Top 10 Beste Disney Films Aller Tijden

Top 10 Lijstjes

Walt Disney Animation Studios is vooral bekend geworden om hun animatiefilms. De allereerste film die verscheen was Sneeuwwitje en de zeven dwergen in het jaar 1937, sindsdien brengen ze films van hoogstaande kwaliteit uit. Zelf ben ik een fervente Disney fan die voortdurend op zoek gaat naar informatie om te weten te komen wanneer er nu juist een nieuwe Disney film wordt uitgebracht in de bioscoop. Echter, moet ik toegeven dat er niets boven de Disney klassiekers gaat.

Wanneer ik terug kijk naar al die geweldig films die Disney heeft gemaakt is het enorm moeilijk om te beslissen welke van hun films de beste is. Toch ben ik erin geslaagd om een top tien lijst samen te stellen. Deze lijst is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring, door het herbekijken van de films en door online speurwerk te verrichten welke films nu juist goed werden ontvangen door de kijkers.

Bewust heb ik de Pixar films niet in deze lijst opgenomen, ook al zijn ze momenteel eigendom van Walt Disney Studios. Ik vind dat zij een aparte erkenning verdienen voor hun werk.

Zonder verder oponthoud, presenteer ik u in aftellende volgorde de top 10 beste Disney animatiefilms aller tijden.