Top 10 Beste Starter Pokémon

Elke gamer die Pokémon speelt heeft zijn eigen idee over welke starter Pokémon het beste zijn. Het maakt niet uit welke Pokémon videogames je favoriet zijn, je hebt Pokémon starters als voorkeur. Aan het begin van elk Pokémon spel krijgen spelers de keuze uit drie schattige partners voor hun avonturen in Pokéland. Fans mogen dan van mening zijn dat alle Pokémon mooi zijn, sommige van deze kleine jongens weten zich toch dieper in hun hart te nestelen dan de anderen.

Van het origineel tot Pokémon Sun en Moon zijn er een heleboel starter-Pokémon geweest, waaronder fanfavorieten als Bulbasaur en Squirtle. Het is tijd om ze mee te laten doen in de strijd om de beste starter-Pokémon en voor eens en altijd te bepalen welke het nuttigst zijn om in je Poke Ball te hebben. Ter ere van 7 generaties Pokémon, zijn dit volgens ons de beste starter pokémon.

10. Froakie

Froakie
Bron: bulbapedia

Froakie (Japans: Keromatsu) is een Water-type Pokémon die werd geïntroduceerd in Generatie VI. Hij evolueert in Frogadier vanaf level 16, die evolueert in Greninja vanaf level 36. Samen met Chespin en Fennekin is Froakie een van de drie starter-Pokémon van Kalos die beschikbaar zijn aan het begin van Pokémon X en Y. Samen met Chespin, Fennekin, Xerneas en Yveltal was Froakie de eerste Generatie VI-Pokémon die op 8 januari 2013 aan het publiek werd onthuld in het kader van de Pokémon Direct-uitzending.

9. Treecko

Treecko
Bron: bulbapedia

Treecko (Japans: Kimori) is een Grass-type Pokémon die werd geïntroduceerd in Generatie III. Hij evolueert in Grovyle vanaf level 16, die evolueert in Sceptile vanaf level 36. Samen met Torchic en Mudkip is Treecko een van de drie starter-Pokémon van Hoenn die beschikbaar zijn aan het begin van Pokémon Ruby, Sapphire, Emerald, Omega Ruby en Alpha Sapphire.

8. Torchic

Torchic
Bron: bulbapedia

Torchic is een Pokémon en is een van de drie Hoenn starterspokémon. De andere twee zijn Treecko en Mudkip. Torchic's naam komt van "Torch" en "Chick". Hij evolueert in Combusken op Niveau 16 en in Blaziken op Niveau 36. Torchic is een vuurpokémon, maar Combusken is een vechtpokémon.

7. Mudkip

Mudkip
Bron: bulbapedia

Mudkip is een Pokémon en is een van de drie startpokémon in Hoenn. De andere twee zijn Treecko en Torchic. Zijn naam komt van mudskipper, een soort vis die door de modder springt als een meertje droogvalt. Hij evolueert in Marshtomp op Niveau 16 en in Swampert op Niveau 36.

6. Totodile

Totodile
Bron: bulbapedia

Totodile is een kleine krokodilachtige Pokémon, een fictief wezen dat voorkomt in de Pokémonspellen. Samen met Chikorita en Cyndaquil, is hij een starterpokémon van de tweede generatie. Totodile is van het type Water en komt vooral voor op vochtige plekken. Hij heeft een blauwe huid en wat rode uitsteeksels op zijn rug en staart. Totodile kan twee maal evolueren. Op level 18 evolueert hij in een Croconaw. Deze Pokémon is ietsjes groter, krachtiger en ziet er wat gemener uit. Croconaw is over het algemeen redelijk sterk. Ook Croconaw evolueert weer. Op level 30 evolueert Croconaw in een Feraligator. Feraligator is groter dan een gemiddelde mens. Met zijn grote kaken en krachtige water-aanvallen kan hij makkelijk zijn vijanden verslaan. Feraligator is de eindfase van Totodile.

5. Cyndaquil

Cyndaquil
Bron: bulbapedia

Cyndaquil (Japans: Hinoarashi) is een Fire-type Pokémon die werd geïntroduceerd in Generatie II. Hij evolueert in Quilava vanaf level 14, die evolueert in Typhlosion vanaf level 36. In Hisui evolueert hij naar Quilava vanaf level 17, die evolueert naar Hisuian Typhlosion vanaf level 36. Samen met Chikorita en Totodile is Cyndaquil een van de drie starter-Pokémon van Johto die beschikbaar zijn aan het begin van Pokémon Gold, Silver, Crystal, HeartGold en SoulSilver. Hij fungeert ook als een van de drie starters voor de Hisui regio in Legends: Arceus naast Rowlet en Oshawott.

4. Eevee

Eevee
Bron: bulbapedia

Eevee is een Pokémon-soort in de Pokémon-franchise van Nintendo en Game Freak. Hij is gecreëerd door Motofumi Fujiwara en verscheen voor het eerst in de videospellen Pokémon Red en Blue. Later verscheen hij in verschillende merchandise, spinoff-titels, animaties en gedrukte adaptaties van de franchise. Het zou de spelmascotte en starter Pokémon worden voor Pokémon: Let's Go, Eevee!

3. Bulbasaur

Bulbasaur
Bron: bulbapedia

Bulbasaur is een Grass/Poison-type Pokémon-soort in de Pokémon-franchise van Nintendo en Game Freak. Het is de eerste in de monsterindex van de franchise, een zogenaamde Pokédex. Bulbasaur, ontworpen door Atsuko Nishida, maakte zijn debuut in Pocket Monsters: Red and Green (Pokémon Red en Blue buiten Japan) als starter Pokémon. Sindsdien is hij opnieuw verschenen in de daaropvolgende vervolgen, spin-off games, gerelateerde merchandise en geanimeerde en gedrukte adaptaties van de franchise.

2. Squirtle

Squirtle
Bron: bulbapedia

Squirtle in Japan bekend als Zenigame, is een Pokémon-soort in de Pokémon-franchise van Nintendo en Game Freak. Het werd ontworpen door Atsuko Nishida. Zijn naam werd veranderd van Zenigame in Squirtle tijdens de Engelse lokalisatie van de serie om het een "slimme en beschrijvende naam" te geven. Zijn naam is samengesteld uit squir- van squirt en -tle van Turtle. In de tekenfilms wordt Squirtle in het Japans ingesproken door Rikako Aikawa en in de Engelse lokalisatie door Eric Stuart, en later Michele Knotz. Squirtle is in de anime nooit geëvolueerd om redenen die nooit echt zijn uitgelegd door de makers.

1. Charmander

Charmander
Bron: bulbapedia

Charmander, in Japan bekend als Hitokage, is een Pokémon-soort in de Pokémon-franchise van Nintendo en Game Freak. Charmander werd gecreëerd door Atsuko Nishida en verscheen voor het eerst in de videospellen Pokémon Red en Blue en de daaropvolgende vervolgen, en verscheen later in diverse merchandise, spinoff-titels en diverse films, tekenfilms en gedrukte adaptaties van de franchise. Het uiteinde van de staart van een Charmander brandt met een vlam, en de grootte van de vlam weerspiegelt zowel de fysieke gezondheid als de emoties van het individu. Hij staat bekend als de Lizard Pokémon.