanval een nevel van chemicaliën produceren om roofdieren af te weren. Veel van deze chemicaliën hebben aroma's die volgens de makers van deze jenever bijdragen aan de smaak. Wie dit onstuimige mengsel van uitwerpselen van insecten wil uitproberen, moet 200 euro betalen voor een flesje.

3. Cocktail van Sourtoe

 

Het Downtown Hotel in Dawson City, Canada, biedt opdrachtgevers een unieke kans. Het enige wat je hoeft te doen is een schot te bestellen en de eed van Sourtoe af te leggen. Dan neemt de bar je shot en plaatst een echte menselijke teen in het glas. Vervolgens neem je een schot en wordt je lid van de Sourtoe Club. De club heeft maar één regel: 'Je kunt het snel drinken, je kunt het langzaam drinken, maar je lippen moeten de teen aanraken.' De legende van de teen is dat hij tijdens het verbod toebehoorde aan een dronkelap. Gevangen in een sneeuwstorm ontwikkelde de loper gangreen in zijn teen, die hij met een bijl heeft afgehakt en in rum heeft bewaard. Tientallen jaren later zou de geconserveerde teen zijn gevonden. Hoe de beslissing werd genomen om er een cocktail van te maken is verloren gegaan in de geschiedenis. De huidige teen die in de cocktail wordt gebruikt is niet zo origineel. Verschillende tenen zijn per ongeluk opgeslokt door degenen die de Sourtoe uitdaging aangingen. In 2013 heeft een patron de teen met opzet doorgeslikt, waarbij hij bereid was de 500 dollar boete te betalen voor het verlies van het hoofdingrediënt. Degenen die nu de teen doorslikken zullen worden geraakt met een $2500 heffing. Gelukkig is het hotel erin geslaagd om andere tenen te doneren.

2. Gegoten over vrouwenborsten

 

Er is een bepaald type persoon die betaalt voor elke vorm van contact met een aantrekkelijke vrouw. Voor wie een beetje menselijk contact in de geest wil hebben, heeft een Duits bedrijf het juiste product. G Spirits verkoopt flessen alcohol die over de borsten van een model zijn gegoten. Kopers kunnen whisky, rum en wodka krijgen die de G Spirit behandeling heeft ondergaan. Elke fles wordt geleverd met een certificaat dat is ondertekend door het model dat zweert dat de alcohol over hun vlees is gegaan. Ze krijgen ook een foto van het model in het midden van de week. De makers hebben een glazen bak gemaakt om de alcohol op te vangen en bieden video's van het proces aan. Voor ongeveer 200 dollar beloven de eigenaren van G Spirits een eersteklas product en de "erotiek van een mooie vrouw". Of dit zich vertaalt in een betere smaak ligt in afwachting van een blinde smaaktest.

1. Bier gebrouwen uit menselijke gist

 

Gist is overal. Als je leeft terwijl je dit leest, heb je overal gist over je heen en in je. Meestal doen ze geen kwaad en zijn ze eigenlijk vitale onderdelen van de ecologie die op ons bestaat. Maar zoals we hebben gezien is gist ook een belangrijk onderdeel van de brouwerij, ze doen het eigenlijke werk van het maken van alcohol. Het lijkt erop dat mensen deze twee feiten samenvoegen en gist afkomstig van mensen gebruiken om hun dranken te maken. John Maier is de hoofdbrouwer van Rogue Brewery. Toen ze een nieuwe giststam wilden ontwikkelen voor hun bieren zochten ze op alle gebruikelijke plaatsen. Toen maakte iemand een grapje dat zijn baard, die sinds 1978 niet meer geschoren was, misschien wel gastheer was voor enkele interessante gisten. Met 9 haren kweekten ze een gist die ideaal was voor het maken van bier dat op de loer lag in de baard van Maier. De gist was waarschijnlijk een mix van een wilde giststam en een gist die normaal gesproken in de brouwerij wordt gebruikt. Het bier werd in 2014 uitgebracht als Rogue Beard Beer. In 2016 kwam er een crowdfunding pagina voor een Pools bedrijf dat een bier wilde brouwen met gist afkomstig van de eigen onderdelen van een model. Omdat gist die in de brouwerij wordt gebruikt een andere stam is dan de gist die gewoonlijk in de mens wordt gebruikt, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit zal lukken. Desondanks zullen mensen het vast en zeker proberen.