Top 10 Bezienswaardigheden In Parijs

Top 10 Bezienswaardigheden In Parijs

Top 10 Lijstjes Reizen

Als we tien plekken moesten uitkiezen, dan zijn dit de top 10 bezienswaardigheden in Parijs die we je aanraden in Parijs om te bezoeken. Ga je gang en word verliefd!

10. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs
Bron: Heather Cowper - CC BY 2.0

Fans van Mickey Mouse kunnen een bezoek brengen aan Disneyland Parijs, dat 32 km van het centrum van Parijs ligt, met een verbinding naar de voorsteden RER A.

 

Disneyland Parijs heeft twee themaparken: Disneyland, met het kasteel Doornroosje en Walt Disney Studios. Topattracties zijn Space Mountain, It's a Small World en Big Thunder Mountain Railroad.

9. Moulin Rouge

Moulin Rouge
Bron: KingKurt22 - CC BY-SA 3.0

De Moulin Rouge is een cabaret dat bekend staat als de spirituele geboorteplaats van de beroemde Franse Cancan. Gelegen aan de voet van de heuvel Montmartre in het hart van Pigalle, werd het gebouwd in 1889 door Joseph Oller en Charles Zidler. Oorspronkelijk geïntroduceerd als baltsdans, maakte de cancan de geboorte van het cabaret mogelijk, nu aanwezig in vele landen over de hele wereld. Vandaag de dag is de Moulin Rouge een toeristische trekpleister voor bezoekers van over de hele wereld.

 

De stijl en de naam zijn nagebootst en ontleend aan andere nachtclubs over de hele wereld, zoals Las Vegas. Daarnaast hebben veel films bijgedragen aan de reputatie van het cabaret, zoals de film van Baz Luhrmann in 2001, met Nicole Kidman en Ewan McGregor in de hoofdrol.

8. Quartier Latin

Quartier Latin
Bron: besopha - CC BY 2.0

Het Quartier Latin is een wijk in het 5e en 6e arrondissement van Parijs dat zich op de linkeroever van de Seine bevindt, rond de Sorbonne. Bekend om zijn studentenleven, levendige sfeer en bistro's, Quartier Latin is de thuisbasis van vele instellingen voor hoger onderwijs, zoals de Ecole Normale Superieure, de Ecole des Mines de Paris of de Ecole Polytechnique. Het gebied dankt zijn naam aan de Latijnse taal, die ooit wijdverspreid was in en rond de universiteit omdat Latijn in de Middeleeuwen de internationale taal van het leren was.

 

Het Luxemburgse park is een privétuin die in 1612 op verzoek van Marie de Medicis werd aangelegd om het Luxemburgse paleis te begeleiden. De Parijzenaars noemen het liefdevol de 'Luco'. De tuin omringt het Palais du Luxembourg, waar de Senaat zetelt. De tuin, opnieuw ontworpen door André Le Nôtre, is zeer aangenaam om er te wandelen, je vindt er ook een boomgaard, verschillende soorten appels, een bijenstal en een kas met orchideeënverzameling. Er zijn 106 beelden, een bronzen reductie van het Vrijheidsbeeld en 3 prachtige fonteinen.

7. Kasteel van Versailles

Kasteel van Versailles
Bron: Bonjour145644 - CC BY-SA 4.0

Het Kasteel van Versailles is het bekendste kasteel van Frankrijk. Gebouwd in de 17e eeuw als symbool van de militaire macht van Frankrijk en als een demonstratie van de Franse overheersing in Europa, was Versailles de zetel van de politieke macht in het Koninkrijk Frankrijk van 1682 tot 1789. Dit enorme complex van gebouwen, tuinen en terrassen is zeker een must voor elke bezoeker die in de ban is van uitzonderlijke accommodaties, weelderige decoraties, meubels en vergulde kunstwerken uit de Renaissance.

 

Bij een bezoek aan Versailles kun je het best beginnen bij de Staatsappartementen en de beroemde Spiegelzaal, de kamer van de koningin. En vergeet ook niet om door de beroemde "Franse" tuinen te wandelen.

6. Montmartre

Montmartre
Bron: Gryffindor - CC BY 2.5

Montmartre is een heuvel in het noorden van Parijs, 130 meter hoog, met zijn naam aan de omliggende wijk. Het is vooral bekend om de witte basiliek van het Heilig Hart, op de top. Het werd voltooid in 1919 en eert de Franse slachtoffers van de Frans-Pruisische oorlog van 1870.

 

Als je in de omgeving bent, bezoek dan het plein van Tertre, enkele blokken van de Basiliek. Er zijn veel kunstenaars die hun schildersezel opzetten om toeristen te schilderen of hun werk tentoon te stellen. Place du Tertre is een herinnering aan de tijd dat Montmartre het centrum van de moderne kunst was in het begin van de 20e eeuw; veel kunstenaars zoals Amedeo Modigliani, Claude Monet, Pablo Picasso en Vincent van Gogh werkten er. Het Espace Salvador Dalí, een museum dat voornamelijk gewijd is aan de beeldhouwkunst en tekeningen van de Spaanse schilder, bevindt zich op een steenworp afstand van het plein van Tertre.

 

Het beroemde cabarettheater Moulin Rouge bevindt zich in Montmartre.

5. Cruise op de Seine

Cruise op de Seine
Bron: Mustang Joe - Public Domain

Vind de beste manier om de 'City of Light' te bezoeken en te genieten van een cruise op de Seine, vooral 's nachts. Wanneer de zon ondergaat, worden de monumenten langzaam verlicht. Je krijgt een panoramisch uitzicht te zien op de voorgrond zodat je ten volle kunt genieten van de schoonheid van Parijs: Eiffeltoren, Notre Dame, Pont Alexandre III en nog veel meer.

 

Ook kunt u genieten van een diner cruise op de Seine aan boord van een boot.

4. Arc de Triomphe / Triomfboog

Arc de Triomphe
Bron: Ivo Jansch - CC BY-SA 2.0

In de ban van de oude Romeinse architectuur gaf Napoleon aan Jean Chalgrin de opdracht een triomfboog te ontwerpen die gewijd is aan de glorie van de keizerlijke legers. Gebouwd in de 19e eeuw, is het het grootste monument in zijn soort ter wereld. Indrukwekkende sculpturen sieren de pijlers. Bovendien zijn de namen van 558 generaals en de grote overwinningen gegraveerd op de top van de boog. Onder de Arc de Triomphe bevindt zich het graf van de onbekende soldaat van Frankrijk.

 

Het panoramaterras boven de deur biedt een prachtig uitzicht over Parijs. 50 meter hoog, 45 meter breed en 22 meter diep, de Arc de Triomphe ligt op de Place de l'Etoile die leidt naar de Champs Elysees, die de bijnaam "de mooiste laan ter wereld" heeft. Het ligt op 1,9 km tussen Place de la Concorde en de Arc de Triomphe. Er zijn vele luxe boetieks (Louis Vuitton, Cartier, Guerlain, Montblanc...), uitgaansgelegenheden (Lido, bioscopen), beroemde cafés en restaurants (Fouquet's).

3. Louvre museum

Louvre museum
Bron: Pedro Szekely - CC BY-SA 2.0

Het Louvre is het meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Gelegen in het hart van Parijs, is dit historische gebouw een voormalig koninklijk paleis, met een oppervlakte van 210.000 vierkante meter, waarvan 60.600 vierkante meter voor de tentoonstellingen. Het museum is gehuisvest in het Louvre, oorspronkelijk een fort gebouwd in de late 12e eeuw onder Filips II. De resten van het fort zijn zichtbaar in de kelder van het museum.

 

De collectie is verdeeld in acht afdelingen:

 

  • Egyptische antiquiteiten
  • Oosterse antiquiteiten
  • Grieks, Etruskisch en Romeins
  • Islamitische kunst
  • Beeldhouwwerken uit de Middeleeuwen, Renaissance en Moderne Tijd
  • Kunstvoorwerpen
  • Schilderijen
  • Grafische kunsten.

2. Notre-Dame van Parijs

Notre-Dame van Parijs
Bron: DXR / Daniel Vorndran - CC BY-SA 3.0

Een van de meest duurzame symbolen van Parijs: Notre-Dame de Paris, ook bekend als Notre Dame, een rooms-katholieke kathedraal is gelegen op de oostelijke helft van het Ile de la Cité. Het wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van de Franse gotische architectuur in Frankrijk en Europa. Begonnen in 1163 en voltooid in 1345, deze kathedraal is een gezicht met zijn portalen omgeven door zijn vele sculpturen en waterspuwers die het dak sieren.

 

Wij raden je aan om rond de kathedraal te wandelen, ga dan naar binnen en betreed de 387 treden naar de top van de torens. De klim naar de top van de torens kan vermoeiend zijn, maar je krijgt een panoramisch uitzicht over de regio en ziet de beroemde waterspuwers van dichtbij.

1. Eiffeltoren

Eiffeltoren
Bron: Nithi Anand - CC BY 2.0

Wat zou Parijs zijn zonder de symbolische Eiffeltoren? Gebouwd door Gustave Eiffel ter herdenking van de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie, wordt hij gepresenteerd op de Exposition Universelle in Parijs in 1889. 324 meter hoog, het is een van de meest bezochte monumenten ter wereld met bijna 7 miljoen bezoekers per jaar.

 

De eerste verdieping herbergt de Eiffeltoren 58 die zich uitstrekt over twee niveaus, 58 meter boven de grond, zoals de naam al doet vermoeden. Op de tweede verdieping is het uitzicht het mooist op 115 meter, omdat je een duikvlucht hebt op de grond beneden. Tot slot op de 3e verdieping op 275 meter hoogte kan je zien hoe het kantoor van Gustave Eiffel was. Voor de avonturiers is het mogelijk om de trap te gebruiken en de treden te beklimmen (1665 meter naar de top).

De beklimming van de Eiffeltoren is een must om te genieten van het prachtige uitzicht over Parijs.