10 Beste PS5 Functies Die Sony Heeft Bevestigd

Top 10 Lijstjes

De PS5 of Playstation 5 komt later dit jaar uit. Na maanden van geruchten heeft Sony bevestigd dat de release van de Playstation 5 mag verwacht worden rond de kerstperiode van 2020, en we hebben er gewoon veel zin in om deze high-end game console in onze handen te krijgen. Maar, wat weten we tot nu toe over de PS5, terwijl we reikhalzend uitkijken naar de release? Wel, hier is een lijst met de 10 PS5 functies die Sony heeft bevestigd en die naar de Playstation 5 komen.

10. Niet uitsluitend digitaal

Niet uitsluitend digitaal
Sony heeft bevestigd dat de nieuwe Playstation 5 spelconsole de huidige vorm van schijfjes zal blijven ondersteunen, en dat het niet alleen een digitale console zal zijn. Dit is een slimme zet van Sony, aangezien veel PlayStation 4 fans deze beslissing zullen waarderen, omdat ze nog steeds in staat zullen zijn om PS4 games te spelen op de nieuwe PS5 console dankzij de cross-platform technologie.

9. Configureerbare spelinstallaties

Configureerbare spelinstallaties
De volgende PS5 functie die bevestigd is door Sony is dat veel gamers meer flexibiliteit en vrijheid zullen hebben bij het bepalen welke spelmodus dat ze willen installeren, aangezien deze nu volledig configureerbaar is. Als je bijvoorbeeld geen zin hebt om de single player gameplay-modus te installeren omdat je deze toch niet speelt, wat trouwens veel mensen niet doen, en veel liever online speelt, dan kan je deze gewoon overslaan en enkel multiplayer installeren. Daar kan je de nieuwe SSD (Solid State Drive) voor bedanken. Meer informatie daarover vindt je hieronder.

8. Achterwaartse compatibiliteit

Achterwaartse compatibiliteit
Als je je afvraagt of je wel of niet in staat zal zijn om last-gen games te spelen op de nieuwe Playstation 5, maak je dan geen zorgen, want het antwoord is, ja! Nou, voor bijna alle spellen, er zullen ongetwijlfd wel enkele last-gen games zijn die niet compatibel zullen zijn. Sony doet deze inhaalbeweging waar zijn rivaal Xbox deze functie al langer heeft. Bovendien zullen bestaande PlayStation VR-headsets ook achterwaarts compatibel zijn met de PS5.

7. 4K Ultra HD Blu-ray

4K Ultra HD Blu-ray
Zoals we al eerder beschreven, zal de Playstation 5 niet enkel en alleen een digitale console zijn. Sony heeft bevestigd dat de PS5 niet alleen een Blu-ray speler zal hebben maar ook zal beschikken over een 4K Ultra HD Blu-ray speler.

6. VR (Virtuele Werkelijkheid)

VR (Virtuele Werkelijkheid)
VR-ondersteuning is niets bijzonders voor Sony, want die was al in de vorige console, de PlayStation 4 aanwezig. Maar deze keer heeft Sony niet alleen ondersteuning voor de PlayStation VR-headset ingebouwd, maar ook voor de naar verluidt draadloze PSVR 2-headset. Dit is om eerlijk te zijn een vrij grote feature, want Microsoft heeft nog steeds geen console op de markt met virtual reality mogelijkheden, zelfs niet de Xbox One. Dus, als Sony deze PS5 functie goed kan krijgen, zullen ze gemakkelijk het voortouw nemen en de VR-ruimte domineren.

5. 8K TV-ondersteuning

8K TV-ondersteuning
In de loop der jaren is de resolutie steeds verder ontwikkeld en biedt het ons gamers een steeds betere gebruikerservaring jaar na jaar. Met dat gezegd zijnde, heeft Sony 8K-ondersteuning bevestigd als een nieuwe functie op de PS5. Het is waarschijnlijk niet de meest opwindende functie op de lijst, omdat niet iedereen een 8 TV heeft om het te ondersteunen, maar voor de pioniers van 8K-panelen in 2020 zou de PS5 moeten kunnen leveren. Op dit moment lijkt het erop dat de PlayStation 5 zich zal richten op gamers op 4k met 60 fps als de uitgangspositie voor het weergeven van hun content. En als 8K-televisies meer gangbaar zijn, kun je je instellingen aanpassen aan de omstandigheden.

4. Solid State Drive (SSD)

Solid State Drive (SSD)
De PlayStation 5 (PS5) wordt geleverd met een Solid State Drive (SSD), die volgens Sony gebruik maakt van de nieuwe PCIe 4.0-verbinding. Dit betekent dat games een stuk sneller zullen worden geladen en dat je in staat zult zijn om games in te zetten tegen een fractie van de snelheid van de traditionele HDD-technologie die in de PS3 en PS4 wordt gebruikt. Mark Cerny gaf een voorbeeld van een laadtijd van 0,8 seconden in vergelijking met 15 seconden bij het laden van een aangepaste versie van Marvel's Spider-Man op de PS4. Wat betreft de opslagcapaciteit zijn we daar nog niet zo zeker van, want er is nog niets bevestigd. We hopen echter op minimaal 2TB, omdat er ruimte moet zijn voor digitale downloads en games zoals Red Dead Redemption 2, dat al gauw 99GB aan opslagcapaciteit in beslag neemt. De toevoeging van een SSD is een erg leuke PS5 functie, waarmee ontwikkelaars nog grotere mappen en open werelden kunnen maken.

3. 3D Audio Chip

3D Audio Chip
Als Mark Cerny zegt dat hij gelooft dat de PS5 3d Audio 'dramatisch anders' zal zijn dan de PS4, kun je het maar beter geloven. Hij zei ook dat 'het frustrerend is dat het geluid niet veel veranderd is sinds de PS3 en PS4, en met de volgende console is het de droom om te laten zien hoe dramatisch anders de audio-ervaring kan zijn als we er aanzienlijke hoeveelheden paardenkracht op toepassen'. De PS5 wordt geleverd met een aangepaste 3D Audio-unit die al is ingebouwd in de AMD-processor. De unit wordt geacht een meer meeslepend geluid te produceren, waarvoor geen extra hardware nodig is, aangezien hij gewoon door je normale TV-luidsprekers of hoofdtelefoon zal blijven spelen.

2. GPU en Ray-Tracing

GPU en Ray-Tracing
De volgende PS5 functie die door Sony moet worden bevestigd is de nieuwe GPU, die een ingebouwde ray-tracing heeft. De PS5 GPU wordt een aangepaste AMD Radeon Navi GPU die ray tracing op hardwareniveau ondersteunt. Ray tracing is een geavanceerde grafische rendering belichtingstechniek die gaming visuals nog meeslepender kan maken. Mocht je dat niets zeggen, dan weet je misschien dat enkele van de grootste multi-miljoen dollar Hollywood CGI-films het gebruiken. De nieuwe GPU zal de algehele snelheid en prestaties van de PS5 helpen verbeteren en is een van de beste PS5 functies die Sony heeft bevestigd.

1. 8-Core AMD CPU

 8-Core AMD CPU
De nummer één PS5 functie die Sony heeft bevestigd is de nieuwe op maat gemaakte 8-Core AMD CPU. De CPU is gebaseerd op de derde generatie van AMD's Ryzen-lijn van processoren en levert acht cores en 7nm Zen 2 microarchitectuur. Combineer deze kracht met de GPU en ray tracing, en het is gemakkelijk te zien hoe goed de PlayStation 5 zal zijn, mits alles is zoals het is bevestigd. Maar wees gerust, de CPU is bevestigd, wat in feite betekent dat er een snellere machine en een comfortabelere game-ervaring naar de PlayStation 5 komt als deze later dit jaar wordt uitgebracht.