Top 10 Best Betaalde Voetballers (2020)

Hoewel voetbal niet de best betaalde sport ter wereld is, blijft het de meest populaire sport die ook nog eens vermakelijk is vanwege de fans, de sfeer, de voetballers, de voetbalclubs, voetbalcompetities en alles wat direct en indirect met de sport voetbal te maken heeft. Forbes heeft hun jaarlijkse lijst van de 100 best betaalde atleten gepubliceerd, en profvoetballers waren de vier meest voorkomende atleten op de lijst. Dit zijn de top 10 best betaalde voetballers van 2019.

10. Angel Di maria – 19,9 miljoen euro

Angel Di maria
Ángel Fabián di María geboren te Rosario op 14 februari 1988 is een Argentijnse profvoetballer die de tiende plaats weet te bekleden als de best betaalde voetballer die doorgaans als vleugelaanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2015 bij Paris Saint-Germain, dat circa 63 miljoen euro – voor hem betaalde aan Manchester United. Di María debuteerde in 2008 in het Argentijns voetbalelftal. Naast de Argentijnse bezit hij ook de Italiaanse nationaliteit.

Angel Di Maria verdient jaarlijks 19,9 miljoen euro, waarvan 18,1 miljoen euro in salaris en bonussen en 1,8 miljoen euro uit sponsoring, zijn grootste sponsor is Adidas.

9. Sergio Aguero – 20,7 miljoen euro

Sergio Aguero
Sergio Agüero geboren in Quilmes op 2 juni 1988 – alias Kun Agüero – bevindt zich op de negende plaats van best betaalde voetballers. De Argentijnse voetballer speelt doorgaans in de aanval. Hij tekende in juli 2011 een contract bij Manchester City, dat hij in september 2018 verlengde tot medio 2021. Agüero debuteerde in 2006 in het Argentijns voetbalelftal. Zijn in zijn kindertijd opgelopen bijnaam Kun is een verwijzing naar een Japans tekenfilmfiguurtje dat een klein postuur heeft en een kapsel dat op de haardracht van Agüero lijkt.

Sergio heeft een omzet van 20,7 miljoen euro, waarvan 15 miljoen euro in salaris en bonussen en 5,7 miljoen euro uit sponsoring, zijn grootste sponsor is Puma.

8. Wayne Rooney – 23,8 miljoen euro

Wayne Rooney
Wayne Mark Rooney geboren in Liverpool op 24 oktober 1985 is een Engels voetballer die in de aanval speelt. Hij verruilde Everton in juli 2018 voor D.C. United. Rooney was van 2003 tot en met 2018 international in het Engels voetbalelftal, waarvan hij op 8 september 2015 topscorer aller tijden werd.

Wayne Rooney verdient jaarlijks 23,8 miljoen euro, waarvan 19,4 miljoen euro in salaris en bonussen en 4,4 miljoen euro van zijn grootste sponsor Harper Collins.

7. Luis Suarez – 24 miljoen euro

Luis Suarez
Luis Alberto Suárez Díaz geboren op 24 januari 1987 is een Uruguayaanse profvoetballer die als spits speelt voor de Spaanse club Barcelona en het Uruguayaanse nationale team. Luis Suarez wordt vaak beschouwd als een van de beste profvoetballers ter wereld.

En als je voetbaltalent hebt, dan moet je daar rijkelijk worden voor betaald, en dat wordt hij ook met een totaal bedrag van 24 miljoen euro weet hij de zevende plaats van de best betaalde voetballers te bemachtigen. 18 miljoen euro komt hiervan in salaris en bonussen en de overige 6 miljoen euro ontvangt hij van grote sponsors zoals; Adidas, Pro Evolution Soccer en Gatorade.

6. Oscar – 24,2 miljoen euro

Oscar dos Santos Emboaba Júnior
Oscar dos Santos Emboaba Júnior geboren op 9 september 1991, beter bekend als Oscar, is een Braziliaanse profvoetballer die als aanvallende middenvelder speelt voor de Chinese club Shanghai SIPG en het Braziliaanse nationale team.

Oscar staat op de zesde plaats als best betaalde voetballer met een totaal inkomen van 24,2 miljoen euro, hiervan verdient hij 23 miljoen euro in salaris en bonussen en een bijkomende sponsoring van 1,2 miljoen euro bij zijn grootste sponsor Adidas.

5. Paul Pogba – 26 miljoen euro

Paul Pogba
Paul Pogba is de vijfde best betaalde voetballer, die 26 miljoen euro verdient, dat bestaat uit de 22 miljoen euro die hij maakt door middel van salaris en bonussen en de overige 4 miljoen euro die verdient hij door sponsoring.

Oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, speelt Pogba als middenvelder voor Manchester United. Zijn vijfjarig contract garandeert hem een jaarsalaris van minstens 17 miljoen euro. Pogba heeft een overeenkomst voor tien jaar met Adidas.

4. Gareth Bale – 30 miljoen euro

Gareth Bale
Met een inkomen van 30 miljoen euro is Gareth Bale de vierde best betaalde voetballer. Hij verdient 25 miljoen euro door salaris en bonussen, en 5 miljoen euro extra met bijkomende sponsoring.

De Real Madrid aanvaller komt oorspronkelijk uit Wales. In mei 2018, scoorde Bale twee doelpunten, met onder meer een iconische omhaal (bicycle kick), om zijn team te leiden naar een derde opeenvolgende Champions League titel. In oktober 2016 tekende hij een contractverlenging met de club tot en met juni 2022. Bale heeft een sponsoring contract met Adidas tot 2020.

3. Neymar – 79 miljoen euro

Neymar
Neymar da Silva Santos Júnior, geboren op 5 februari 1992, Mogi das Cruzes, São Paulo, Brazilië, die bijna uitsluitend bij zijn voornaam wordt genoemd, is de op twee na best betaalde voetballer, goed voor 79 miljoen euro. Van dat, maakt hij 64 miljoen euro in salaris en deals en 15 miljoen euro aan sponsoring. In augustus 2017 tekende Neymar een vijfjarig contract met Paris Saint-Germain.

De Braziliaanse aanvaller werkt met wereldwijde sponsors zoals Nike, Red Bull en McDonald’s. Hij was de eerste voetballer die zijn eigen aangepaste Air Jordan sneakers liet maken door Swoosh.

2. Cristiano Ronaldo – 95 miljoen euro

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo dos Santos geboren in Aveiro, Funchal op 5 februari 1985 is een Portugees profvoetballer die bij voorkeur als linksbuiten speelt. Hij verruilde in 2018 Real Madrid voor Juventus FC. Voorafgaand speelde hij voor Sporting Lissabon en Manchester United. Tot 2013 was hij de duurste voetballer aller tijden. In 2015 werd hij de all-time topscorer van de UEFA Champions League/Europacup I alsmede de meest scorende Real Madrid-speler ooit. Hij schaarde zich in 2018 tot het tiental spelers dat de Champions League vijfmaal won.

Ronaldo debuteerde in 2003 in het Portugees voetbalelftal, waarvan hij in 2008 aanvoerder en 2014 topscorer aller tijden werd. Op het door Portugal gewonnen Euro 2016 werd hij recordinternational. Ronaldo werd in 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld. Hij is na Ali Daei de voetballer met de meeste interlanddoelpunten.

Forbes rangschikte Cristiano Ronaldo als de tweede hoogst betaalde voetballer in 2018, met 53 miljoen euro in salaris en bonussen van Real Madrid en 41 miljoen euro aan sponsoring, voor een kolossaal totaal inkomen van 95 miljoen euro.

Ronaldo heeft een levenslange overeenkomst met Nike Inc. (NKE) ter waarde van meer dan 1 miljard dollar. Zijn andere deals zijn Herbalife en EA Sports. Hij heeft een lijn van CR7 merkproducten, waaronder schoenen, parfum en een kinderkledinglijn. Hij is de populairste atleet ter wereld met 322 miljoen volgers op het gebied van sociale media.

1. Lionel Messi – 98 miljoen euro

Lionel Messi
Lionel Andrés Messi Cuccittini geboren in Rosario, Argentinië op 24 juni 1987 is een Argentijns-Spaans profvoetballer die doorgaans als rechtsbuiten speelt. Hij stroomde in 2004 door vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij in november 2017 zijn contract verlengde tot medio 2021. Messi debuteerde in 2005 in het Argentijns voetbalelftal. Vanwege zijn lengte en snelheid draagt hij de bijnaam La Pulga (De Vlo). Messi werd in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld.

De FC Barcelona aanvaller is volgens Forbes momenteel de hoogste en best betaalde voetballer die 98 miljoen euro in salaris en bonussen ontvangt. Zijn grootste sponsors zijn: Adidas, Gatorade, Mastercard, Pepsi, Lays, Ooredoo, Huawei Technologies. Lionel Messi is ook de op een na hoogste betaalde atleet ter wereld. De best betaalde atleet van het jaar is Floyd Mayweather Jr. met 251 miljoen euro.

LEES  Top 10 Beste Bodybuilders Ter Wereld
Loading...