Top 10 Best Betaalde Voetballers

Elite voetballers van verschillende beroemde clubs verhogen ook hun jaarlijkse inkomen naast hun salaris van de nationale teams en de clubs, met hun enorme sponsoring en advertentie vergoedingen van mega-merken. De recente FIFA 2018 World Cup heeft zichzelf bewezen als een van de beste platforms voor de spelers om een massaal contract te krijgen voor de advertenties van verschillende merken zoals Nike, Adidas, Pepsi, Volvo, en verschillende andere bedrijven.

Voetbal is een van de meest gevolgde sporten in de wereld, die wordt gerekend tot de best betaalde sporten van deze tijd. Vanwege de 250 miljoen kijkers wereldwijd, krijgen de beroemde voetballers naast hun extreem hoge jaarlijkse inkomsten, massale aandacht van het publiek, vooral van de voetbalfans. De bestbetaalde voetballers behoren dan ook tot de bestbetaalde atleten van het jaar.

Zo, je bent misschien al onder de indruk van de top tien superrijke voetballers van dit jaar. Maar laten we nu eens kijken naar de gedetailleerde analyse van deze sterren en hun verdiensten.

10. David De Gea - $27 Miljoen

 

Een van de beste keepers, David De Gea, staat momenteel op de tiende plaats in de ranglijst van de best betaalde voetballers. De Gea is ook de best betaalde keeper ter wereld op dit moment. Zijn oude club, Manchester United, betaalde dit jaar ongeveer 24 miljoen dollar aan hem.

Ter gelegenheid van zijn 100ste optreden met Adidas handschoenen, lanceerde het bedrijf zelf een speciaal paar handschoenen ter ere van hem. En sinds de lancering ervan, begon het posities te beklimmen onder de beste keepershandschoenen die professionele keepers graag dragen.

Adidas speelde ook een belangrijke rol in de 3 miljoen dollar die hij dit jaar aan sponsors verdiende. David De Gea verschijnt ook vaak in reclames van Pepsico als onderdeel van zijn sponsorcontract.

9. Robert Lewandowski - $28 Miljoen

 

Lewandowski's vijf goals in zes minuten lijken nog steeds een van de meest onbreekbare records in de sportgeschiedenis. Maar ook na die wedstrijd met Bundesliga-collega VfL Wolfsburg bleef hij opmerkelijke prestaties leveren voor Bayern.

Het Poolse voetbalgenie staat momenteel op de negende plaats van de best betaalde voetballers. Met zijn 28 miljoen dollar inkomen in 2021, blijft Lewandowski ook de best betaalde Poolse atleet. De Duitse ploeg Bayern Munch betaalt momenteel een jaarsalaris van 24 miljoen dollar aan deze sterspeler.

Naast zijn geweldige persona op het voetbalveld, is Lewandowski ook de meest populaire TikTok ster. Terwijl velen al hun account op TikTok hadden, is dit Poolse genie ver vooruit met zijn bijna 3 miljoen actieve volgers.

8. Gareth Bale - $29 Miljoen

 

Bale bracht vorig jaar verdomd veel tijd door als de duurste bankzitter van Real Madrid. Maar sinds zijn komst naar Tottenham Hotspur in een uitleenperiode van Los Blancos, begon Bale zijn gebruikelijke ritme te bereiken. Toch blijft hij een van de best betaalde voetballers, want Real Madrid betaalde hem dit jaar 23 miljoen dollar aan salaris.

De verwachting is dat hij nog veel meer gaat verdienen als hij opmerkelijke prestaties kan leveren voor de Spurs om prikkels te krijgen. Maar ja, hij heeft ook al zo'n $6 miljoen binnengehaald met zijn verschillende sponsordeals.

Naast zijn voetbaltalent is de Welshman ook een fervent golfer. Hij heeft onlangs op zijn social media accounts gepleit voor producten van TaylorMade. Hij is ook verbonden aan Adidas. Bovendien is Bale momenteel in contact met verschillende Europese bedrijven om zijn sponsordeals rond te krijgen.

7. Antoine Griezmann - $33 Miljoen

 

Hoewel Griezmann hetzelfde salaris ontvangt als Pogba, komt hij net een miljoen tekort aan sponsorinkomsten. Met zijn totale inkomen van 33 miljoen dollar dit jaar staat de Franse spits en een van de beste voetbalaanvallers ter wereld, Antoine Griezmann, op de zevende plaats van de bestbetaalde voetballers.

Ondanks zijn vermeende aanvaring met Messi, betaalde FC Barcelona hem toch 28 miljoen dollar per jaar. Griezmann verdiende ongeveer 5 miljoen dollar aan sponsoring en sponsordeals. Hij is geassocieerd met een Chinees technologiebedrijf, Huawei, en de Amerikaanse sportgigant, Puma.

Naast zijn voetbaltalent is Griezmann ook een fervent gamer. Hij en zijn broer lanceerden vorig jaar hun eigen esports team genaamd Grizi Esports. Dit team doet momenteel mee aan Fortnite, FIFA en CS:Go.

6. Paul Pogba - $34 Miljoen

 

Het is zonde om Paul Pogba niet bij de beste voetbalmiddenvelders van 2021 te vermelden. Manchester United heeft ongeveer 28 miljoen dollar uitgegeven aan Pogba als zijn salaris en prestatiebonus. Voetbalfans geloven echter sterk dat de Franse ster zijn beste seizoen voor de Red Devils nog moet afleveren.

Maar als je het hebt over zijn humanitaire kant, zijn stichting werkt agressief om schoon drinkwater te bieden in verschillende delen van Afrika. Hij verdiende ongeveer 6 miljoen dollar aan zijn sponsordeals in 2021. Activision en Pepsi is de grootste bijdrager.

Adidas speelt ook een belangrijke rol in die inkomsten, aangezien zij momenteel verbonden zijn aan het Franse genie. Pogba creëerde onlangs een buzz nadat hij in een advertentie voor Pepsi verscheen met twee andere voetbalmaestro's, Lionel Messi en Mohamed Salah.

5. Mohamed Salah - $37 Miljoen

 

De voetbalfarao uit het land van Egypte, Mohamed Salah, leverde opmerkelijke prestaties voor een van de Premier League kampioenen, Liverpool. Ook dit jaar heeft hij zijn plaats tussen de best betaalde voetballers bereikt met een totaal inkomen van $37 miljoen in 2021.

Liverpool gaf dit jaar in totaal 24 miljoen dollar uit als jaarsalaris en prestatiebonus van Salah. Vodafone hielp een handje, want Salah haalde maar liefst $13 miljoen binnen uit verschillende sponsordeals. Maar hij liet zich ook van zijn humanitaire kant zien.

Hij werkte onlangs samen met Vodafone om digitaal leren naar vluchtelingenkampen in zijn thuisland te brengen. De Egyptische voetbalkoning werd onlangs het gezicht van een retro-lijn genaamd Adicolor by Adidas.

4. Kylian Mbappe - $42 Miljoen

 

Mbappe trok de ogen van de hele voetbalwereld met zijn magische optreden op de 2018 FIFA World Cup in Rusland. En sindsdien heeft hij constant zijn plaats veroverd tussen de best betaalde voetballers.

Ook dit jaar behaalde de Franse jongeling en een van de beste spitsen in het huidige voetbal de vierde plaats met een verbluffend totaal inkomen van 42 miljoen dollar. Zijn huidige ploeg, Paris Saint-Germain, betaalt nu zo'n 20 miljoen dollar aan jaarsalaris. Daarbovenop heeft hij een prestatiebonus van 8 miljoen dollar verdiend van de club.

De legendarische horlogemaker Hublot kondigde Mbappe in 2018 aan als hun wereldwijde ambassadeur. Daarnaast heeft hij nog vele andere sponsordeals met toonaangevende merken, waaronder Nike.

3. Neymar - $95 Miljoen

 

Een van de meest verhandelbare atleten ter wereld, Neymar, heeft een fortuin verdiend door zijn transferdeal ter waarde van Barcelona naar PSG. Met een totaal inkomen van 90 miljoen dollar dit jaar, staat hij op de derde plaats in de lijst van best betaalde voetballers in 2021.

Naast zijn $76 miljoen jaarsalaris van de Franse ploeg, verdiende Neymar ook $19 miljoen via zijn persoonlijke sponsordeals. Neymar is momenteel in contract met verschillende grote bedrijven zoals Beats Electronics, Gillette, Nike, Panasonic, en Red Bull.

Zonder enige twijfel heeft zijn agent Wagner Ribeiro spectaculair werk verricht voor deze 29-jarige Braziliaan. Interessant is dat Neymar onlangs de eerste voetballer is geworden die zijn eigen aangepaste Air Jordan sneakers heeft laten ontwerpen door de Swoosh.

2. Cristiano Ronaldo - $120 Miljoen

 

Een van de beste voetballers aller tijden, Cristiano Ronaldo CR7 is ook de best betaalde atleet in de wereld op dit moment. Naast zijn immense voetbalkwaliteiten kijken de meeste van zijn fans ook met verbijsterende verbazing naar hem vanwege zijn onvoorstelbare rijkdom en vermogen over de hele wereld.

Met een totaal van 120 miljoen dollar aan verdiensten dit jaar. Cristiano zal volgens zijn huidige contract alleen al bij Manchester United meer dan 30 miljoen dollar per jaar verdienen tot zijn 37e verjaardag. Daarnaast heeft hij ook een levenslange deal ter waarde van 1 miljard dollar met Nike.

Bovendien heeft hij tal van andere sponsorcontracten en zijn eigen lijn van kleding, parfums en hotels. Dit maakt hem de op één na best betaalde voetballer ter wereld. Ronaldo is ook de meest geliefde atleet op sociale mediaplatformen.

1. Lionel Messi - $130 Miljoen

 

Leo Messi, bekend als de voetbaltovenaar, heeft onlangs zijn vorige ploeg Barcelona ook dit seizoen naar de overwinning in La Liga geleid. Naast zijn 97 miljoen dollar salaris van PSG, verdiende Messi dit seizoen nog eens bijna 33 miljoen dollar aan zijn sponsordeals. In december vorig jaar verlengde hij zijn levenslange deal met Adidas. En, het draagt een belangrijk deel bij aan zijn inkomen dit jaar.

Messi wordt gemanaged door zijn agent Guillermo Marin en heeft op dit moment contracten met verschillende giganten uit de industrie. En, die lijst omvat bedrijven zoals Huawei Technologies, Gatorade, Adidas, en Tata Motors. Messi is zonder veel verrassingen een van de rijkste voetballers in 2021 met zijn $130 miljoen totale inkomen dit jaar.

Het jaarinkomen van dit Argentijnse genie zal naar verwachting nog hoger worden als hij permanent bij PSG blijft na zijn vertrek bij Barcelona in augustus 2021. Hoewel de Catalaanse ploeg hem bijna 100 miljoen dollar betaalde, lijkt het onzeker of Messi bij de club zal blijven of niet.