Top 10 Beste Roblox Games (2022)

Top 10 Beste Roblox Games (2022)

Roblox bestaat al meer dan 15 jaar, en in die tijd zijn er honderden geweldige spellen gemaakt. Met een spelersbestand dat nog altijd even sterk is dankzij de voortdurende groei en enorme samenwerkingsverbanden, is er geen einde in zicht voor dit gratis te spelen platform voor het maken van spellen. Dit is een uitstekend moment om een aantal van de beste door gebruikers gemaakte spellen van Roblox te proberen.

Of je nu in de stemming bent om huisdieren te verzamelen in een RPG zoals Adopt Me, tegen je vrienden te vechten in Anime Fighting Simulator, of uit je vel te springen met het horrorspel Murder Mystery 2, hier zijn de beste Roblox-spellen van dit moment!

Momenteel zijn er meer dan 40 miljoen spellen op Roblox. Deze Top 10 houdt rekening met zowel de huidige trends als de favorieten op lange termijn, en wil je een paar ideeën geven over wat je kunt spelen in de populairste genres van het platform.

10. Adopt Me!

Adopt Me!

Adopt Me! blijft één van Roblox' populairste spellen, en is met gemak de meest gespeelde RPG op het platform. Het is een spel over zorgverlening, waarbij spelers de rol aannemen van een adoptieouder of een geadopteerd kind en zorgen voor hun dagelijkse behoeften, in Sims-stijl.

De focus van het spel is echter verschoven in de loop van zijn levensduur, met verzamelbare huisdieren als de grote trekpleister voor de meeste spelers. Onlangs hebben ze extra huisdieren toegevoegd die spelers kunnen verkrijgen en verzorgen, naast voertuigen, speelgoed en andere cosmetica. Adopt Me! toont weinig tekenen van vertraging met toekomstige updates, en is een must play voor Roblox spelers.

Adopt Me! krijgt wekelijkse updates en regelmatige tijdsgebonden evenementen, met inbegrip van enkele coole koppelingen met eigendommen zoals Scooby-Doo. Aangezien dit spel is gericht op een jongere spelersgroep dan de meeste Roblox-content, is het ook de moeite waard om te weten dat het microtransacties bevat, vooral met betrekking tot de huisdiergerichte functies.

9. Pet Simulator X

Pet Simulator X

Deze keer in de vorm van Pet Simulator X! Terwijl Adopt Me! een oude favoriet is in de hoofden van Roblox-spelers, kunnen degenen met een honger naar extra huisdieren met deze titel meer dan 950 unieke dieren verzamelen.

Wie genoeg tijd investeert in deze bijzondere huisdierenverzamelaar kan nieuwe werelden vrijspelen, zijn huisdieren betoveren en upgraden in het streven naar een unieke huisdierenverzameling. Met meer dan 5 miljard bezoeken en 4,7 miljoen favorieten is Pet Simulator X een ontspannend spel dat we vrijwel iedereen aanraden. Je kunt ook huisdieren ruilen, dus als je je vrienden meeneemt is dat een coole manier om een stel lieve dieren op te bouwen. Oh, en vergeet niet dat er ook vaak een reeks Pet Sim X codes zijn, die spelers een reeks freebies geven waaronder diamanten en boosts.

8. Murder Mystery 2

Murder Mystery 2

Murder Mystery 2 is het belangrijkste spel van Roblox onder de noemer Horror. Een speler per ronde wordt willekeurig aangewezen als de moordenaar, en een andere als de sheriff. Tot tien extra spelers zijn de onschuldigen. Alle drie de groepen spelen hun eigen spelregels met verschillende overwinningsvoorwaarden: de moordenaar probeert iedereen uit te schakelen voordat de sheriff ze te pakken krijgt; de sheriff moet proberen de moordenaar te identificeren en vervolgens te stoppen; en de onschuldigen proberen te overleven en kunnen het onderzoek van de sheriff helpen.

Met de recente stijging in populariteit van sociale deductiespellen (met name Among Us) is het geen verrassing dat Murder Mystery 2 één van de meest bezochte spellen op Roblox blijft. Het spel wordt gespeeld in korte rondes en heeft een klein aantal betaalde add-ons, waaronder de optie om private servers op te zetten voor 10 Robux per stuk.

7. Welcome to Bloxburg

Welcome to Bloxburg

Welkom in Bloxburg is een op Sims geïnspireerd stadsspel. De functies zijn grotendeels wat we gewend zijn van het simulatiegenre: je personage kan een dagtaak krijgen, een vrijetijdsleven leiden met vrienden, of op zoek gaan naar avontuur in de hele spelwereld. Dit spel bevat ook een bouwmodus die veel waardering heeft gekregen.

Opmerkelijk is dat Welcome to Bloxburg een van de weinige Roblox-spellen is die je moet kopen voordat je het kunt spelen. Het kost 25 Robux. Er zijn ook een klein aantal koopbare add-ons, die vooral meer gevarieerde en flexibele bouwgereedschappen introduceren.

6. Royale High

Royale High

Royale High wordt op Roblox bestempeld als een avonturenspel, maar in de praktijk is het een fantasie-RPG. Je bestuurt een bovennatuurlijke middelbare scholier uit een adellijke familie, en het doel is om een evenwicht te vinden tussen het socialiseren met andere spelers en het studeren om je personage in level omhoog te krijgen. Betere cijfers resulteren in meer in-game valuta, die kan worden besteed aan cosmetische items voor je personage. Er is ook een steeds grotere en gevarieerde spelwereld om te verkennen buiten de school.

Het spel bevat een regelmatige rotatie van seizoensgebonden evenementen en updates. Met Royale High kun je ook een privé-server opzetten voor 100 Robux.

5. Blox Fruits

Blox Fruits

Blox Fruits is één van de populairste vechtspellen in Roblox op dit moment, en valt op als één van de meest goed ontvangen vechtspellen die je kunt opstarten. In Blox Fruits ga je op jacht naar een reeks wapens en vruchten die ongelooflijke krachten leveren. Daarna gaat het erom je personage sterker te maken om het tegen zwaardere vijanden op te nemen in een eindeloze reis om je vaardigheden te verbeteren.

Blox Fruits wordt altijd bijgewerkt, en is echt één van de meest inhoudelijke spellen op Roblox op dit moment. Blox Fruits wordt altijd bijgewerkt, en is echt een van de meest inhoudelijke spellen op Roblox op dit moment. Als je het nog niet geprobeerd hebt, probeer het dan eens en zie waar alle ophef over gaat.

4. MeepCity

MeepCity

MeepCity is een ander spel van dezelfde strekking als Welcome to Bloxburg, maar met meer nadruk op het socialiseren met andere spelers: de servers ondersteunen tot 200 spelers (Roblox-spellen halen over het algemeen een maximum van ongeveer 30).

In veel opzichten levert MeepCity de grootste hits van enkele van Roblox's andere populairste spellen: het bevat ook een zeer populaire reeks aanpasbare huisdieren, een bouwsysteem waarin je je droomhuis kunt bouwen, en minigames waarmee je in-game valuta kunt verdienen om cosmetische items te kopen.

3. Brookhaven RP

Brookhaven RP

Brookhaven RP is een Stadsspel dat nu meer dan twee jaar oud is. De enorme populariteit die het spel in deze korte tijd heeft weten te verwerven, laat zien wat Roblox in 2020 en 2021 zo populair maakte. Brookhaven levert een ontspannen RPG in Second Life-stijl met de nadruk op luxe wonen en de mogelijkheid om je huis te verlaten wanneer je maar wilt. Wat is er niet leuk aan?

De beschrijving van het spel benadrukt het vinden van gelijkgestemde spelers om een rollenspel mee te spelen, en de servers zijn beperkt tot een relatief kleine sociale kring van 18 spelers. Vermoedelijk om dit te ondersteunen, kun je een privé Brookhaven RP server opzetten voor 100 Robux.

2. Tower of Hell

Tower of Hell

Tower of Hell is gelabeld als een Adventure game, maar Roblox liefhebbers zullen het herkennen als een obby (kort voor obstacle course). Obby's zijn enigszins berucht onder Roblox-spelers: hoewel er een aantal uitstekende obby's op het platform zijn, hebben ze ook een beetje de reputatie verworven dat ze het gemakkelijkste type Roblox-game zijn om er met een zeer lage kwaliteit uit te persen.

Uiteraard is Tower of Hell één van de goede. Stel je voor dat je elke keer de finale van Fall Guys haalt en de daaropvolgende wilde klauterpartij. Met willekeurig gegenereerde levels en absoluut geen checkpoints om het makkelijker te maken, racen tot 20 spelers tegen elkaar naar de top van de titulaire toren. Privéservers kosten 250 Robux en bieden de gastheer de mogelijkheid om enkele instellingen aan te passen.

1. Anime Fighting Simulator

Anime Fighting Simulator

Anime Fighting Simulator is, zoals je zou verwachten, een vechtspel geïnspireerd door de bizarre gevechten in verschillende anime. Omdat het een Roblox-spel is, is het begrijpelijkerwijs minder grafisch dan sommige van de grote vechtfranchises, maar verder is het een verrassend complete ervaring als je van het genre houdt.

Regelmatige updates voegen nieuwe items, uitrusting en andere functies toe; het spel heeft zelfs seizoenen (momenteel seizoen 6). Als klap op de vuurpijl zijn er verschillende spelmodi, waaronder een Toernooi modus en die klassieke toevoeging: een Verhaal modus die bijna niemand heeft aangeraakt.

Servers hosten maximaal 20 spelers, en een privé server kost 250 Robux om op te zetten.