Top 10 Beste Disney Films Aller Tijden

Walt Disney Animation Studios is vooral bekend geworden om hun animatiefilms. De allereerste film die verscheen was Sneeuwwitje en de zeven dwergen in het jaar 1937, sindsdien brengen ze films van hoogstaande kwaliteit uit. Zelf ben ik een fervente Disney fan die voortdurend op zoek gaat naar informatie om te weten te komen wanneer er nu juist een nieuwe Disney film wordt uitgebracht in de bioscoop. Echter, moet ik toegeven dat er niets boven de Disney klassiekers gaat.

Wanneer ik terug kijk naar al die geweldig films die Disney heeft gemaakt is het enorm moeilijk om te beslissen welke van hun films de beste is. Toch ben ik erin geslaagd om een top tien lijst samen te stellen. Deze lijst is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring, door het herbekijken van de films en door online speurwerk te verrichten welke films nu juist goed werden ontvangen door de kijkers.

Bewust heb ik de Pixar films niet in deze lijst opgenomen, ook al zijn ze momenteel eigendom van Walt Disney Studios. Ik vind dat zij een aparte erkenning verdienen voor hun werk.

Zonder verder oponthoud, presenteer ik u in aftellende volgorde de top 10 beste Disney animatiefilms aller tijden.

Top Tien Beste Disney Films Aller Tijden

 1. The Lion King
 2. Belle en het Beest
 3. Aladdin
 4. Assepoester
 5. Frozen
 6. Sneeuwwitje en de zeven dwergen
 7. Rapunzel
 8. Jungle Boek
 9. Alice in Wonderland
 10. Dinosaur

10# Dinosaur

 • Uitgavedatum: 19 mei 2000
 • Global Box Office Bruto: 349.822.765 dollar.
 • Productiebudget: 127.500.000 dollar
 • Waardering: 7/10

Verhaallijn
Nadat een ei van zijn nest is gescheiden en langs een rivier stroomt, komt het in het bezit van een groepje lemuren. De lemuren realiseren dat het wezen in het ei geen bedreiging vormt, zorgen ervoor en noemen hem Aladar. Nadat een meteoor de aarde raakt, moet Aladar met zijn familie van lemuren het eiland verlaten waar zij leven. Ze verhuisden naar een wereld vol gevaar dat ze nog nooit eerder hebben gezien of meegemaakt. Ze ontmoeten en sluiten zich aan bij een kudde dinosaurussen onder leiding van een aantal bruten genaamd Bruton en Kron. De kudde bestaat uit verschillende soorten, en is onderweg naar een plaats om te broeden. Het is daar dat ze eieren kunnen leggen en de grond van aarde en zacht gras weer onder hun voeten kunnen voelen. Het belangrijkste is dat ze toegang hebben tot water, zodat ze kunnen drinken en zich voeden.

Kort verslag
Dinosaur was een verbazingwekkende prestatie voor Disney met spectaculaire visuele effecten op het scherm die een intrigerende kijk op het leven geven meer dan 65 miljoen jaar geleden. Hoewel de computeranimatiefilm werd bekritiseerd met een totaalscore van 6,2/10 op Rotten Tomatoes (Een engelstalige website met informatie en recensies over films.) en een totaalscore van 65% van de recensenten, was het nog steeds een geweldige film. Criticasters waren het er allemaal over eens dat de animatiefilm fenomenaal was. De grootste klacht was dat de dinosauriërs stemmen hadden, waardoor de wereld die ze gecreëerd hadden een onrealistisch gevoel gaven. En om op een positieve noot te eindigen, zelfs volgens de huidige normen van animatie, is Dinosaur een iconisch werk voor het maken van een wereld van dinosauriërs met verbluffende beelden.

De film is niet alleen een animatiefilm die de moeite waard is om naar te kijken voor diegene die gek zijn van dinosaurussen. Het is een film die voor iedereen is die van een goede geanimeerde familiefilm houdt. Het heeft ook een van de beste filmscores aller tijden in het animatiegenre. Het werd gemaakt door James Newton Howard. Zijn bekendste partituren zijn te zien in films als The Village, I Am Legend en The Dark Knight.

9# Alice in Wonderland

 • Uitgavedatum: 26 juli 1951
 • Global Box Office Bruto: NIET VAN TOEPASSING
 • Productiebudget: $3.000.000
 • Waardering: 7.5/10

Verhaallijn
Tijdens een zomermiddag volgt Alice een konijn door een konijnenhol. Ze valt in een magische droomwereld genaamd Wonderland. Op haar reis ontmoet ze kleurrijke personages zoals de Gekke Hoedenmaker, een pratende rups, een verdwijnende Kolderkat en de Boze Koningin van Harten. Als ze eenmaal de Boze Koningin van Harten ontmoet en een gekke ontmoeting heeft, vlucht ze voor de koningin en haar leger van speelkaarten.

Kort verslag
Alice In Wonderland is een van Disney's tijdloze klassiekers. Het spreekt tot de verbeelding van het magische Wonderland. De film kreeg een gemiddelde score van 6,4/10 op Rotten Tomatoes en een totaal cijfer van 77% van de critici. Dit is de perfecte animatiefilm voor mensen met een grote verbeelding die op zoek zijn naar een film die niet bang is om vreemde en ronduit kinderlijke fantasieën te verkennen.

8. Jungle Boek

 • Uitgavedatum: 18 oktober 1967
 • Global Box Office Bruto: $205.843.612.
 • Productiebudget: $4.000.000
 • Waardering: 7.5/10

Verhaallijn
Mowgli, een jongen die door wolven is opgegroeid, bevindt zich in de Indiase jungle en wordt naar een nabijgelegen dorp gebracht om hem te beschermen van de klauwen van de meedogenloze tijger Shere Kahn. In dit muzikale verhaal ontmoet Mowgli op weg naar het dorp veel verschillende dierlijke personages. Als Shere Kahn hoort van zijn aanwezigheid in het oerwoud, jaagt hij hem op.

Kort verslag
Jungle Boek is de perfecte geanimeerde musical. Het heeft avontuur, goede personages en een angstaanjagende slechte schurk. Het kreeg een bovengemiddelde score van 7,3/10 op Rotten Tomatoes en een algemene score van 85% van critici. Voor dierenliefhebbers en het hele gezin zal Jungle Boek niet teleurstellen in het vermaken van het grote publiek, ongeacht hun leeftijd.

7. Rapunzel

 • Uitgavedatum: 14 november 2010
 • Globale kassa Bruto: $591.794.936
 • Productiebudget: 260.000.000 $
 • Waardering: 7.9/10

Verhaallijn
Als baby wordt Rapunzel midden in de nacht ontvoerd door Moeder Gothel, die op de hoogte is van de krachten die door het haar van Rapunzel stromen. Het haar heeft helende krachten en kan mensen weer jong maken als ze het aanraken terwijl Rapunzel een speciaal lied zingt. Deze krachten komen van een magische bloem. Rapunzel wordt opgevoed in een verborgen toren waar ze elk moment moet doorbrengen, in de waan dat Moeder Gothel haar echte moeder is. In haar tienerjaren is haar haar uitgegroeid tot 70 meter lang en besteedt ze haar dagen aan het nadenken over de buitenwereld. Zonder zich bewust te zijn van de kracht van haar haar, is ze zich niet bewust van het feit dat ze Moeder Gothel jong en levend houdt. Op een dag beklimt een bandiet met de naam Flynn Rider de toren en wordt gevangen genomen door Rapunzel, die hem met een koekenpan uit de toren slaat. Ze sluit een deal met Flynn (die de kroon van de prinses heeft gestolen) om haar mee te nemen naar de zwevende lichten in de lucht, die een keer per jaar op de verjaardag van de prinses te zien zijn. De reis is de eerste keer dat ze buiten de toren komt en ze heeft onderweg veel plezier.

Kort verslag
Rapunzel is een prinsessenverhaal gebaseerd op het sprookje van Raponsje. Het is zeker een van Disney's beste moderne animaties. Het bracht terug prestige in de studio en toonde aan dat ze nog steeds grote klassieke prinsessenfilms kunnen maken. Rapunzel heeft een gemiddelde score van 7,5/10 op Rotten Tomatoes en een algemene score van 89% van critici.

7. Sneeuwwitje en de zeven dwergen

 • Uitgavedatum: December 21, 1937
 • Global Box Office Bruto: $ 416.000.000.
 • Productiebudget: 1.488.423 $
 • Waardering: 7.9/10

Verhaallijn
De lieve prinses Sneeuwwitje loopt gevaar als haar boze stiefmoeder (de koningin) een jager stuurt om haar te doden. Ze krijgt genade wanneer de jager niet in staat is om de prinses te doden. Ze loopt in het bos waar ze het huis van de zeven dwergen aantreft. Ze laten de prinses toe om bij hen te leven. Wanneer de boze koningin Sneeuwwitje vindt, vermomt ze zichzelf als een oude vrouw en geeft de prinses een giftige appel. Sneeuwwitje neemt een hap van de giftige appel en lijkt op sterven na dood. De dwergen gaan de boze koningin achterna tot wanneer ze valt van een klif met als gevolg dat de boze koningin plotseling dood is. Als Sneeuwwitje levenloos op het bed lijkt te liggen, wordt ze gekust door een knappe prins. Die doorbreekt de kwaadaardige betovering en ze ontwaakt tot een gelukkig einde.

Kort verslag
Sneeuwwitje en de zeven dwergen was de eerste animatiefilm gemaakt door Disney en het is zeker een van hun beste films aller tijden. Er was niets zoals deze voordien en mogelijk zelfs nu, meer dan 75 jaar sinds de release. De film kreeg een indrukwekkend gemiddelde score van 8,8/10 op Rotten Tomatoes een algemene score van 98% van critici. Sneeuwwitje en de zeven dwergen heeft een boeiend verhaal, leuke personages en een boze schurk die mij nu, ruim na mijn jeugd, nog steeds angstig maakt.

5. Frozen

 • Uitgavedatum: 19 november 2013
 • Totaal kasbureau Bruto: $1.267.838.009
 • Productiebudget: $150.000.000
 • Waardering: 7.9/10

Verhaallijn
Een onbevreesde Anna gaat met behulp van de bergmens Kristoff en zijn rendier Sven op zoek naar haar zus Elsa, wiens ijskracht ervoor gezorgd heeft dat het koninkrijk Arendelle in de eeuwige winter verkeert. Onderweg ontmoet Anna een hilarische sneeuwpop genaamd Olaf en mystieke trollen. Elsa is geboren met de kracht om sneeuw en ijs te creëren, maar moet dit geheim houden omdat het een gevaarlijke kracht is. Naarmate Elsa's krachten sterker worden en ze vecht met de herinnering aan het bijna doden van Anna, isoleert ze zichzelf in een poging haar krachten te onderdrukken. De stortvloed van emoties die zich in Elsa hebben opgehoopt, is de oorzaak van de eindeloze winter.

Kort verslag
Frozen is een moderne Disney avonturenfilm met een emotioneel verhaal en een briljante set aan personages. Visueel is de film spectaculair. Het is een film die iedereen kan waarderen, jong en oud. De film kreeg een geweldig gemiddeld cijfer van 7,7/10 op Rotten Tomatoes en een totaalcijfer van 89% van critici. Dit is de beste animatiefilm van Disney die humor, verhaal en opwinding combineert. We zien al een tijdje dit soort werk van Disney niet meer, hoewel Rapunzel er dicht bij zit.

4. Assepoester

 • Uitgavedatum: 15 februari 1950
 • Global Box Office Bruto: $85.000.000.
 • Productiebudget: $2.900.000
 • Waardering: 7.9/10

Verhaallijn
Assepoester heeft zich lang geleden in een koninkrijk gevestigd waar ze gelukkig leefde tot haar moeder stierf en haar vader hertrouwd met een kwaadaardige vrouw die twee gelijkwaardige slechte kinderen heeft, Anastasia en Drizella. Ze wordt in wezen dienares van haar wrede stiefmoeder nadat haar vader is overleden. Ondertussen, in het kasteel verderop in de stad bereid de koning een chique gekleed bal voor met een uitnodiging voor elk in aanmerking komend meisje in het Koninkrijk. Zijn doel is om een vrouw te vinden voor zijn zoon, de Prins, zodat hij kleinkinderen kan krijgen. Zonder jurk is assepoester niet in staat om naar het bal te gaan. Haar vrienden, de muizen en de vogels, helpen haar bij het maken van een jurk. Echter, op de avond van het bal, scheuren de slechte stiefzusters de jurk aan stukken na het opmerken dat er stukken van hun materiaal werden gebruikt om de jurk te maken. Terwijl assepoester aan het huilen is in de tuin, komt een fee tevoorschijn die haar een jurk en een koets geeft. Ze waarschuwt dat alles zal terug gaan naar hoe het eerst was bij klokslag middernacht. De rest is vrij voorspelbaar als assepoester het hart van de prins wint en prinses wordt.

Kort verslag
Assepoester is het meest bekende prinsessenverhaal naast Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Het verhaal is leuk, de personages zijn geliefd en de film is een tijdloze Disney klassieker die de harten heeft gewonnen van kijkers overal ter wereld. Het kreeg een goede gemiddelde score van 7,7/10 op Rotten Tomatoes en een algemene score van 97% van critici. Dit is een soort van film waarvan je kan van genieten van het begin tot en met het einde met de hele familie.

3. Aladdin

 • Uitgavedatum: 25 november 1992
 • Global Box Office Bruto: $504.050.219.
 • Productiebudget: $28.000.000
 • Waardering: 8/10

Verhaallijn
Aladdin, een straatkind, leeft in een grote en drukke stad met zijn apenvriend Abu, die hem helpt te stelen. Prinses Jasmine sluipt haar paleis uit en komt Aladdin op de markt tegen. Hij wordt in de gevangenis gegooid op bevel van de boze Jafar (de adviseur van de sultan) en raakt verstrikt in zijn boosaardige complot om het land te regeren met behulp van de mysterieuze toverlamp. Jafar stuurt Aladdin om de lamp op te halen zoals de legende het vertelt: alleen een persoon die een ruwe diamant is kan deze terughalen. Als Aladdin reist om de lamp op te halen, leert hij een ding of twee over wat erin zit aangezien hij probeert om de prinses te imponeren.

Kort verslag
Aladdin is een gezellige film die het bekijken waard is. Er zijn grappige personages en een betoverend liefdesverhaal gecombineerd met de boze Jafar en Geest. De film kreeg een geweldig gemiddeld cijfer van 8,1/10 op Rotten Tomatoes en een totaalcijfer van 94% van critici. Geest (stem van Robin William) is zeker de voornaamste aantrekkingskracht voor het publiek. Hij is zo'n grappig figuur en is de voornaamste bron van humor in de film.

2. Belle en het Beest

 • Uitgavedatum: 13 november 1991
 • Global Box Office Bruto: $424.967.620.
 • Productiebudget: $25.000.000
 • Waardering: 8.4/10

Verhaallijn
Belle is niet zo blij met het leven in een klein Frans stadje, waar ze zich voortdurend moet beschermen tegen de affecties van Gaston. Het beest was ooit een prins maar werd vervloekt omdat hij niet kon liefhebben. Wanneer Maurice, de vader van Belle, een verkeerde bocht in het bos maakt, worden er gebeurtenissen in gang gezet die er toe leiden dat Belle en het beest elkaar ontmoeten. Maurice zit gevangen, dus Belle biedt zichzelf in de plaats hiervan aan. Al snel ontdekt ze de beproeving van het beest.

Kort verslag
Belle en het beest is een regelrechte klassieker. Het heeft een oprecht verhaal dat niet kan worden verslagen. Het verhaal, de personages en de hele film is magisch het is de perfecte film om je met Kerstmis in de feeststemming te brengen. De film kreeg een geweldige score van 8,4/10 op Rotten Tomatoes en een algemene waardering van 97% van critici.

1. The Lion King

 • Uitgavedatum: 15 juni 1994
 • Global Box Office Bruto: 987.483.777 dollar.
 • Productiebudget: $45.000.000
 • Waardering: 8.9/10

Verhaallijn
In de Leeuwenkoning wordt de in Afrika wonende leeuw Simba geboren als troonopvolger de trots landen. Simba's vader, Mufasa, vertelt hem dat hij op een dag koning zal worden als hij zijn plaats inneemt. Scar, de broer van Mufasa, zou normaal gezien koning geworden zijn als Simba niet geboren was. Hij creëert een plan om Mufasa en Simba te vermoorden. Gebruikmakend van hyena's in zijn sinister plan, laat hij een kudde wilde beesten in de ravijn stormen waar Simba en Mufasa zich bevinden. Scar hoopt dat ze dood vertrappeld worden door de kudde. Maar, Simba wist echter te overleven nadat Mufasa hem op een richel zette. Mufasa sterft nadat hij van een klif wordt gegooid in de stormloop van Scar. Scar zegt tegen Simba dat de dood van zijn vader zijn schuld is en dat hij moet vluchten, waardoor hij de woestijn in rent. Na het ontvluchten van de trots landen wordt Simba plat op de grond gevonden door Timon (de stokstaart) en Pumbaa (het wrattenzwijn), die bevriend worden met Simba. Simba groeit op tot een volwassenen leeuw die samen met Timon en Pumbaa in de jungle woont. Op een dag komt Simba zijn jeugdvriend Nala tegen tijdens het jagen. Ze legt uit wat er gebeurt met de trots landen onder de leiding van Scar. Nala vraagt wanhopig aan Simba om terug te keren, maar voelt zich nog steeds verantwoordelijk voor de dood van zijn vader Mufasa. Hij krijgt uiteindelijk geruststelling van de wijze aap en besluit terug te keren om zijn rechtmatige plaats als koning in te nemen. Simba vecht tegen Scar, om eindelijk zijn bedriegerij te overwinnen. Hij wint de strijd en herovert het land, dat nu met vrede is hersteld.

Kort verslag
The Lion King is de ultieme animatiefilm van. Het werd al snel een klassieker en is typisch de nummer een keuze voor de meeste Disney fans. De film kreeg een gemiddelde score van 8,2/10 op Rotten Tomatoes en een algemene score van 90% van critici. The Lion King is de enigste animatiefilm die iedereen minstens een keer in zijn leven moet gezien hebben.

LEES  Top 10 Sterkste Superhelden Aller Tijden
Loading...